-1.4 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Tratamente casnice cu busuioc. De la reducerea stresului la tratarea tulburarilor respiratorii

Busuiocul este originar din Asia, Africa si Insulele Pacificului. De acolo si-a facut drum spre Europa si India prin Orientul Mijlociu in secolul al XVI-lea si in cele din urma in America in secolul al XVII-lea. Astazi, busuiocul poate fi gasit in crestere in regiunile temperate din intreaga lume si va prospera cu o expunere suficienta la soare si un sol bine drenat. Una dintre cele mai usoare ierburi de cultivat, Busuiocul ar trebui sa fie ciupit frecvent pentru a incuraja tufisurile si pentru a preveni bolturile. Astazi se cultiva comercial in California, Iugoslavia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Israel, Egipt, Maroc, Italia, Madagascar, India si Mexic. A fost cultivat in zone din jurul Mediteranei inca din antichitate.

Utilizari traditionale si beneficii ale busuiocului

  • Busuiocul este utilizat in medicina populara (de obicei sub forma de ceai) pentru tratamentul constipatiei, flatulentei, crampelor stomacale, anxietatii si depresiei.
  • Egiptenii antici foloseau busuiocul ca medicament pentru muscaturile de sarpe si intepaturile de scorpion.
  • Pliniu cel Batran, un naturalist roman, a recomandat ceaiul de busuioc ca remediu pentru nervi, dureri de cap si lesin.
  • Este utilizat ca expectorant pentru tratamentul bolilor precum astmul, gripa, raceala si bronsita.
  • Frunzele sunt bune pentru a tine diabetul sub control.
  • Extractul de frunze este utilizat pentru a reduce durerea gatului si temperatura corpului ridicata.
  • Extractul este, de asemenea, utilizat ca anti-venin pentru muscaturile de sarpe.
  • Se utilizeaza impreuna cu mierea pentru tratamentul cataractei.
  • Frunzele busuioc sunt folosite in medicamentele ayurvedice.
  • Frunzele acestor plante sunt folosite pentru a prepara „ceai de busuioc”, care ajuta la prevenirea bolilor precum febra dengue si malaria.
  • Ceaiul trateaza, de asemenea, mai multe tulburari de sanatate, cum ar fi constipatia, diareea si indignarea.
  • Uleiul esential de busuioc este utilizat in tratamentele migrenelor, durerilor de cap si alergiilor.
  • Masarea cu aceasta extractie de ulei esential reduce artrita.
  • Frunzele de busuioc fierte in apa actioneaza ca o prevenire impotriva malariei si a febrei dengue. Vezi si: Apa de busuioc, un adevarat „elixir” al tineretii si al sanatatii
  • In cazul febrei acute, un decoct de frunze fierte cu pulbere de cardamom in jumatate de litru de apa amestecat cu zahar si lapte scade temperatura.
  • Busuiocul este, de asemenea, un bun agent germicid si un dezinfectant care protejeaza corpul uman de toate tipurile de infectii virale.
  • Frunzele de busuioc luate cu miere tin varicela la distanta.
  • Ceaiul cald de busuioc va scapa de viermii din stomac.
  • Unele soiuri frumoase ale acestor plante, cum ar fi busuiocul albastru african, sunt utilizate in scopuri decorative.

Pe langa utilizarile culinare speciale, busuiocul este un tratament casnic deosebit pentru numeroase afectiuni

Pasta de busuioc– Aceasta utilizare culinara speciala este cu siguranta una dintre cele mai utilizate utilizari ale busuiocului, precum si variatiile acestuia sunt utilizate in culturile din intreaga lume.

Gatit general – Busuiocul uscat poate fi pur si simplu inclus in aproape orice fel de fel de mancare. Busuiocul este utilizat in intreaga lume in mai multe alimente cu un scop bun. Ofera un gust si o aroma deosebite, care nu se intalneste la alte plante.

Calmarea stomacului – Italienii sunt campioni la adaugarea de busuioc la toate. Se considera ca are un impact linistitor asupra stomacului, iar 1/2 lingurita de frunze uscate sau proaspete de busuioc in apa pot ajuta frecvent la calmarea indigestiei si poate atenua sentimentele de plenitudine.

Tuse si raceli – Se recomanda utlizarea frunzelor de busuioc pentru a ajuta la reducerea tusei si a racelii. Frunzele proaspete calmeaza, dar si ceaiul din busuioc uscat ajuta la calmarea bolilor.

Abur facial pentru dureri de cap: Un abur facial cu frunze uscate de busuioc ar putea ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Includeti o lingura de frunze de busuioc uscate la 2 cani de apa clocotita intr-o oala uriasa. Acoperiti capul cu un prosop si inspirati aburul timp de 5-10 minute pana cand durerea de cap incepe sa scada.

Proprietati antibiotice: Oamenii de stiinta europeni examineaza utilizarea uleiului de busuioc ca remediu pentru infectiile rezistente la antibiotice cu Staphylococcus, Enterococcus si, de asemenea, Pseudomonas.

Intepaturi si muscaturi: in cazul in care lucrati afara si ati fost muscati sau chiar intepati de o insecta, dar nu aveti niciun remediu in apropiere, mestecarea unei frunze de busuioc, precum si aplicarea la muscatura pot ajuta la reducerea durerii precum si indepartarea veninului.

Infectii ale urechii: Uleiul esential este antibacterian, iar picaturile de ulei de busuioc sunt folosite pentru reducerea infectiilor urechii.

Glicemia: Exista cu siguranta mai multe dovezi ca busuiocul ar putea ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange daca este ingerat frecvent, precum si baut ca un suc sau un ceai.

Reducerea stresului: Includeti 2 cani de ceai puternic din frunze de busuioc in baia calda pentru a reduce stresul si pentru a ajuta la relaxare.

Vindecare: Ascutiti memoria, utilizati ca un tonic nervos si indepartati flegma prin tuburile bronsice. Replica aproximativ o data pe ora. Frunzele pot intari cu usurinta stomacul, precum si stimula transpiratia perfuzata. Semintele pot fi utilizate pentru a elimina corpul de mucus excesiv.

Febre: frunzele de busuioc sunt utile pentru stingerea febrei, in special a celor asociate malariei, impreuna cu alte febre infectioase, eruptive, tipice zonelor exotice. Fierberea frunzelor cu cateva boabe de cardamom in aproximativ doi litri de apa, apoi combinata cu zahar si lapte, scade temperatura. Un extract de frunze de busuioc in apa dulce trebuie furnizat la fiecare 2 pana la 3 ore; intre doze, puteti da inghitituri de apa rece. Acest proces este deosebit de eficient pentru scaderea febrei la tineri.

Tuse: Busuiocul este o componenta cruciala in siropurile de tuse, precum si in expectoranti. De asemenea, poate reduce mucusul in astm, precum si bronsita. Infuzarea frunzelor de busuioc poate reduce cu usurinta racelile, precum si simptomele gripei.

Durere in gat: Apa fiarta impreuna cu frunzele de busuioc ar putea fi luata ca un tonic sau chiar utilizata ca o gargara atunci cand aveti o durere in gat.

Tulburari respiratorii: fierberea frunzelor de busuioc impreuna cu mierea, precum si ghimbirul este minunat pentru a face fata astmului, bronsitei, tusei, racelilor si gripei. Fierberea frunzelor, cuisoarelor, precum si a sarii de mare in cateva ape poate oferi o usurare rapida a gripei. Aceste tipuri de amestecuri trebuie fierte in aproximativ doi litri de apa pana cand ramane doar jumatate de apa chiar inainte de a fi luate.

Pietre la rinichi: Busuiocul poate fi utilizat pentru a intari rinichii. In cazurile de pietre in rinichi, sucul de frunze de busuioc combinat cu miere si luat in fiecare zi timp de 6 luni, cu siguranta le va descarca din sistemul urinar.

Probleme cardiace: Busuiocul poate fi utilizat pentru a intari pe cei slabiti de bolile de inima. De asemenea, va poate reduce nivelul colesterolului.

Boli ale copiilor: problemele pediatrice, cum ar fi racelile, tusea, febra, diareea si varsaturile, sunt deja cunoscute pentru a raspunde la tratament impreuna cu sucul de frunze de busuioc. Si daca eruptia legata de varicela este amanata, frunzele de busuioc impreuna cu sofranul le vor grabi eruptia mai rapid.

Stres: Frunzele de busuioc pot fi utilizate ca agent anti-stres. Mestecarea a 12 frunze de busuioc de doua ori pe zi poate evita cu usurinta stresul. Va curata sangele si va va ajuta sa preveniti o serie de alte afectiuni comune de sanatate.

Infectii ale gurii: infuzarea a doua frunze de doua ori pe zi vindeca infectiile, precum si ulceratiile gurii.

Tulburari ale pielii: Sucul de busuioc utilizat direct in zona afectata este minunat pentru pecingine impreuna cu alte afectiuni tipice ale pielii. Mai multi naturopati l-au folosit in mod eficient in gestionarea leucodermiei (pete de piele alba sau deschisa la culoare).

Probleme de dinti: frunze de busuioc uscate sub soare si macinate in pulbere este un remediu bun pentru curatarea dintilor. De asemenea, puteti combina impreuna cu ulei de mustar pentru a face pasta de dinti pe baza de plante. Ambele metode vor contracara respiratia urata si ar putea fi utilizate pentru a masa gingiile, pentru a trata pioreea, impreuna cu alte dificultati de sanatate orala.

Tulburari oculare: Sucul de busuioc este excelent pentru orbirea nocturna, precum si pentru durerea ochilor. Cateva picaturi de suc de busuioc negru in fiecare ochi, la culcare, in fiecare zi sunt calmante.

Pierderea poftei de mancare: Includeti 1 lingura de frunze de busuioc uscate la 300 ml de apa clocotita. Imediat dupa un minut eliminati prin caldura si lasati sa ramana timp de 30 de minute. Se strecoara si se beau de 80 ml cu cincisprezece minute inainte de a manca de trei ori pe zi.

Gastrita cronica si colita: folositi reteta pentru tratamentul pierderii poftei de mancare, dar beti dupa mese. Sau turnati 1 l (1 litru) de apa clocotita peste un numar de frunze de busuioc uscate. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se consuma o jumatate de cana de trei ori pe zi.

Evitati mirosurile rele: frunzele de busuioc ar putea fi mestecate pentru a evita mirosurile rele ale gurii. Acumularea de germeni in gura este evitata si ar putea fi folosit ca un odorizant pentru gura. Pioreea poate fi tratata prin utilizarea sa.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole