Ciresele se afla cu siguranta in topul multor oameni, datorita gustului lor minunat, dar si a beneficiilor pe care le ofera. Acestea sunt bogate in fibre, potasiu si Vitamina C, carotenoide, melantonina si multe alte elemente cu proprietati exceptionale depurative, remineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.
Conform studiilor, doar consumul unui bol mic cu cirese proaspete pe zi contribuie, la scaderea concentratiei de acid uric cu 15% si la reducerea concentratiei de proteina C reactiva, care este un marker al inflamatiei. Astfel, avand atatea proprietati esentiale organismului nostru, nu este de mirare ca ciresele sunt folosite cu succes in diferite tratamente naturiste.
Tratamente naturiste cu cirese
-Artrita, afectiuni renale. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat
dureaza sezonul lor. Totodata, pentru restabilirea functiei renale, se consuma suc proaspat de cirese. Se consuma zilnic 500 ml de suc, in cure de minimum 2 saptamani. Este un remediu sigur pentru prevenirea calculilor, dar si pentru eliminarea nisipului la rinichi.
-Curatarea organismului de toxine si slabitul. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor. Iata si alta metoda eficienta:
- 2 zile pe saptamana, consuma 500 g – 1 kg cirese pe zi, in portii mici, fara alte alimente. Ai voie ceai si e necesar sa bei minim 2 litri de apa pe zi. In celelalte 5 zile, se inlocuieste una dintre mese cu 500 g cirese. Pentru a intensifica efectul dietei, se micsoreaza portiile, manca oua fierte, legume fierte in abur, paine integrala si lactate integrale. In 2 saptamani de dieta, vei slabi 3-4 kilograme si iti vei curata si organismul de toxine.
-Reumatismul. Se tine o cura cu cirese (negre sau amare), timp de 6-8 saptamani, din care se consuma cate 1 kg/zi. Aceasta cura reduce inflamatia articulatiilor, elimina progresiv durerile, impiedica aparitia proceselor degenerative.
-Diaree, cistita, pielita. Se prepara un decoct dintr-un pumn de codite de cirese, fierte in 500 ml apa, timp de 5 minute. Se bea pe parcursul zilei, in 4-5 portii.
-Hepatita. Se recomanda sucul de cirese, consumat zilnic: 2-3 cani pe stomacul gol.
-Cancerul (de colon, mamar, col uterin, rinichi si vezica, prostata). Se recomanda sucul de cirese (negre sau amare). De asemenea, pentru preventia bolii, se vor consuma 500 g/zi, in timp ce pentru tratarea cancerului deja instalat, se vor consuma minimum 800 g/zi.
-Hipertensiunea. Un consum prelungit de cirese ajuta, in cazul hipertensivilor aflati la debutul bolii, la normalizarea valorilor presiunii sanguine, fara a folosi niciun alt medicament. La persoanele cu hipertensiune in stadii avansate se recomanda, in mod special, administrarea ceaiului din codite de cirese sau visine, care are un efect diuretic puternic.
-Pete pe piele (produse de agenti chimici). Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se
folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).
-Pentru elasticitatea pielii. Zdrobiti ciresele si puneti-le pe obraz. Acoperiti
cu un tifon umezit. Stati culcata 20 de minute, apoi clatiti cu apa calduta.
-Pentru ten ridat. Se prepara o masca faciala din: 1 cana de cirese si 2 linguri de miere. Se zdrobesc ciresele, se amesteca cu mierea si se pune masca pe tenul umed. Se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi se inlatura cu apa calda. Pentru un efect cat mai rapid se face masca cu cirese de 2 ori pe saptamana.
Vezi si: Coditele de cirese si visine, medicamentele ideale ale verii
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
Yeah bookmaking this wasn’t a speculative decision outstanding post! .