6.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Remedii terapeutice cu miere si plante medicinale

Mierea este cu siguranta unul din cele mai vechi alimente, dar si unul din cele mai vechi remedii naturiste folosite de om. De exemplu, vechii egipteni utiliza mierea ca medicament si remediu de prim rang. De aceea, noi am aflat cateva remedii terapeutice cu miere si vi le aratam si voua in cele ce urmeaza.

Remedii terapeutice cu miere

-Infuzie de musetel cu miere:

  • remediu in caz de anghina, stomatite (se intrebuinteaza pentru clatire);
  • rani si plagi (sub forma de comprese);
  • colite (sub forma de clisma);
  • are rol antiinflamator, antiseptic si spasmolitic in spasme intestinale, meteorism, diaree (se bea cate jumatate de ceasca, dupa masa).

Infuzia se prepara 25 g (6 linguri) flori uscate la 500 ml apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute si dupa ce s-a racit se strecoara si se completeaza volumul cu apa fiarta pana la 500 ml. In infuzia obtinuta se adauga 2 linguri de miere. Vezi si articolul: 32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

-Infuzie de tei cu miere

Este un bun remediu sudorific si antipiretic in raceli. 10 flori de tei (sau 3 linguri planta maruntita) se toarna peste 200 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, se lasa sa se raceasca, se strecoara si apoi se completeaza cu apa fiarta pana la 200 ml volumul infuziei. La final se adauga o lingura miere. Se bea calda, cate o ceasca, de 2-3 ori pe zi.

-Infuzie de siminoc cu miere

  • Este un bun remediu in plagi si rani purulente sau refractare la tratament. Infuzia se prepara la fel ca ce cele de sus si cu solutia obtinuta se fac spalaturi si comprese pe zonele afectate.
  • Aceasta infuzie este considerata un bun medicament in caz de ulcer gastric si duodenal. Se bea cate o jumatate de ceasca, de 2-3 ori pe zi, dupa mese.

-Infuzie de podbal cu miere

Este un bun emolient, fiind recomandata ca medicament expectorant, antiinflamator si antiimicrobian in afectiunile cailor respiratorii superioare.

O lingura planta maruntita la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, se lasa sa se raceasca, se strecoara, apoi volumul infuziei se completeaza pana la 200 ml cu apa fiarta. La final, se adauga o lingura de miere. Se bea cate o jumatate de ceasca, 2-3 ori pe zi.

-Decoct din flori de tei, zmeura si miere

Este un bun remediu antipiretic si antiinflamator, in caz de gripa sau raceala. O lingura flori de tei si zmeura (fructe) se adauga in 500 ml apa. Se fierbe timp de 5 minute, se lasa la infuzat, apoi se strecoara. La final, dupa racire, se dizolva in decoct 2 linguri de miere. Se bea cald, cate o ceasca, de 3-4 ori pe zi.

Iata si alte doua remedii interesante:

-Pentru prevenirea imbatrinirii organismului: se bea de 2-3 ori pe zi cate un pahar cu suc de castrati + o lingura miere.

-Pentru o vedere mai buna: se administreaza de 2-3 ori pe zi cate o lingura cu suc de ceapa + o lingura miere.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si: Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cum recunosti mierea contrafacuta – 5 metode prin care afli adevarul

Masca faciala pentru tratarea cosurilor cu aspirina, miere si iaurt

Ce miere sa folosesti pentru ten si care sunt procedurile ce te ajuta sa ai o piele mai curata

3 retete de bauturi excitante din miere si adaosuri naturale

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole