0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Beneficiile si efectele secundare ale uleiului de mustar

Controversele legate de uleiul de mustar decurg din ingrijorarea daca este sau nu toxic pentru organism. Uleiul de mustar este extras prin comprimarea la rece a semintelor de mustar. Pentru a obtine versiunea uleiului esential, uleiul este extras prin distilarea cu abur a semintelor de mustar inmuiate in apa. Semintele de mustar contin o enzima numita mirosinaza si un glucosinolat numit sinigrina.

Atunci cand acesti compusi sunt supusi presiunii sau caldurii, acestia reactioneaza si formeaza compusi toxici care sunt otravitori atunci cand sunt ingerate pe gura sau prin piele. Efectele secundare ale uleiului de mustar ar trebui stiute inainte de a il folosi. Cu toate acestea, beneficiile uleiului de mustar includ capacitatea de a trata bolile gingivale, de a stimula sanatatea inimii, de a reduce inflamatiile si multe altele.

Semintele de mustar alb sunt considerate analgezice, carminative, expectorante si stimulente. In mod traditional, acestea au fost aplicate in cazuri de probleme digestive. O infuzie de seminte este utila in tratamentul bronsitei cronice, reumatismului, durerilor musculare si scheletice (stimuleaza circulatia in zona durerii). Extern este de obicei folosit in cataplasme de mustar sau adaugat in apa de baie. Poate fi folosit si pentru eruptii ale pielii. Ceaiul de mustar este folosit pentru febra si raceli.

Beneficiile uleiului de mustar

Stimuleaza sanatatea cardiaca. Studiile au aratat ca grasimile monoinsaturate si polinesaturate din uleiul de mustar scad colesterolul rau si cresc colesterolul bun. Prin imbunatatirea sanatatii colesterolului, uleiul de mustar poate ajuta la prevenirea obezitatii, a bolilor de rinichi si a hipertiroidismului.

Ofera proprietati antibacteriene si anti-fungice. Functioneaza ca agent antibacterian atat intern cat si extern pentru a combate bacteriile daunatoare care pot provoca infectii in tractul digestiv. Studiile au aratat ca uleiul de mustar poate fi eficient in combaterea infectiilor fungice, precum si a unei infectii cu ciuperci.

Sanatatea pielii. Atunci cand este aplicat extern, continutul de vitamina E al uleiului functioneaza pentru a proteja pielea de deteriorarea radicalilor liberi. Masarea uleiului in piele poate ajuta la reducerea liniilor fine si a ridurilor, in timp ce favorizeaza circulatia.

Imbunatateste sanatatea parului. Datorita acizilor grasi omega-3 pe care ii contine, uleiul de mustar ajuta pentru sanatatea parului. Masarea uleiului in par si scalp poate ajuta la stimularea fluxului de sange la nivelul scalpului, ceea ce stimuleaza cresterea parului.

Trateaza boala gingiilor. Beneficiile uleiului de mustar includ capacitatea de a trata boala gingiilor. Cercetarile au aratat ca uleiul de mustar este eficient ca tratament natural pentru bolile gingivale, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii si antibacteriene.

Reduce inflamatia. Beneficiile uleiului de mustar includ ameliorarea durerilor cauzate de afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida, entorse si durerile corpului. Contine seleniu, care ajuta la scaderea inflamatiei in organism pentru a ameliora durerea si disconfortul.

Excelent pentru mediu. Metoda de fabricare a uleiului de mustar ajuta la reducerea consumului de combustibili fosili, fiind benefic pentru mediu. Beneficiile uleiului de mustar includ o alternativa mai sigura, mai curata fata de alte uleiuri, atunci cand vine vorba despre mediu.

Relaxeaza corpul. Beneficiile uleiului de mustar includ capacitatea de a reduce stresul si de a relaxa organismul. Masarea uleiului in piele poate ajuta la stimularea fluxului de sange si la ameliorarea durerii legate de muschii stresati sau suprasolicitati. Uleiul de mustar poate fi utilizat in combinatie cu alte uleiuri esentiale pentru a masa muschii si a creste fluxul de sange bogat in oxigen catre organe.

Efecte secundare ale uleiului de mustar

In timp ce uleiul are beneficiile sale, este important sa fiti prudenti la efectele secundare ale acestuia. Efectele secundare ale uleiului de mustar pot aparea daca sunt utilizate pentru masajul nou-nascutului. Conform FDA, efectele secundare ale uleiului de mustar pot include deficiente nutritionale sau leziuni cardiace. Seminta contine substante care irita pielea si mucoasele. Planta este posibil otravitoare odata ce s-au format pastaile.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

4 COMENTARII

  1. […] Faina de mustar se mai foloseste pentru bai locale sau generale in tratarea reumatismului, nevralgiilor, racelii, gripei, inflamatii ale articulatiilor, etc. Pentru o baie locala se pun 25-30 gr. faina de mustar intr-un saculet, peste care se toarna 2-3 litri de apa calda de 25-30 de grade celsius. In cazul unei bai generale, se adauga o cantitate mai mare ( 250 gr. ) de faina de mustar, iar saculetul se agita in apa. Atat baia locala, cat si cea generala dureaza 20-30 minute. Vezi si: Beneficiile si efectele secundare ale uleiului de mustar […]

  2. […] Faina de mustar se mai foloseste pentru bai locale sau generale in tratarea reumatismului, nevralgiilor, racelii, gripei, inflamatii ale articulatiilor, etc. Pentru o baie locala se pun 25-30 gr. faina de mustar intr-un saculet, peste care se toarna 2-3 litri de apa calda de 25-30 de grade celsius. In cazul unei bai generale, se adauga o cantitate mai mare ( 250 gr. ) de faina de mustar, iar saculetul se agita in apa. Atat baia locala, cat si cea generala dureaza 20-30 minute. Vezi si: Beneficiile si efectele secundare ale uleiului de mustar […]

  3. […] Pentru efectul otravirii: Macinati 10 g de pulbere de mustar in apa rece, amestecati-o in 1 ½ pahar de apa si furnizati-o pacientului, otrava va fi probabil scoasa cu varsaturi. Nu da slabiciune spre deosebire de alte medicamente. Mustarul este de obicei recomandat in timpul varsaturilor sau chiar a unor efecte otravitoare. Vezi si: Beneficiile si efectele secundare ale uleiului de mustar […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole