3.7 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Ceai din frunze de guava: are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si antibacteriene

Ceai din frunze de guava. Guava cunoscuta stiintific ca Psidium guajava este unul dintre fructele tropicale hranitoare bogate in nutrienti cu profil inalt. Din punct de vedere botanic, acest fruct minunat apartine familiei Myrtaceae, din genul: Psidium. Originea exacta a guavei este necunoscuta. Cercetatorii cred ca acesta provine din America Centrala si Mexic. Daca ananasul este cunoscut ca „regele” fructelor, guava este considerata regina.

Cu aroma, gustul si calitatile sale unice de promovare a sanatatii, fructul se incadreaza cu usurinta in categoria noilor alimente functionale, adesea etichetate ca „super-fructe”. Diferite tipuri de soiuri de guava sunt cultivate peste tot in lume si pot varia foarte mult in ceea ce priveste aroma, culoarea pulpei si compozitia semintelor.

Frunzele de guava pot fi, de asemenea, utilizate in mai multe moduri. Cel mai frecvent este prin uscarea frunzelor pentru ceai, folosirea frunzelor pentru a face un extract sau pur si simplu mestecandu-le.

Ceaiul din frunzele de guava – Antimicrobian si antibacterian

Frunzele de guava s-au dovedit a fi antibacteriene, antifungice si antimicrobiene atunci cand se confrunta cu un numar de invadatori. Cercetarile au concluzionat ca utilizarile traditionale pentru frunza de guava sunt eficiente si de succes ca tratament pentru boli precum tuse, diaree, ulcere orale si gingii inflamate.

Alte cercetari au aratat exemple eficiente de activitate antibacteriana din frunza de guava in cazurile de diaree cauzata de bacterii, in care este posibil ca antibioticele sa nu fi fost disponibile. In medicina populara, frunzele de guava erau chiar zdrobite si folosite pe rani deschise si ulcere.

Frunza de guava a fost utilizata in medicina populara traditionala pentru a inversa diabetul in mod natural si in mod specific, pentru a trata diabetul de tip 2 in Asia de Est. In afara de faptul ca fructul este o gustare sanatoasa generala pentru diabetici, extractul de frunze de guava poate reduce nivelul glucozei din sange si poate lupta impotriva diabetului de tip 2. Consumul de ceai din frunze de guava poate ajuta persoanele diabetice si pre-diabetice, deoarece poate imbunatati simptomele diabetului si rezistenta la insulina.

Ceaiul trateaza si previne diabetul si este un bun antiinflamator

Extractul de frunze de guava are calitati antiinflamatorii datorita flavonoidelor prezente in frunze. Inflamatia este esenta majoritatii bolilor, inclusiv alimentele si suplimentele care functioneaza ca antiinflamatoare ajuta la mentinerea corecta a sistemelor corpului.

Datorita caracteristicilor antiinflamatorii si anti-oxidative ale frunzei de guava, este un puternic luptator impotriva aterogenezei. Frunzele de ceai previn o enzima responsabila de debutul aterogenezei. Aceasta afectiune poate duce la numeroase alte probleme cardiovasculare.

Extractul de frunze de guava, ceaiul sau uleiul esential au aratat rezultate exceptionale in manipularea diareei infectioase. Aceasta metoda a fost utilizata in comunitatile rurale din intreaga lume pentru a trata infectiile si bolile gastro-intestinale si are succes datorita astringentei plantei.

Nu exista un motiv definitiv pentru care frunza de guava poate preveni si trata aceste probleme, dar cel mai probabil are legatura cu capacitatile antimicrobiene si antibacteriene ale guavei.

Alte utilizari traditionale si beneficii ale frunzelor de guava

  • Radacinile, scoarta, frunzele si fructele imature sunt folosite in medicina populara datorita astringentei lor, sunt utilizate in mod normal pentru a opri gastroenterita, diareea si dizenteria, in toate zonele tropicale.
  • Ceaiul din frunze de guava a fost aprobat ca unul dintre alimentele pentru utilizari specifice de sanatate si este utilizat in mod obisnuit pentru diabet in Japonia.
  • Frunzele sunt utilizate pentru diaree, dureri de stomac si gastroenterita si ca vermifug in Malaezia peninsulara.
  • Decoctul de frunze este utilizat pentru afectiunile pielii.
  • Decoctul combinat de frunze si scoarta este dat pentru a expulza placenta dupa nastere si ca emenagog.
  • Decoctul de frunze este utilizat pentru leucoree, scoarta folosita pentru histero-epilepsia in Indonezia.
  • Frunzele au fost utilizate ca antidiareice si antidisenterice; extern, au fost folosite ca deodorant al mirosului gurii in Thailanda.
  • Fructele necoapte, frunzele, cortexul scoartei si radacinile – mai des doar frunzele – sub forma de decoct sunt utilizate pentru spalarea ulcerelor si ranilor in Filipine.
  • Se spune ca scoarta si frunzele sunt astringente, vulnerabile si, atunci cand sunt decoctate, anti-diareice.
  • Decoctul de scoarta este utilizat in diareea cronica a copiilor si, uneori, a adultilor; un decoct de scoarta de radacina este recomandat ca apa de gura pentru gingiile umflate si ca aplicare locala in prolapsuri in India.
  • Jeleul de guava se presupune ca tonic pentru inima si bun pentru constipatie, iar fructele coapte sunt aperitive bune.
  • Frunzele sunt mestecate ca remediu pentru durerea de dinti.
  • Infuzia de frunze este recomandata in India in afectiunile cerebrale, nefrita si casexie.
  • Un extract este dat in epilepsie si coree si o tinctura este frecata pe coloana vertebrala a copiilor in convulsii.
  • Frunza de guava este un ingredient important in multe preparate ayurvedice, pentru diabet si alte afectiuni.
  • Decoctul de frunze este luat ca remediu pentru tuse, afectiuni ale gatului si pieptului, gargara pentru ameliorarea ulcerelor orale si a gingiilor inflamate.
  • Decoctul frunzelor este folosit ca spalare vaginala si uterina, in special in leucoreea, in Uruguay.
  • Decoctul de frunze si lastari tineri este prescris in Indiile de Vest pentru bai febrifuge si antispastice si o infuzie de frunze pentru afectiuni cerebrale, nefrita si casexie; frunzele batute se aplica local pentru reumatism; un extract este utilizat pentru epilepsie si coree; iar tinctura este frecata pe coloana vertebrala a copiilor care sufera de convulsii.
  • Extractul de frunze a fost utilizat pentru diaree si pentru diabet in Brazilia.

Vezi si: Ceaiul din frunze de dud trateaza durerile de cap, racelile, durerea de gat si febra

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole