6.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ceaiul din frunze de dud trateaza durerile de cap, racelile, durerea de gat si febra

Ceaiul din frunze de dud este extrem de benefic pentru zilele reci de toamna si iarna. Indeparteaza racelile, vindeca durerile de cap si de gat, dar are si alte beneficii uimitoare.

Cu un continut de 25 de ori mai mare de calciu decat laptele, ceaiul din frunze de dud este o bautura uimitoare

Frunzele de ceai de dud au de 25 de ori mai mult calciu in comparatie cu laptele. Are de zece ori mai multe fibre decat ceaiul verde si mai mult fier decat spanacul. A fost folosit de mii de ani in China ca planta medicinala.

Contine minerale si antioxidanti

In 2006, International Journal of Food abordeaza faptul ca fierul, calciul si zincul sunt continute in frunzele de dud. Antioxidantii precum beta carotenul si acidul ascorbic se gasesc si in dud. Alimentele si bauturile bogate in beta-caroten, care este continut din plin in ceaiul din frunze de dud, ajuta la diminuarea sanselor de cancer.

Scade nivelul glicemiei

Potrivit American Journal of Chinese Medicine, publicat in 2012, a reiesit faptul ca prezenta acidului galic reduce glicemia. In 2007, The Diabetes Care a raportat ca pacientii diabetici care au baut extract de dud au redus cresterile de glucoza dupa consum in primele doua ore. Oamenii de stiinta au realizat ca dudul trateaza diabetul si il previne.

Reduce colesterolul rau

In 2013, „BioMed Research International” a publicat un raport, aratand ca pulberea de frunze de dud ajuta la scaderea nivelului de trigliceride si colesterol LDL, daca pacientilor li s-au administrat 280 de grame de trei ori in mod regulat timp de trei luni. Ceaiul din frunze de dud ajuta la scaderea colesterolului si a trigliceridelor.

Efecte antiinflamatorii

In 2013, studiul publicat in Journal of Functional Foods rezuma faptul ca inflamatia cauzata de bolile cronice este tratata si de frunza de dud. In 2010, cercetarile efectuate pe sobolani cu edem indus au constatat ca tesutul inflamat al labei a fost prevenit atunci cand li se ofera dud. Frunza de dud ajuta la reducerea inflamatiei si usurarea durerii.

Trateaza raceala

Trateaza durerile de cap, tusea, ochii durerosi, febra si durerile in gat. Dezvoltarea tulpinilor bacteriene este interzisa, ceea ce ajuta la prevenirea streptococului. Simptomele racelii pot fi recuperate prin consumul de ceai de dud. Elimina cresterea bacteriana.

Pierderea in greutate

Ceaiul de dud previne absorbtia carbohidratilor datorita prezentei moranolinei (1-deoxinojirimicina). Ajuta corpul sa elimine carbohidratii si amidonul din corp, astfel incat sa nu se transforme in glucoza. Foamea se reduce prin scaderea nivelului de zahar din sange. Acest lucru duce la atingerea obiectivelor de slabit.

Sanatatea vaselor de sange

Ceaiul de dud ajuta la reducerea sanselor de ateroscleroza prin diminuarea oxidarii colesterolului din vasele de sange care se datoreaza prezentei flavonoidelor si a quercetinei in frunzele de dud. Ajuta la interzicerea reactiilor de stres oxidativ. Ceaiul de dud trebuie consumat zilnic pentru vasele de sange sanatoase.

Contine magneziu

Magneziul este esential pentru functionarea nervilor, muschilor si mentine inima la functionarea normala. Creste metabolismul energetic, oasele puternice, ajuta sistemul imunitar, gestioneaza nivelul zaharului din sange si mentine tensiunea arteriala normala.

Combate diabetul

Ceaiul de dud previne diabetul prin restrictionarea cantitatii mari de monozaharide care ar intra in circulatie. Problemele de greutate sunt, de asemenea, eliminate, deoarece blocheaza intrarea zaharurilor excesive nedorite in fluxul sanguin. Frunzele de dud previn diabetul de tip 2 prin mentinerea controlului asupra nivelului de zahar din sange.

Bautura fantastica

Ceaiul de dud poate fi savurat atat cald, cat si rece. Ceaiul la vrac ar trebui lasat la infuzat timp de cel putin 8 minute. Efectele de blocare a glucidelor trebuie maximizate prin evitarea indulcirii ceaiului.

Beti ceai din frunze de dud pentru continutul de vitamina B12, dar si pentru efectul sau de tonic pentru sange

Combate ateroscleroza. Ceaiul din frunze de dud ajuta la prevenirea acumularii de placi bogate in colesterol in artere, cunoscuta si sub numele de ateroscleroza. Restrictioneaza oxidarea colesterolului LDL. Studiul pe oameni si soareci afirma ca agentii primari sunt astragalin si izoquercitrin.

Contine vitamina B2. Prezenta vitaminei B2 ajuta la producerea de celule rosii din sange, gestioneaza reproducerea si cresterea, producerea de energie, gestioneaza activitatea tiroidei, elimina acneea, conserva sistemul nervos, ochii sanatosi, absorbtia mineralelor, conserva tractul digestiv si ajuta la o sarcina sanatoasa.

Vederea. Ceaiul de dud are un continut ridicat de vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii si la eliminarea tulburarilor oculare. Ajuta la prevenirea pierderii vederii oculare si a degenerarii retinei. De asemenea, ajuta la scaderea petelor si a petelor intunecate de pe piele. Problemele pielii ar putea fi tratate prin inmuierea frunzelor de dud timp de aproximativ treizeci de minute in apa fierbinte. Poate trata si pielea uscata. Frunzele de dud daca sunt adaugate la baie fierbinte si la saune ajuta la deschiderea porilor, precum si la detoxifierea corpului. Creste rezistenta parului si il face sanatos.

Antioxidant. Ceaiul de frunze de dud poseda compusul 1- deoxinojirimicina sau DNJ care ofera efecte anti-diabetice si proprietati antioxidante si diminueaza colesterolul si inflamatia. Antioxidantul, cum ar fi beta carotenul si acidul ascorbic, ajuta la prevenirea leziunilor celulare cauzate de radicalii liberi. Riscul de cancer poate fi eliminat prin consumul de alimente si bauturi bogate in beta-caroten.

Tonic pentru sange. Ceaiul de dud stimuleaza circulatia, curata sangele si intareste sistemul. Calmeaza nervii si imbogateste sangele. Purifica ficatul si intareste rinichii. De asemenea, accelereaza procesul de recuperare. Reduce colesterolul rau si previne blocarea fluxului sanguin, care ajuta la eliminarea atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale. Creste imunitatea si echilibreaza productia interna.

Unguent pentru raceala si gripa din plante medicinale. Reteta simpla si eficienta pe care o poti prepara singur acasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole