3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Plante care calmeaza arsurile gastrice

Arsurile la stomac reprezinta un simptom destul de des intalnit, asta deoarece cauzele acestora pot fi numeroase. De regula, senzatia de arsura poate reprezenta un simptom al unei alte afectiuni cum ar fi indigestia, boala de reflux gastroesofagian (BRGE), intoleranta la anumite alimente sau chiar factori legati de stilul de viata.

Trebuie sa stiti ca daca arsurile gastrice sunt frecvente este recomandata apelarea la un medic specialist, acesta putand evidentia cauza exacta si tratamentul corespunzator. Pe de alta parte, pentru cazurile usoare si ocazionale exista numeroase remedii care ajuta la ameliorarea simptomelor.

Vezi si: Eficienta produselor apicole in afectiunile gastro-intestinale

Iata cateva sfaturi de urmat:

  • Renunta la mesele imbelsugate, mai ales seara. Totodata, renunta sau mananca mai putin gras, deoarece acestea duc la lenevirea stomacului.
  • Nu te grabi atunci cand mananci si incerca sa iti dai seama care sunt alimentele care iti provoaca arsuri pentru a le evita pe viitor.
  • Incearca sa dormi cu trunchiul mai inaltat.
  • Evita alcoolul si fumatul. In acest mod, vei dubla sansele ca simptomele sa cedeze.

Iata, mai jos, cateva plante care calmeaza arsurile gastrice:

  • Angelica: inca din momentul in care apar arsurile, este indi­cat sa prepari un suc de angelica (tulpina), care poate include si mor­covi, patrunjel, pastar­nac, tulpini de telina, feni­cul si usturoi. Sucul obtinut se dilueaza cu apa.
  • Lemnul-dulce: datorita substantelor pe care le contine, lemnul dulce reuseste sa prote­jeze mucoasa gastrica intestinala. Tot ce trebuie sa faci este sa combini ceaiul preferat cu jumatate de lingurita de pulbere de lemn-dulce. Pulberea obtinuta din radacina de lemn dulce combate rapid aciditatea gastrica, are actiune antiinflamatoare si ajuta la refacerea mucoasei gastrice.
  • Musetel: acesta stimuleaza trans­portarea mai departe, in intestin, a hra­nei digerate in stomac si ajuta si digestia prin activarea colecistului. Astfel, cei care se confrunta cu arsuri gastrice pot consuma 3 cani pe zi cu ceai de musetel, inainte de mese. Musetelul are proprietatea de a normaliza secretia acidului clorhidric in stomac si poate ajuta, de asemenea, la tratarea problemelor digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, diaree si colici.
  • Busuiocul: acesta reduce aciditatea din stomac datorita uleiului volatil. Se prepara un ceai din 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 2-3 cani pe zi.

Pe langa plantele enumerate mai sus, trebuie sa iei in calcul si semintele de in (cal­meaza mucoasa iritata) si argila (neutralizeaza aciditatea gas­trica).

Vezi si: Factorii care cresc aciditatea gastrica

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole