6 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Unguent cu angelica. Excelent pentru tensiunea si durerea musculara

Radacina de angelica (Angelica archangelica) este o planta perena care a fost cultivata din cele mai vechi timpuri. In Europa de Nord, planta a fost folosita ca medicament si ca aliment inca din secolul al X-lea.

Planta face parte din familia patrunjelului, cu frunze mari, cu flori albe sau verzui de marimea unui grepfrut si tulpini verzi stralucitoare care au uneori tente de violet. Angelica este unica in randul familiei de patrunjel pentru mirosul sau aromat, diferit de fenicul, patrunjel, anason. A fost comparat deseori cu moscul sau ienuparul.

In salbaticie, planta traieste in locuri umede, in special de-a lungul paraurilor, raurilor si plajelor oceanice, unde exista multa lumina solara. Radacina este partea utila, desi tulpinile sunt mancate si sunt asemanatoare cu telina.

Se foloseste pentru aromatizarea lichiorurilor sau a aquaviturilor (de exemplu, Chartreuse, Bénédictine, Vermouth si Dubonnet), se pune in omlete si peste, precum pastrav. Tulpinile lungi de un verde stralucitor sunt de asemenea confiate si folosite ca decoratii alimentare. Angelica este unica printre Umbelliferae pentru mirosul sau aromat deosebit, un parfum placut complet diferit de fenicul, patrunjel, anason, caras sau chervil.

Radacinile de Angelica archangelica sunt printre cele mai frecvente radacini utilizate in distilarea ginului, adesea folosite in combinatie cu fructe de ienupar si coriandru ca si caracteristica aromatica principala pentru gin. De asemenea, este utilizata in absint, iar tulpinile sunt cristalizate in sirop de zahar si colorate in verde ca decoratiuni pentru tort sau sub forma de bomboane.

Beneficiile angelicai pentru organismul uman

Digestiv: Angelica este o planta incalzitoare, decongestionanta, aromata si amara. Este utilizata pe scara larga ca ajutor digestiv, care apare in formulele traditionale de aperitiv. Ajuta la stimularea apetitului si la usurarea indigestiei, balonarii si a gazelor. Iarba este folosita, de asemenea, pentru a combate ficatul lent.

Menstrual: Radacina ajuta la stimularea circulatiei, astfel incat amelioreaza crampele menstruale prin incalzire, relaxare, decongestionare si stimularea fluxului sanguin. De asemenea, poate porni menstruatiile intarziate sau poate ameliora simpromele PMS. In acest scop, combinati angelica cu floarea de hibiscus si petala de trandafir. Beneficiile pe care le are pentru circulatie il face un tratament bun si pentru migrena.

Respirator: Angelica are un efect expectorant asupra plamanilor si poate ajuta la calmarea si vindecarea astmului, tusei, bronsitei si simptomelor de raceala sau gripa. Istoric, este folosit si pentru tratarea infectiilor vezicii urinare si a afectiunilor reumatice. Ca un ceai diaforic fierbinte, acesta va reduce febrele.

Gastrointestinal: In medicina pediatrica germana, radacina de angelica este adesea folosita pentru a trata afectiunile gastro-intestinale. Medicii germani se bazeaza pe un ceai stomacal facut cu 20% procente de radacina angelica, 40% procent radacina de gentiana (Gentiana lutea) si 40% procente de seminte de caras (Carum carvi). Radacina Angelica este listata in Codexul medicamentului german, o resursa suplimentara pentru farmacisti.

Antiviral: O lucrare din Toxicologia alimentara si chimica a raportat ca angelica are constituenti antivirali care pot ajuta la combaterea Herpes simplex 1 si a Coxsackievirus B3.

Anxietate: Un studiu chinez recent a descoperit ca angelica are un efect anti anxietate comparabil cu Valium.

Reteta de unguent cu angelica

Ingrediente:

  • 20 g ulei macerat de angelica
  • 10 g ulei macerat de oregano
  • 10 g ulei macerat de sunatoare
  • 5 g ulei macerat de cimbru
  • aproximativ 10 g ceara

Mod de preparare: Ceara se topeste si se adauga uleiurile, se amesteca intr una pana se racesc apoi se pune in cutiuta sterila.

Acest unguent poate fi aplicat sinusurilor sau masat pe spate si pe piept.
In plus fata de efectul impotriva racelii, acest unguent are si un efect de incalzire, puteti de asemenea sa-l utilizati impotriva muschilor tensionati sau impotriva durerilor reumatice.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole