22.4 C
București
duminică, martie 31, 2024

Ulei esential de pelin – efecte antibiotice nebanuite

Beneficiile pentru sanatate ale acestui ulei esential de pelin ar putea fi legate de proprietatile sale antihelmitice, colagoge, deodorante, digestive, emenagoge, febrifuge, insecticide, vermifuge si ca substanta tonica. Pelinul este, de asemenea, denumit si ghimbir verde, precum si Absinthium. In trecut, a fost de fapt folosit in bauturi alcoolice precum Absinthe (acum interzis) pentru a-i creste gustul si intoxicatia, deoarece pelinul in sine are efecte narcotice.

Lupta extrem de eficient impotriva febrei, viermilor si parazitilor

Proprietatea toxica a anumitor componente, cum ar fi alfa-tuona si beta-tuona din uleiul esential de pelin, ajuta la combaterea infectiilor, deoarece ucid microbii si impiedica cresterea lor. De asemenea, sunt fatale pentru virusi si bacterii, care produc febra. Uleiul esential de pelin ajuta, prin urmare, la scaderea febrei, facand ca acesta sa fie un ulei febrifug.

O cercetare a Institutului de Cancer privind eficacitatea medicinei complementare si alternative in 2004 a observat ca pelinul este puternic pentru tratarea febrei si a fost utilizat in tratamentul malariei. Vechii africani si asiatici foloseau pelinul pentru a combate malaria si, de asemenea, pentru a face fata altor putine boli transmise de tantari.

Viermii si parazitii din corp sunt destul de frecvent principalul motiv pentru limitarea cresterii normale, in special la copii. Acest lucru se datoreaza intr-adevar faptului ca aceste corpuri straine absorb substantele nutritive prin alimente si restrictioneaza sistemul de a obtine hrana necesara. Datorita proprietatii vermifuge si a efectelor sale otravitoare, planta pelinului si uleiul sau esential sunt recunoscute ca fiind cel mai bun remediu natural in uciderea viermilor, precum si a parazitilor. In unele cazuri, acest ulei special este oferit la fel ca o clisma pentru tratarea viermilor din rect, precum si a intestinelor.

Insecticid foarte puternic

Uleiul esential de pelin este o substanta extrem de otravitoare pentru animale, precum si pentru mamifere, si, fara indoiala, otravitoare pentru insecte (cu exceptia acelor insecte incapatanate care au dezvoltat rezistenta la cateva dintre cele mai letale otravuri sau chiar sunt imune in mod natural impotriva lor) . Prin urmare, fiind otravitor, uleiul esential de pelin poate servi atat ca insecticid, cat si ca insectifug. Il puteti folosi in spray-uri, vapori si fumiganti pentru a avea acest efect.

Uleiul esential de pelin este intr-adevar un tonic care tonifica sistemele organice si, in plus, intareste corpul. Tonifica digestia, ajutand la absorbtia corecta a nutrientilor din corp. Apoi, tonifica circulatia, ajutand la distribuirea corecta si uniforma a nutrientilor prin corp. Din nou, tonifica sistemul excretor si mentine corpul liber de materiale si toxine nedorite.

Efectul sau tonifiant asupra sistemului endocrin functioneaza bine pentru o crestere adecvata, precum si pentru maturitate si, in plus, mentine descarcarea corecta a hormonilor si a enzimelor. Prin tonifierea sistemului nervos, acesta ne mentine mult mai activi si mai atenti. Sistemul imunitar este tonificat suplimentar din acest ulei, care asigura o protectie eficienta impotriva infectiilor si bolilor.

Viermii paraziti, cum ar fi viermii rotunzi, viermii cu banda si viermii cu carlig, care sunt uneori localizati in corpul uman, nu pot rezista toxicitatii uleiului esential de pelin si, prin urmare, sunt ucisi rapid. Acest lucru poate ajuta la recastigarea unui model de crestere eficient, in special la copii, datorita absorbtiei adecvate a nutritiei in organism.

Un bun antidepresiv si anti-insomnie

Somnul intrerupt, insomnia, convulsiile, epuizarea, afectiunile nervoase, atacurile epileptice, precum si alte tulburari mentale, ajung frecvent sa fie motive de stres nedorit, precum si tulburari depresive profunde. Uleiul esential de pelin are un efect narcotic natural care va poate ajuta in calmarea nervilor si va ofera relaxare totala prin pacificarea intregului sistem.

O binecunoscuta cercetare privind „Dezbaterea despre pelin si psihoactivitatea Thujone” a dovedit ca existenta a-thujonei (alfa thujone) si a ß-thujonei (beta thujone) in Artemisia absinthium este responsabila pentru psiho-activitate si, de asemenea, -potenta a-thujone este recunoscuta ca principal agent psihoactiv. Includerea a 2 picaturi de ulei esential de pelin intr-un tesut si plasarea acestuia aproape de perna va poate oferi o usurare minunata pentru somnul linistit al noptii.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: 10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole