Lichiorul de portocale sau arancello, cum ii spun italienii, este o bautura pe cat de savuroasa, pe atat de simplu de preparat. Acest lichior de portocale, cu gust de sarbatoare este ideala la o intalnire intre prieteni, de Craciun sau de Revelion.
Si, pentru ca ne aflam in plin sezon al portocalelor, hai sa facem un lichior pe care sa-l savuram cu placere in aceasta perioada!
Lichior de portocale – Reteta
Pentru a prepara acest lichior, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 portocale bine coapte
- 800 g zahar
- 1 l alcool rafinat
- 1 l apa
Mod de preparare:
Pentru inceput, se spala portocalele, apoi se curata de coaja, un strat cat mai subtire. Cojile se pun intr-un borcan si se adauga peste ele alcoolul. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 8-10 zile, agitandu-se zilnic. Optional, se poate adauga cuisoare, scortisoara sau ghimbir pentru a-i oferi un plus de savoare. Prepara un sirop de zahar si, dupa ce s-a racit, adauga-l peste alcoolul strecurat in care au stat cojile de portocale. Depoziteaza lichiorul de portocale in sticle, la loc uscat si racoros.
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Lichior Amaretto – O bautura scumpa, dar usor de preparat
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: