5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Unguent de coada-calului, excelent pentru artrita reumatoida si vindecarea ranilor

Coada calului este una dintre cele mai vechi plante medicinale care preced chiar dinozaurii care au existat pe pamant. Oamenii au folosit-o pentru a vindeca ulceratiile, pentru a opri sangerarea, pentru a remedia problemele renale si pentru a combate infectiile in vremurile antice grecesti si romane. Ca o sursa extraordinara de silice, coada de cal este, de asemenea, folosita cu succes pentru a consolida oasele, parul si unghiile. Iata cele mai importante beneficii ale acestei plante si o reteta rapida de unguent de coada-calului.

Romanii din Antichitate foloseau coada calului ca hrana, medicamente si hrana pentru animale. De fapt, oamenii mananca si astazi coada calului in salata in unele parti ale Europei, mai ales pentru efectele sale diuretice, conform unor studii.

Planta era pregatita in trecut ca suc, ceai sau tinctura pentru tratarea multor boli. Este cunoscuta cel mai bine in medicina populara pentru tratarea umflaturii, scaderii in greutate, diabetului, bolii vezicii urinare, bolilor renale, artritei, tuberculozei si altor infectii.

Coada calului este studiata pentru beneficiile pe care pentru sanatatea oaselor, a parului si a unghiilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca coada de cal este de fapt cea mai abundenta sursa de silice din lumea plantelor, conform mai multor studii. Unguentul de coada-calului poate fi aplicat pentru vindecarea ranilor, oprirea sangerarii, prevenirea infectiei si reducerea durerii.

Artrita reumatoida si osteoartrita. Coada de cal este studiata ca posibil medicament la persoane cu artrita reumatoida. Aceasta a imbunatatit simptomele si a reglat raspunsul imunitar in majoritatea cazurilor intr-un studiu efectuat pe 60 de pacienti cu artrita reumatoida. Coada-calului a redus inflamatia (a crescut IL-10 si a scazut TNF-alfa), ceea ce poate fi esential pentru tratarea acestei boli.

Extractul de coada-calului a redus durerea, inflamatia si un raspuns autoimun la un model de soarece cu artrita reumatoida si osteoartrita, potrivit unui studiu. Beneficiile medicinale ale compusilor din coada de cal sunt promitatoare, insa sunt necesare mai multe cercetari.

Vindecarea ranilor si ameliorarea durerii rapid, cu ajutorul unguentului de coada-calului

Vindecarea ranilor

Coada calului este folosita de mult timp pentru a ajuta la vindecarea ranilor mai repede. Unguentul de coada-calului este de obicei aplicat direct pe rana. Unguentul de coada-calului (3%) a imbunatatit vindecarea ranilor intr-un studiu realizat pe 108 femei sanatoase care au avut o interventie chirurgicala pentru a induce nasterea.

Jumatate dintre femei au folosit unguent de coada-calului pe rana timp de 10 zile, ceea ce a redus durerea si a vindecat ranile mai repede, fara efecte secundare. Silicele ajuta la sigilarea plagii, in timp ce flavonoidele previn infectiile. Sunt necesare studii suplimentare la om pentru a determina cat de sigure si eficiente sunt preparatele de coada-calului pentru vindecarea ranilor.

Unguentul de coada-calului (5% si 10%) a crescut vindecarea ranilor la sobolani dupa 1 si 2 saptamani. Unguentul de 10% a vindecat complet ranile si a reparat pielea dupa 2 saptamani, conform acestui studiu.

Un unguent de 5% coada calului a vindecat ranile pielii la iepuri dupa 2 saptamani. Planta a prevenit, de asemenea, infectia si a oprit sangerarea, potrivit acestui studiu.

Ameliorarea durerii

Unguentul de coada-calului a redus durerea la un studiu cu 108 femei sanatoase la scurt timp dupa nastere. Jumatate dintre ele au folosit unguent de coada-calului pe o rana chirurgicala timp de 10 zile. Niciun alt studiu clinic nu a replicat aceste descoperiri. Ba mai mult, studiul de mai sus a fost realizat pe o populatie foarte specifica, in conditii necontrolate. Pana la realizarea unor cercetari ulterioare, efectele de reducere a durerii la coada de cal raman necunoscute. Vezi si: Poliartrita reumatoida. Ce presupune dieta pacientilor cu aceasta afectiune

-Diabet

Dovezi insuficiente sustin utilizarea traditionala a plantei medicinale pentru diabet, desi descoperirile timpurii sunt promitatoare. La 11 pacienti diagnosticati recent cu diabet de tip 2, o singura doza orala de extract de coada-calului a redus glicemia in 1,5 ore. Nu se pot trage concluzii din acest studiu.

La sobolanii diabetici, coada calului extrage nivelurile de glucoza echilibrate si regenereaza celulele producatoare de insulina din pancreas. Diferite extracte de coada-calului au redus glicemia si greutatea normalizata la sobolani cu diabet zaharat, conform unor studii. Unii oameni de stiinta cred ca coada de cal poate stimula sau imita insulina.

Par si unghii

Coada de cal are un continut ridicat de siliciu si antioxidanti, dar utilizarea sa pentru par si unghii nu este suficient sustinuta de cercetari. Caderea parului la femei poate fi cauzata de factori diferiti decat la barbati, cum ar fi stresul, febra, chirurgia, problemele tiroidiene si nasterea. Coada de cal in combinatie cu alte ingrediente a crescut cresterea, volumul si grosimea parului intr-un studiu realizat pe 15 femei cu parul subtire.

Sanatate osoasa

Unii oameni folosesc in mod traditional coada de cal pentru oasele slabe. Cercetarea nu sustine aceasta utilizare. Siliciul este crucial pentru formarea si mentinerea oaselor sanatoase. Ajuta la absorbtia calciului si imbunatateste mineralizarea si structura oaselor. Coada de cal are o istorie lunga de utilizare traditionala pentru vindecarea oaselor, in special dupa menopauza, conform acestui studiu.

Coada-calului a crescut activitatea celulelor osoase umane, cruciala pentru regenerarea oaselor. Extractul de coada-calului a crescut cresterea celulelor osoase in timp ce a omorat bacteriile care pot provoca infectii osoase, potrivit unor studii.

Pielea eczematica si acneica are un remediu eficient – unguent de coada-calului

Sanatatea pielii. Unii cercetatori cred ca coada calului este promitatoare. Eczema si acneea au multe cauze, dar inflamatia este comuna ambelor. Inflamarea in eczeme provoaca mancarime, modifica bariera pielii si face pielea mai predispusa la infectii. Acneea este cauzata in mare parte de infectii bacteriene. Coada calului poate ajuta la tratarea acneei si a eczemelor.

In Japonia, planta este folosita in mod obisnuit in produsele cosmetice, precum crema, lotiune sau unguent. Studiile celulare confirma faptul ca uleiurile esentiale au proprietati antibacteriene si compusii sai fenolici reduc inflamatia. Coada calului poate fi folosita ca produs de terapie a pielii, dupa cum sugereaza acest studiu.

Coada calului este considerata ca avand proprietati anti-imbatranire si de tonifiere a pielii. Siliciul este o componenta a colagenului, care este necesara pentru a mentine pielea elastica si neteda. Intrucat coada calului este bogata in siliciu, a fost adaugata in diferite produse de piele si produse cosmetice pentru a promova cresterea colagenului pe piele.

Reteta unguent de coada-calului

Ingrediente:

  • 80 de ml de ulei macerat
  • 20 de grame de unt de shea sau de cacao
  • 30 de picaturi de tinctura de coada-calului
  • 10 grame de ceara

Mod de preparare: Mai intai se prepara uleiul din planta. Se pun 2 pumni de coada-calului spalata intr-un borcan curat. Se toarna ulei de masline sau alt ulei la alegere. Puteti pune ulei de jojoba sau alt ulei preferat. Se lasa la macerat 4-6 saptamani, apoi se foloseste in reteta pentru unguentul de coada-calului.

Ceara si uleiul se pun impreuna pe baie de aburi. Se adauga si untul de shea sau de cacao. Cand sunt toate topite, se iau de pe foc, se adauga tinctura, apoi se toarna cu grija in cutiile preparate. Se pastreaza la loc intunecat si racoros.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole