-1.7 C
București
sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Remedii care te scapa de durerile de stomac

Durerile de stomac sunt chinuitoare si te impiedica sa faci treburile de zi cu zi. In spatele acestor dureri pot exista multiple cauze, de la cele inofensive (balonare, indigestie) la cele grave (cancer stomacal). Atunci cand nu exista o problema serioasa de sanatate, aceste dureri de stomac pot fi ameliorate si cu ajutorul unor remedii naturale, dar in cazul problemelor grave, se indica sfatul unui specialist.

Cele mai comune cauze ale durerii de stomac sunt: fumatul, excesul de alcool, alimentatia nesanatoasa (prajeli, mancare grasa), stresul, infectia cu Helicobacter Pylori (responsabila de ulcer) etc.

Daca si tu te confrunti cu dureri de stomac, poti apela la remediile de mai jos:

Remedii pentru dureri de stomac:

  • Ceaiul de musetel – acesta poate face minuni cand vine vorba de stomac, datorita proprietatilor sale purificatoare si sedative. Asadar, musetelul calmeaza durerile de stomac pentru ca actioneaza ca si un antiimflamator prin relaxarea muschilor stomacului.
  • Ceaiul de menta – acesta ajuta la relaxarea muschilor stomacali. Se stie faptul ca menta este un bun remediu pentru digestie, dar este si un remediu excelent pentru crampe.
  • Apa calda cu lamaie – este un bun remediu pentru durerile de stomac, deoarece reuseste sa scada nivelul de acid clorhidric produs de cresterea aciditatii generat de procesul digestiv.
  • Varza – s-a dovedit ca aceasta leguma este extrem de pretioasa pentru stomac si intestin, fie sub forma de suc, cruda in aperitive, fie fiarta inabusit. De asemenea, varza acra obtinuta prin procedee naturale este binefacatoare. Prin fermentii ei care ajuta digestiei celulozei si a grasimilor, este de o remarcabila digestibilitate. Ceea ce nu este digest, in varza acra, consta in tocaturile care se adauga adesea cu exagerare. Fermentii lactici ai verzei acre, dezinfectanti puternici ai tradusului intestinal, trebuie pastrati intacti. De aceea, se cuvine sa nu spalam varza acra, pe care este judicios s-o adaugam cruda la aperitive.
  • Cartoful – acesta poate fi un bun remediu pentru durerea de stomac. Tot ce trebuie sa faci este sa bei zeama care rezulta dupa ce ai dat cartoful prin razatoare sau storcator. Cartoful trateaza si aciditatea gastrica, cicatrizeaza si calmeaza mucoasa digestive, deoarece are o molecula antibacterina unica, ce distruge bacteriile daunatoare din stomac.

Remedii pentru ulcer:

  • Tinctura din mugurii de mesteacan – Intr-o sticla, se pun muguri de mesteacan, pana la jumatate, apoi se adauga alcool/rachiu pana se umple sticla. Se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile. La final, se strecoara si se administreaza cate 1-3 lin­gurite, dimineata, pe stomacul gol, cu 30 minute ina­inte de masa (1 lingurita daca vechimea ulcerului nu este mare si 3 lingurite daca boala este avansata).
  • Ceai de nuci – Se iau miejii de la 15 nuci si se fierb in 500 ml apa pana ce lichidul se injumatateste. Lichidul astfel obtinut se imparte in trei doze si se bea de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, pana la vindecare.
  • Bananele – Se folosesc si ca un antine­vralgic, atunci cand bolnavul simte o durere acuta in stomac, ficat sau pancreas. Se mananca doua banane bine coapte.
  • Miere – Dimineata, pe stomacul gol, se bea un pahar de apa, la temperatura camerei, iar peste 20 de minute se ia o lingura de miere si peste inca 20 de minute, o lingura de unt/ulei de masline. Peste jumatate de ora se poate lua masa. In primele zile se poate elimina sange si mucus. Pen­tru vindecare, se consuma 2 kg miere de albine.
  • Tinctura din radacina de iarba mare – Intr-un borcan, se adauga 500 ml alcool/vodca si o lingura cu varf de radacina de iarba mare rasa pe razatoarea mica. Se inchide borcanul bine si se lasa la macerat o saptamana, intr-un loc intunecat. La final, se strecoara si se bea cate o lingura, cu 30 minute inainte de masa. Tratamentul dureaza pana la consumarea unui litru de tinctura.
  • Radacina de tataneasa – Intr-un litru cu apa clocotita se adauga 40 g radacina rasa si se lasa la infuzat pana se raceste. Dupa racire, se ia cate o lingurita, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
  • Pentru calmarea durerilor provocate de ul­cer se administreaza cate 20-30 picaturi de tinctura de valeriana (odo­lean).

Remedii pentru balonare:

  • Piseaza un catel de usturoi pana obtii o pasta pe care o consumi ca atare;
  • Pune 15 g de marar si 15 g de ghimbir in 250 ml apa clocotita. Lasa la infuzat 15 minute si strecoara. Vea cate o cana dupa fiecare masa. Repeta tratamentul de cate ori este nevoie;
  • Pune 60 g de rozmarin proaspat la infuzat 15 minute, apoi filtreaza. Bea cate o cana dupa fiecare masa. Repeta tratamentul de cate ori este nevoie;
  • La incheierea meselor copioase este indicat sa se bea un ceai (infuzie) fierbinte de: maghiran, menta, fenicul (sau anason) si cimbru. Se amesteca toate acestea in parti egale si apoi din amestec se pun 2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma de mai multe ori pe zi, putandu-se ajunge la 3-4 cani pe zi, sau se face doar la nevoie un ceai, care se bea cald.
  • Dupa masa, rontaie cateva seminte de chimen. Daca balonarea nu se reduce, rontaie seminte de chimen de mai multe ori pe zi.

Vezi si: Remedii naturiste care ajuta in caz de balonare

Remedii pentru pancreas:

  • Pentru inflamatia cronica a pan­creasului, se prepara un amestec din radacina de brusture, iarba-mare, troscot, pelin, coada-calu­lui, flori de galbenele, musetel, imortela, frunze de dentita. Toate plantele se maruntesc in rasnita de cafea, apoi se ames­teca. Intr-un termos, se pun doua linguri cu varf din acest amestec, apoi se toarna 250 ml apa clocotita si se infuzeaza timp de 20 minute. Dupa racire, se strecoara bine, apoi si se adauga apa fiarta pana se ajunge la 250 ml. Se bea cate 75 ml, cu 30 minute inainte de masa, de trei ori pe zi, timp de o saptamana. Dupa o pauza de o saptamana, curele se repeta. Zilnic se prepara infuzie proaspata.
  • Afin – se pune 1 lingurita de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Afinul mai este considerat si ca o insulina vegetala (principalul hormon secretat de pancreas), ajutand la functionarea mai usoara a pancreasului.
  • Marul lupului – 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma cu inghitituri mici in tot cursul zilei ajutand la buna functionare a pancreasului. Se recomanda sa nu se depaseasca doza fiind o planta toxica. In cazul intoxicatiei se va lua imediat carbune vegetal 1-3 linguri si se prezinta la spital.
  • Schinduful  vindeca afectiunile pancreasului. Schinduful este recunoscut pentru virtutile sale medicinale inca din Antichitate. Acesta are proprietati antiinflamatorii si cicatrizante. Are multa vitamina PP si este indicat in toate afectiunile pancreasului si in toate formele de diabet. Se ia 10 g de pudra de seminte pe zi in 2-3 reprize cu un pahar mare de apa. Pentru tratarea anemiei, asteniei fizice si intelectuale, pentru stimularea metabolismului si a sistemului nervos, preparati un macerat din 50g seminte la 500 ml apa rece. Se lasa apoi vasul acoperit 24 ore. Se bea 1-2 pahare pe zi. Se poate face in cure de lunga durata.

Vezi si: 2-3 cuisoare dupa masa ajuta in reducerea aciditatii in stomac, reduce durerile de cap si dinti

Remedii pentru diaree:

  • 1 lingurita de carbune activ medicinal se amesteca cu 100 ml vin rosu si se bea.
  • Infuzie de tataneasa (50 g radacini), caltunul-doamnei (50 g radacini), urzica (30 g frunze si tije). Puneti 30 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la disparitia tulburarii.
  • Afin – Este planta cel mai des folosita. Se consuma cate 50-100 g fructe proaspete sau 2 lingurite de fructe uscate la 250 ml apa si se lasa pentru 8 ore la inmuiat. Se pun apoi la fiert pentru 5 minute si se strecoara. In functie de severitatea afectiunii se pot consuma intre 3-6 cani pe zi. De asemenea, se mai poate folosi si afinata – cate 50 ml de 2-3 ori pe zi, pana la trecerea afectiunii.
  • Calomfir – Aceasta planta distruge microbii care pot provoca diaree. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
  • Matreata bradului – Aceasta este indicata in enerocolite infectioase si diaree, iar acidul ursinic din compozitia sa este unul dintre cele mai bune antibiotice. Matreata bradului se va macina cu rasnita si apoi se ia o lingurita de praf care se va pune in 250 ml apa clocotita. Se va lasa 10 minute acoperit si apoi se va strecura. Inainte de a se administra se va pune o lingurita de bicarbonat de sodiu si se va consuma cu inghitituri mici.

Vezi si: Rostopasca, planta care te scapa de durerile de stomac si nu numai

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole