1.6 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Vin fiert cu plante medicinale, un remediu care tine raceala la distanta

Vinul rosu este un „vindicator puternic” si se pare ca si studiile atesta acest fapt. De exemplu, un studiu, realizat de Universitatea de Medicina din Washington, a aratat ca flavonoidele, un compus gasit in vinul rosu poate preveni infectiile severe, limitand impactul gripei inainte ca ea sa se dezvolte.

!!!Totusi, trebuie sa fii insa atent sa nu depasesti masura. American Heart Association recomanda un pahar de vin pentru femei si maximum doua pentru barbati intr-o zi.

Dupa cum spuneam, vinul rosu are multe calitati, dar in perioada asta ar merge un vin fiert, acesta fiind un adevarat leac impotriva gripelor, frisoanelor si racealilor. Acesta reuseste sa ridice temperatura corpului, provocand transpiratia.

Iata cum sa prepari un vin fiert cu plante medicinale:

Ingrediente:

  • 1 litru de vin rosu
  • 10 lingurite rooibos
  • 1 baton de scortisoara
  • 15 boabe de cardamon
  • 8 cuisoare
  • Coaja de portocala
  • O bucata de ghimbir (uscat)
  • 100 g stafide
  • Zeama de lamaie
  • Zahar

Mod de preparare:

Mai intai se prepara 3 litri ceai de rooibos. Acesta trebuia lasat mai mult timp la infuzat pentru a deveni mai bun, mai “puternic”. Apoi, se adauga peste ceai si celelalte ingredientele (fara vin) si se aduce la punctul de fierbere si se lasa asa 10 minute.

Se ia de pe foc si se lasa asa timp de 1- 2 ore, apoi se adauga si vinul si se pune iar pe foc, pana ajunge la temperatura de 60 de grade C. Se adauga zaharul si sucul de lamaie.

La final, se strecoara si se bea cald.

Iata o reteta si mai simpla de vin fiart cu condimente:

Ingrediente:

  • 3 cani de vin rosu
  • 1-2 batoane de scortisoara
  • putina radacina de ghimbir feliata (1 cm)
  • pulbere de turmeric (1 varf de cutit)

Mod de preparare:

Intr-o oala. se adauga vinul, scortisoara si ghimbirul, apoi se acopera cu un capac si se pune la fiert, la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga si turmericul si se ia de pe foc.

Se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara si se bea fierbinte. Acesta este un remediu excelent pentru raceala si gripa.

Vezi si: Tescovina, un adevarat elixir al sanatatii extras din ramasitele vinului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole