18 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Ulei esential de chiparos pentru picioare umflate

Umflarea picioarelor are numeroase cauze si poate fi atat un simptom banal, cat si un simptom care sa ateste o afectiune mai complicata. Umflarea poate aparea din cauza statului prea mult in picioare, a purtarii incaltamintei nepotrivite, a retentiei de apa in organism, o dieta prea bogata in sare, supraponderabilitatea, dar si sarcina.

Picioarele umflate pot fi tratate cu usurinta acasa, insa daca simptomul persista si este insotit si de durere, se recomanda o vizita la medic.

Un bun tratament pentru picioarele umflate este cufundarea acestora in apa cu sare de mare sau in apa cu otet de mere. Masajul este si el un remediu excelent pentru picioarele umflate, alaturi de dusurile scotiene pe zona membrelor inferioare, adica alternarea apei calde cu apa foarte rece. In cazul masajului, uleiul esential de chiparos s-a dovedit a fi foarte eficient.

Ulei esential de chiparos pentru picioare umflate

Atunci cand picioarele tale sunt grele si umflate, specialistii recomanda tratamentul cu ulei esential de chiparos si pentru uz intern. 1-2 picaturi de ulei esential de chiparos diluat in jumatate de lingurita de ulei de masline, de trei ori pe zi, intr-o cura de 10 zile.

Pentru uz extern, se amesteca 80 de picaturi de ulei de chiparos (2 ml) cu 40 de picaturi de ulei de helichrysum (1 ml) si 27 de picaturi de ulei de calophyllum. Cu aceasta combinatie, se maseaza picioarele atat dimineata, cat si seara, de jos in sus.

Sfat: Pentru a activa circulatia, mergi pe jos cel putin 30 de minute pe zi.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Vezi si:

Crema bio pentru varice si picioare dureroase. Reteta

Ceaiuri pentru picioare umflate in sarcina. Cum scapi de neplaceri cu puterea plantelor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole