11.4 C
București
sâmbătă, octombrie 26, 2024

Fagurele de miere – ce beneficii are ”locul” cu cea mai buna miere din intreg stupul

Fagurele de miere este cunoscut si folosit in scopuri terapeutice de mii de ani. Acesta se aseamana cu un ciorchine de celule hexagonale de ceara care umplu interiorul unui stup de albine.

Fagurii de miere sunt cel mai natural produs al stupului, nefiind supusi niciunui fel de prelucrare. Acestia contin mai multe produse apicole in forma lor cea mai pura (miere, polen, propolis si ceara) si din acest motiv aduc organismului nostru numeroase beneficii.

Fagure de miere: cum se administreaza?

-Fagurele de miere se mesteca. Mierea din fagure contine proprietati superioare, avand un aport mare de vitamine, mai ales vitamina A si retinol, precum si alte substante active care prin masticatie se transfera in organismul nostru.

Ce beneficii are fagurele de miere

Acest produs apicol este folosit cu succes in:

Este utila in tratarea racelilor tusei si durerilor de gat

Studiile au aratat ca mestecarea de fagure de miere contribuie la deblocarea cailor aeriene la nivelul esofagului, iar beneficiile antibacteriene ale acestuia curata caile respiratorii, un ajutor excelent pentru tratarea racelilor. Mesteca fagure de miere in fiecare zi, timp de o ora. Ceara rezultata dupa masticatie poate fi inghitita sau aruncata.

Ajuta la intarirea imunitatii

Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de fagure de miere este contributia la intarirea sistemului imunitar. Acesta combate carentele de vitamine si minerale din organism.

Pentru intarirea imunitatii, se mesteca fagure 30 de minute in fiecare zi, timp de 1 luna, maxim de doua ori pe an (primavara si toamna). Pentru copii, se recomanda 50 g de fagure pe zi.

Are rolul de a curata si dezinfecta cavitatea bucala

Consumul fagurilor de miere ajuta la tratarea paradontitei – vindeca gingiile inflamate si contribuie la eliminarea tartrului. Se recomanda mestecarea de fagure de miere timp de 7 zile. Ceara nu se inghite. Se clateste apoi gura cu ceai de musetel cald.

Ajuta la combaterea afectiunilor ficatului, rinichilor si stomacului

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Corean de Medicina Interna, fagurele de miere poate contribui la normalizarea functionarii ficatului si poate ameliora simptomele bolii ficatului gras. De asemenea, cei care sufera de gastrita sau tulburari digestive pot incerca un tratament cu fagure de miere. Se mesteca zilnic o bucata de fagure si se inghite ceara rezultata. Aceasta va acţiona ca un pansament digestiv si va reduce senzatia de arsura.

Fagurele de miere iti da un boost de energie si amelioreaza starile de covalescenta

Datorita vitaminelor, mineralelor si zaharurilor naturale, fagurele de miere iti ofera un impuls de energie complet natural, iti reda starea de vitalitate si reduce oboseala cronica.

Fagurele de miere sustine sanatatea inimi

Datorita continutului de antioxidanti, fagurii de miere protejeaza inima si ajuta la reducerea nivelului trigliceridelor, la dilatarea vaselor de sange imbunatatind circulatia sanguina si reducand astfel riscul formarii cheagurilor de sange.

Este o alternativa sanatoasa la indulcitorii artificiali

Mierea din fagure este o alternativa eficienta si delicioasa, dulce, nealterata si neprocesata, pentru zaharurile rafinate si pentru indulcitorii artificiali.

Ajuta sa ai un somn mai linistit

Fagurele sustine somnul de calitate printr-un echilibru adecvat al zaharurilor pentru ficat si contribuie la producerea hormonilor necesari pentru obtinerea unui somn mai linistit.

Te scapa de alergia la polen si fan

Daca se mesteca o data pe zi un capacel cu fagure de miere, timp de 1 luna, inainte de data la care se asteapta aparitia alergiei, aceasta nu se mai produce sau apare in forma usoara.

In cazul alergiei usoare deja instalate, capacelul se ia o data pe zi, de 3 ori pe saptamana (ex: lunea, miercurea si vinerea).

Alergia moderata se trateaza cu 5 doze de fagure de miere pe zi, in primele doua zile, si cu 3 doze pe zi dupa aceea, cat timp este nevoie.

Vei observa cum lacrimarea dispare in 3 minute, iar nasul se desfunda. Totodata, iritarea gatului cedeaza in 5 minute.

In caz de alergie grava, tratamentul trebuie inceput cu 3 luni inainte de data presupusa declansarii afectiunii. Se ia cate o lingura de miere dupa fiecare masa sau se mesteca faguri de miere. La culcare, se ia o lingura de miere dizolvata intr-un pahar cu apa. Totodata, timp de 2 saptamani inainte de data la care se asteapta declansarea alergiei, se iau cate 2 lingurite de otet de mere si doua de miere, amestecate intr-un pahar cu apa, inainte de micul dejun si la culcare. Tratamentul se continua pe toata durata sezonului de alergie. Daca e necesar, se mesteca zilnic capaceala, pentru a se pastra nasul desfundat si uscat.

Vezi si: Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cum recunosti mierea contrafacuta – 5 metode prin care afli adevarul

Masca faciala pentru tratarea cosurilor cu aspirina, miere si iaurt

Ce miere sa folosesti pentru ten si care sunt procedurile ce te ajuta sa ai o piele mai curata

3 retete de bauturi excitante din miere si adaosuri naturale

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole