19.8 C
București
vineri, noiembrie 1, 2024

Varza rosie. Cele mai importante beneficii ale legumei crucifere

Varza rosie, cunoscuta stiintific sub denumirea de Brassica oleracea, este o leguma cu mai multe straturi din familia Brassicaceae si genul Brassica si este strans legata de broccoli, varza de Bruxelles, conopida si varza alba. Poate fi gasita in America, Europa de Nord si anumite parti din China. Are frunze rosu inchis / violet. Planta isi schimba in mod normal culoarea in functie de valoarea pH-ului solului. Frunzele cresc, in mod normal, mai rosiatice in sol acid, mai violet in soluri neutre si varza de culoare galben-verzui in sol alcalin.

Originea varzei rosii este exact europeana. Varza rosie se crede ca a fost produsa pentru prima data in Europa de culturile nordice si celtice. In jurul anului 600 i.H., varza salbatica a fost adusa in Europa de grupuri de ratacitori celtici. Varza rosie dateaza din 1570 in Anglia; cu toate acestea, romanii au introdus-o in toata Europa de-a lungul secolului al XIV-lea. A fost folosita mai ales de familiile taranesti ca hrana atat pentru consumul uman, cat si pentru cresterea animalelor in secolul al XIV-lea. Pe parcursul secolului 18, Varza Rosie a aparut pentru prima data intr-un cadru culinar aristocratic, iar acum este cultivata international si comercializata in toate emisferele.

Iata care sunt principalele beneficii ale verzei rosii

Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este observata mai ales pe masura ce imbatranim. Diferite cercetari au fost facute pentru a gasi masuri preventive si remedii pentru aceasta boala de cativa ani. Varza rosie este descoperita ca fiind foarte puternica in protejarea activitatii cognitive a oamenilor. Dezvoltarea unui anumit tip de placi este de fapt un motiv principal pentru pierderea cognitiva la acei pacienti care dezvolta boala. Antocianinele gasite in varza rosie scad cu siguranta aparitia acestei placi, protejand creierul impotriva acestei boli ingrozitoare. Vezi si: 5 motive sa bei suc de varza rosie. Reteta rapida si sanatoasa

Densitatea minerala osoasa

Concentratia ridicata a anumitor minerale prezente in varza rosie il face una dintre cele mai bune optiuni vegetale pentru a garanta cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor. Varza rosie consta dintr-o cantitate considerabila de magneziu, calciu, mangan si alte minerale esentiale care sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a oaselor si, de asemenea, previne multe probleme legate de oase, cum ar fi artrita, osteoporoza si diferite tipuri de inflamatii.

Imbatranire prematura

Varza rosie are de 10 ori mai multa vitamina A si de doua ori mai mult fier decat varza alba.

Numeroase caracteristici ale verzi rosii o fac ideala pentru a va pastra mai tineri. Diferiti antioxidanti care sunt prezenti in varza rosie ajuta la protectia impotriva efectelor radicalilor liberi in ceea ce priveste bolile grave. In afara de aceasta, ajuta si la reducerea semnelor de imbatranire care apar din cauza radicalilor liberi.

De asemenea, ajuta la mentinerea pielii tinere, proaspete si flexibile, reduce petele de varsta si ridurile care apar pe masura ce imbatranim. In plus, o cantitate considerabila de vitamina A prezenta in varza rosie este valabila pentru regenerarea celulelor pielii, sanatatea pielii, protectia impotriva afectarii solare si elasticitatea pielii.

Sanatatea ochilor

Vitamina A nu este buna doar pentru piele, ci si pentru ochi. Degenerarea maculara si formarea cataractei pot fi prevenite cu consumul regulat de alimente bogate in vitamina A in mod regulat. Vitamina A poate fi transformata si in beta-caroten care este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor pe masura ce imbatranim.

Ulcere

Aminoacidul si anume glutamina, care este prezenta intr-o cantitate foarte mare in varza rosie, sunt benefice pentru scaderea inflamatiei, precum si pentru durerea legata de ulcerele din sistemele gastro-intestinale. Consumul regulat de suc de varza rosie este cel mai bun remediu pentru astfel de afectiuni si, de asemenea, a fost utilizat ca leac de casa de foarte mult timp pentru aceste probleme.

Prevenirea cancerului

Varza rosie joaca un rol important in prevenirea cancerului datorita prezentei unor niveluri ridicate de componente antioxidante ca masura preventiva. Antioxidantii sunt de fapt substantele care pot neutraliza radicalii liberi care sunt produsi secundari nocivi ai metabolismului celular. Acesti radicali liberi sunt de fapt responsabili pentru numeroase boli grave, cum ar fi bolile de inima, cancerul si multe altele.

Varza rosie este bogata in antioxidanti precum antocianele si indolii. Colorantul bogat este dovada cat de puternice sunt aceste legume pentru sanatatea generala. Cercetarile arata ca Indolii prezenti in leguma au fost asociati cu reducerea cancerului de san la femei. In plus, vitamina A este legata si de reducerea sanselor de cancer pulmonar.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Cantitatea suficienta de antioxidanti, precum si de vitamina C care stimuleaza imunitatea se gaseste in aceasta varza. Vitamina C ajuta la protejarea efectelor expunerii la soare prin simpla reducere a daunelor cauzate de radicalii liberi, fum, un produs secundar nociv al soarelui si poluare. Radicalii liberi distrug colagenul si elastina si duc la riduri si alte semne ale imbatranirii. Prin urmare, asigurati-va ca dieta include si o cantitate suficienta de alimente bogate in vitamina C, cum ar fi varza de Bruxelles, astfel incat sa puteti repara cu usurinta daunele cauzate de oxidare. Aproximativ o jumatate de cana de varza de Bruxelles fierte contine 53% din necesarul zilnic de vitamina C! Vezi si: Varza rosie. Cele mai importante beneficii ale legumei crucifere […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole