10.8 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Gradina Dragonului, cel mai bun dintre primele cinci ceaiuri chinezesti celebre

Gradina Dragonului este o varietate de ceai verde, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri din China, clasandu-se ca cel mai bun dintre primele cinci ceaiuri chinezesti celebre. Acesta contine multe beneficii pentru sanatate care dateaza din timpurile dinastiei Qing.  

Frunzele de ceai verde „Gradina Dragonului” sunt culese tinere, apoi sunt preparate manual prin incalzire in tigai mari sau wok-uri, ceea ce opreste procesul de oxidare, similar cu majoritatea celorlalte soiuri de ceai verde. Prin oprirea procesului de oxidare, ceaiul este capabil sa retina o concentratie foarte mare de antioxidanti, catechine si alti compusi polifenolici. Totodata, acest ceai are un nivel surprinzator de ridicat de cofeina, aproape la fel ca o ceasca de cafea, dar exista si alte ingrediente active care pot calma simultan organismul. La final, rezulta o licoare de un galben pal, cu cea mai blanda si pura aroma.

Ce beneficii pentru sanatate are ceaiul Gradina Dragonului

-Are grija de sanatatea inimii. Acest ceai scade tensiunea arteriala si ajuta organismul sa tina sub control nivelul colesterolului, prevenind astfel ateroscleroza si scazand riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si boli coronariene. 

-Are potential anticancer. Datorita concentratiei mari de catechine si compusi polifenolici, acest ceai poate reduce riscul de aparitie a diferitelor tipuri de cancer. De exemplu, un studiu realizat in 2018 asupra consumului de ceai verde, arata ca acesta are un efect de prevenire a cancerului, precum si de prevenire a reaparitiei tumorii.

Vezi si: Ceaiul Essiac este cu adevarat un ceai „miracol” care ar putea trata cancerul? Ce spun studiile

-Te scapa de stres si anxietate. Teanina gasita in acest ceai este o substanta sedativa, care ajuta la contracararea efectelor stimulatoare ale cofeinei din ceai. Totodata, poate stimula sistemul nervos central, poate excita mintea, poate promova gandirea si poate imbunatati eficienta muncii.

-Ajuta la pierdere in greutate. Acest ceai stimuleaza metabolismul si creste nivelul de energie, ajutand astfel al arderea pasiva a grasimilor si la pierderea in greutate.

Cum se prepara ceaiul Gradina Dragonului

Ingrediente:

  • 3 g de ceai Gradina Dragonului
  • 3 cani de apa
  • 1 lingurita miere (optional)

Instructiuni:

Pentru preparare, adauga 3 g de ceai uscat intr-un ceainic sau infuzor.

Incalzeste o cratita cu apa la fiert si dupa ce a fiert, se opreste focul si se lasa apa la racit 3-4 minute. Apoi, toarna apa calda in ceasca, lasand frunzele sa pluteasca deasupra. Lasa ceaiul la infuzat 2-3 minute, apoi strecoara si bucara-te de aroma si beneficii!

Inainte de servire, poti adauga o lingurita de miere.  


!!! Atentie, consumul unei cantitati excesive de ceai poate provoca probleme ale sistemului nervos si insomnie.

Vezi si: Pu-erh. Ce trebuie sa stii despre ceaiul fermentat de origine chineza

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole