5.2 C
București
marți, decembrie 3, 2024

Alimente care contin hormoni. Ne afecteaza fara sa stim

Hormonii din alimente ne afecteaza fara sa ne dam seama. In special, copiii sunt cei mai afectati, deoarece la ei se vad schimbarile drastice din cauza hormonilor din mancare. Iata, asadar, o lista cu alimente care contin hormoni.

Carnea in productie industriala

Exista sapte hormoni (propionat de testosteron, acetat de trenbolona, estradiol, zeranol, progesteron, acetat de melengestrol si somatotropina bovina) care sunt folositi in productia industriala de alimente de carne, oua si lactate care pot provoca ravagii asupra nivelului de estrogen la om.

In 1999, Comitetul stiintific pentru masuri veterinare ale Uniunii Europene privind sanatatea publica a Uniunii Europene a declarat intr-un comunicat de presa ca sase hormoni de crestere utilizati frecvent au potentialul de a provoca „efecte endocrine, de dezvoltare, imunologice, neurobiologice, imunotoxice, genotoxice si cancerigene”, adaugand ca „chiar expunerea la niveluri mici de reziduuri din carne si produse din carne prezinta riscuri si nu poate fi stabilit niciun nivel de prag pentru niciuna dintre cele sase substante.” Ulterior, UE a interzis importurile de carne de vita din SUA din cauza preocuparilor stiintifice cu privire la hormoni, scrie mindbodygreen.com.

Reduceti consumul de produse non-organice, mai ales la copii

Produse non-organice

Carnea de peste si pestele crescute pe o dieta ne-naturala, axata pe producerea cantitatii, dar nu a calitatii, poate contine niveluri ridicate de hormoni, antibiotice, PCB si mercur. Acestea sunt substante chimice care afecteaza endocrinele – intra in corp si trimit hormonii, precum estrogenul si progesteronul, care nu fac bine. Vezi si: Sfecla de mare, ajutor in echilibrarea hormonilor si pentru tiroida sanatoasa

Ele perturba semnalizarea hormonilor. Pestii crescuti in ferma sunt in special incarcati cu BPC si mercur. Feriti-va de somonul crescut in ferma sau chiar de cei din Atlantic (cea mai mare parte este cultivata in ferma) – un aliment „sanatos”, care se dovedeste a fi altceva. Orice femeie care are probleme cu menstruatia sau fertilitatea trebuie sa ia in considerare cu siguranta eliminarea din dieta a acestor tipuri de alimente care contin hormoni.

Zahar

In mod normal, organismul trebuie sa aiba un aport echilibrat de zaharuri, proteine ​​si grasimi din care sa aleaga pentru a obtine energie. Un corp sanatos, cu hormoni echilibrati este capabil sa se deplaseze inainte si inapoi intre zahar si metabolismul grasimilor. Cand manancati o dieta bogata in zahar, nivelul insulinei va fi crescut cronic pana la momentul in care celulele vor dezvolta rezistenta.

In timp ce se intampla acest lucru ,corpul se concentreaza mai mult asupra insulinei si procesarii zaharului si nu asupra celorlalti hormoni, cauzand dezechilibrul estrogenului, testosteronului si progesteronului, de exemplu.

Cel mai adesea, zaharul dauneaza asupra sistemului hormonal al organismului. Cand mancam zahar, inclusiv alimentele care se indreapta spre zahar (cum ar fi carbohidratii), insulina este eliberata pentru a echilibra zaharul din sange, gestionand unde si modul in care glucoza este depozitata in organism.

Acest raspuns hormonal este minunat pentru gestionarea ocazionala a zaharului natural sau a glucidelor complexe, dar atunci cand se confrunta cu o dieta bogata in aceste alimente, organismul este obligat sa supraproduca insulina in efortul de a mentine glicemia echilibrata.

Cand acest tip de dieta este consumata pe o perioada de timp, organismul poate deveni in cele din urma rezistent la insulina, diminuand efectele pe care le are asupra gestionarii zaharului din sange si adesea provocand un dezechilibru cu alti hormoni precum cortizolul, progesteronul si estrogenul.

Paine alba

Painea alba face ravagii asupra tuturor hormonilor din organism. Gluten plus zahar creste inflamatia in organism care provoaca stres asupra glandelor suprarenale (si ulterior asupra tiroidei) si autoimunitate. Aceasta duce la degradarea axei hipotalamice-hipofize-hormonale, la o scadere a productiei de hormoni de la suprarenale, tiroida din cauza stresului si o autoimunitate crescuta la aceste glande.

Laptele si soia, doua alimente pline de hormoni

Lactatele

Produsele lactate functioneaza pe o varietate de niveluri pentru a perturba echilibrul hormonal. Poate fi iritant pentru intestin, inflamator si, daca sunt lactate din comert, pot fi chiar ambalate cu reziduuri de antibiotice si hormoni de crestere bovini recombinanti. Un semn ca produsele lactate contin hormonii este daca aveti sau nu acnee sau aveti probleme cu pielea.

Laptele contine o abundenta de IGF-1, care este un hormon de crestere. Prea mult provoaca inflamatii si un varf de insulina, ceea ce face ca ficatul sa produca si mai mult hormon de crestere. Excesul de IGF-1 poate duce la cresterea riscului de diabet si la cresterea trigliceridelor. Produsele lactate pot provoca producerea de exces de sebuum pe piele, de aici si probleme cu acneea.

Soia

Soia poate produce ravagii asupra estrogenului, deoarece actioneaza pentru a imita estrogenul (fitoestrogenul) si, prin urmare, blocheaza estrogenul normal de la legarea la receptori si perturba diferiti alti hormoni din cauza estrogenului crescut, cum ar fi scaderea testosteronului si inhibarea functiei tiroidiene, facilitand producerea de „tiroida globulina de legare „(leaga hormonul tiroidian).

Simptomele comune asociate cu estrogen ridicat la femei includ menstruatii neregulate, umflarea si sensibilitatea la sani, incapacitatea de a pierde in greutate, probleme cu somnul, modificari de dispozitie si energie slaba. La barbati, se poate manifesta ca disfunctie erectila, ginecomastie (cresterea tesutului mamar) si infertilitate.

Estrogenul actioneaza, de asemenea, ca un hormon de crestere, astfel incat diverse simptome si riscuri pentru boala sunt legate de niveluri ridicate, cum ar fi cancerul (in special cele sensibile la hormoni precum sanul si prostata), umflarea sanilor, cresterea in greutate. Soia este, de asemenea, una dintre cele mai modificate genetic alimente, ceea ce inseamna ca este incarcata cu pesticide toxice care pot duce in continuare la dezechilibrul hormonal.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole