Bila este un lichid de culoare galben-verzuie, produs de ficat si stocat in vezica biliara, care joaca un rol important pentru sistemul nostru digestiv. In timpul digestiei, bila este eliminata de vezica biliara, ajutand la procesul de digerare. Totusi, atunci cand acest lucru nu se face in mod corespunzator, avem de-a face cu „bila lenesa” si apar simptome precum dureri in partea dreapta, senzatie de greata, balonare, ameteala sau varsaturi.
In astfel de cazuri, ceaiurile s-au dovedit a fi extrem de utile. Din acest motiv, ti-am pregatit in cele ce urmeaza cateva remedii cu plante medicinale menite sa iti sara in ajutor:
Iata, mai jos, cateva remedii naturiste pentru bila lenesa:
1-Se prepara un ceai din: 150 g frunze de mesteacan, 150 g sunatoare, 200 g menta, 200 g fructe de maces, 100 g matase de porumb si 100 g radacini de armurariu. Se combina toate plantele si apoi se iau 2 linguri si se adauga in 500 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat de dimineata pana seara si se bea cald.
2-Se prepara un ceai din: 25 g seminte de marar, 25 g seminte de fenicul, 15 g ovaz nedecorticat, 30 g pelin, 40 g radacina de cicoare si 30 g muguri de mesteacan. Din aceasta combinatie se iau 2 lingurite si se adauga in 500 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat seara pana dimineata, apoi se strecoara si se beau cate 125 de ml, de 4 ori pe zi, cu 15-20 minute inainte de masa.
3-Se prepara un ceai din: 3 linguri flori de siminoc, 5 linguri coada-soricelului, 2 linguri flori de musetel si 5 linguri troscot. Se ia o lingura de amestec si se infuzeaza in 200 ml apa fierbinte pana la racire, la 40 de grade, si se bea strecurat, inainte de culcare.
Vezi si: Ce beneficii miraculoase are radacina de brusture
Vezi si: Cele mai eficiente plante medicinale pentru tonifierea vezicii biliare
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: