Ingrasamant natural pentru plante cu magneziu. Daca vreti un balcon plin de plante sanatoase sau o gradina superba, sarea Epsom este secretul. Continutul bogat in magneziu al sarii, o face una dintre cele mai bune metode de a pastra gradina si plantele stralucitoare.
Inainte de a lucra cu sarurile Epsom in gradina, fiti constienti de unele precautii. Sarurile Epsom de calitate agricola sau tehnica sunt destinate utilizarii in gradina si in aer liber, dar numai marcile marcate cu „USP” sunt potrivite pentru oameni, fiind testate si certificate de FDA si United States Pharmacopeia (USP). De asemenea, in ciuda sigurantei sale generale, sarurile Epsom au proprietati laxative naturale, deci asigurati-va ca pastrati sarurile in vrac departe de copii si animale de companie.
Sulfatul de magneziu este absorbit si prin piele, asa ca purtati manusi atunci cand il aplicati pe plantele din gradina. In cele din urma, este de asemenea intelept sa va testati solul mai intai pentru a afla ce minerale sunt scazute sau lipsesc; folositi sarea Epsom in gradina numai daca solul are un continut scazut de magneziu.
Ingrasamant natural pentru plante cu magneziu – Oferiti semintelor un inceput mai bun cu sare Epsom
Magneziul stimuleaza germinarea semintelor prin intarirea peretilor celulari si furnizarea de energie sporita pentru crestere. Sulful se pierde cu usurinta in timpul procesului de germinare, asa ca aplicati cateo lingura de saruri Epsom pentru 3,5 litri de apa pe sol dupa insamantare. Alternativ, puteti amesteca o lingura de saruri Epsom in fiecare gaura inainte de a planta seminte. Pentru seminte de iarba si flori salbatice, presarati o ceasca de saruri Epsom la 100 de metri patrati, amestecati in sol si apa bine. Aplicati din nou sare Epsom pe rasaduri in fiecare luna in timpul sezonului de crestere. Vezi si: Cenusa, cel mai bun ingrasamant natural
Testele stiintifice indica faptul ca sulfatul de magneziu poate creste absorbtia celulelor de minerale cheie, inclusiv azot, fosfor si sulf. Intr-un studiu recent, testerii din cinci state au dat plantelor de ardei ingrasamant standard cu o lingura de saruri Epsom la 3,5 litri de apa, de doua ori pe luna, iar majoritatea plantelor tratate au prezentat frunzis mai gros si legume mai mari.
Sarurile Epsom sunt neutre la pH si bland cu plantele, inclusiv plantele de apartament din ghivece. Pentru a creste aportul de nutrienti, amestecati doua linguri de saruri Epsom la 3,5 – 5 litri de apa si pulverizati pe frunze, mai degraba decat pe radacini, pentru o absorbtie maxima. Alternativ, adaugati sarurile direct in sol: o lingurita de saruri pe fiecare picior de inaltime a plantei. Incercati sa adaugati saruri Epsom in plantele de apartament in fiecare luna, monitorizand modificarile subtile ale vibratiei si cresterii frunzelor.
Radacinile transplantate au nevoie de ingrijire delicata. Pentru a preveni socul radacinii, care provoaca ofilirea si decolorarea frunzelor, amestecati o lingura de saruri Epsom la fiecare 3,5 litri de apa si aplicati pe radacinile plantelor proaspat reumplute pana la saturare. Sau incercati sa adaugati una sau doua lingurite de saruri uscate direct in gaura inainte de a transplanta un tufis sau flori.
In loc sa folositi sare de masa simpla pentru a deshidrata si a ucide melci si alti daunatori, alungati daunatorii cu saruri Epsom si veti da radacinii si infloririi un impuls in acest proces. Pentru controlul general al daunatorilor, amestecati o ceasca de saruri Epsom la 20 de litri de apa si pulverizati pe frunzis. Pentru controlul daunatorilor, presarati saruri Epsom uscate in gradina in jurul bazei plantelor.
Cum recunoasteti un deficit de magneziu in sol?
Deficientele minerale pot interfera cu fotosinteza, alungand culoarea verde din frunze si interferand cu absorbtia nutrientilor. Daca frunzele mai mature se ingalbenesc si se onduleaza, acest lucru poate indica o deficienta de magneziu. Incercati un spray foliar cu o lingura de saruri Epsom amestecate cu patru cani de apa pentru fiecare picior de inaltime a plantei. Magneziul se absoarbe bine daca este aplicat direct pe frunze.
In fiecare luna, in timpul sezonului de crestere, amestecati cateo lingura de saruri Epsom la 3,5 litri de apa si aplicati in mod liber pe radacinile pomilor fructiferi si nuci, vita de vie si altor plante din gradina.
Ardeii dulci si rosiile beneficiaza, de asemenea, de adaugarea de sare Epsom in solul gradinii. Inainte de a planta seminte, adaugati una sau doua linguri de saruri Epsom in solul fiecarei gauri. In timpul sezonului de crestere, aplicati un spray foliar de doua linguri de saruri la fiecare 3,5 litri de apa. Aplicati pe frunze o data pe luna.
Daca solul are deficienta de magneziu, sarurile Epsom va vor ajuta peluza sa obtina cresterea si luxurienta maxima. Se recomanda aplicarea a trei kilograme de saruri pentru fiecare 1.250 de metri patrati de gazon cu imprastiere. Presarati sarurile usor, apoi udati-va gazonul cu un furtun sau un sistem de aspersoare.
Sursa poza: wiki.nurserylive.com
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Ingrasamant natural pentru plante cu magneziu […]
Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.