0.2 C
București
marți, noiembrie 26, 2024

Leacul din plante medicinale indicat in cazul ranilor externe

Gasim in gradina toate cele necesare nu doar pentru hrana, dar si pentru a vindeca diferite afectiuni. In cazul ranilor externe, exista 3 flori extraordinare care ne ajuta sa ne vindecam de rani. Va vorbim azi de 3 flori medicinale si cum le puteti folosi pentru ingrijirea ranilor.

Paralutele, remediu natural pentru rani

Bellis perennis sau paralute sau margarete comune sunt niste flori deosebit de frumoase, intalnite in flora spontana pe pajistile umede, in luminisurile de padure sau chiar in gradina de flori. Acestor flori le place mult soare si se intalnesc chiar si la 2000 de metri altitudine.

Paralutele sunt considerate un medicament natural ce este eficient in special pentru stimularea metabolismului. In traditia populara, aceste flori se foloseau in caz de bronsite. Se faceau decocturi cu miere din paralute si se lua ca tratament in bronsitele cronice sau acute.

Ceaiul de paralute este foarte bun in caz de temperaturi ridicate. Mirosul puternic al florilor era folosit in tratarea insomniilor. Acestea erau folosite de catre greci si romani pentru a trata migrenele si durerile de cap, alaturi de mere, miere, scortisoara si lavanda.

Atat florile, cat si frunzele plantei au efecte analgezice, antiinflamatorii, oftalmice, laxative, antitusive, purgative, expectorante, astringente, analgezice, de reglaj intestinal si diuretice. Sunt utilizate in diverse aplicatii terapeutice in uz intern si extern.

Florile si frunzele pot fi folosite proaspete, sub forme de decoct, unguent sau cataplasme pentru tratarea ranilor. O infuzie de floride paralute poate descongestiona tractul respirator si calma tusea. Unguentul preparat din frunzele acestor flori se aplica extern pentru vindecarea ranilor si a contuziilor.

Ceaiul din flori ajuta si in cazul raguselii, guturaiului, bolilor de rinichi, afectiunilor gatului. Paralutele se folosesc in terapiile naturiste si pentru tratarea afectiunilor renale.

Unul din remediile cele mai bune pentru femeile cu cancer de san sunt paralutele. Acestea ajuta in aceasta afectiune, avand efect de purificare a sangelui. De aceea, se folosesc la fel de eficient si pentru afectiunile ficatului, cat si pentru vindecarea bolilor de piele neinfectioase.

Panselutele salbatice – remedii pentru eczeme si rani

Alte flori folosite pentru vindecarea ranilor sunt panselutele salbatice. Pentru tratarea acneei se face cura cu un litru de infuzie de panselute salbatice pe stomacul gol, timp de 30 de zile. Se face pauza apoi o luna si se reia tratamentul pana ce acneea dispare.

De asemenea, panselutele salbatice ajuta in tratarea eruptiilor cutanate, eczemelor, bubelor dulci la copii (impetigo), tuberculoza cutanata si ten gras. Se folosesc atat ceaiul, cat si compresele locale.

In plus, o cana de ceai de panselute salbatice cu miere este un remediu excelent pentru copii, pentru intarirea sistemului imunitar primavara. Mai ales ca sunt excelente in cazul bronsitei alergice. Se consuma o cana de ceai de trei ori pe zi, indulcit cu miere de salcam sau simplu.

Eczemele alergice au leacuri din natura, iar panselutele salbatice ajuta. Se poate face un tratament intern cu pulbere de panselute salbatice, 6-8 grame pe zi, timp de 60-90 de zile. Cataplasmele cu ceai se pun direct pe zonele afectate si se lasa sa actioneze timp de 2 ore.

Galbenele au efect cicatrizant si calmant pentru piele

Galbenele sunt alte flori din gradina ce va pot ajuta in afectiunile pielii sau in cazul ranilor. Specialistii afirma faptul ca preparatele cosmetice pe baza de galbenele pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, indiferent daca acestea sunt grase sau uscate. Florile de galbenele sunt foarte des folosite in compozitia cremelor antiimbatranire sau in lotiunile pentru piele sensibila, uscata si degradata.

Galbenelele au o actiune cicatrizanta, tonica, calmanta, antiinflamatoare, antioxidanta si antibacteriana, toate acestea ajutand la imbunatatirea circulatiei periferice, pastrarea pielii fine/hidratate, la calmarea iritatiilor, in caz de arsuri (solare sau „de bucatarie”), calcaie intarite, ciuperci si micoze ale piciorului, cat si in tratarea acneeii, furunculi, zgarieturi sau julituri. De asemenea, florile de galbenele sunt antiseptice, usor astringente si protejeaza pielea de microbi.

Reteta ceai vindecator de rani

Ingrediente:

  • 1 lingura de paralute
  • 1 lingura de panselute salbatice
  • 1 lingura de flori de galbenele

Instructiuni: Se toarna un litru de apa calda peste plante. Se lasa la macerat 8-10 ore sau peste noapte. Se strecoara si se foloseste in comprese sau spalaturi in caz de rani cu puroi sau rani care se vindeca greu.

Sursa poza: theherbalacademy.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole