S-ar putea sa stiti ca ghimbirul este un ingredient comun in bucataria asiatica si indiana, dar stiati ca a fost folosit de secole pentru proprietatile sale vindecatoare? Ghimbirul are o lunga istorie a beneficiilor pentru sanatate, inclusiv probleme legate de greata, probleme digestive si durere.
Consuma ghimbir timp de o luna si vezi ce se intampla in organismul tau! – condimentul care elimina greata si problemele digestive
Partea cea mai frecvent utilizata a plantei pentru scopuri medicinale este tulpina sau radacina, cunoscuta sub denumirea de rizom. Poate fi consumat in stare proaspata, pulverizata, uscata sub forma de condiment sau utilizata sub forma de ulei sau suc. Daca nu utilizati ghimbir in bucatarie, aici aveti 8 motive pentru care ati putea dori sa incepeti!
1. Ghimbirul amelioreaza problemele digestive
Compusii fenolici din ghimbir au demonstrat ca ajuta la ameliorarea iritatiei in tractul gastro-intestinal. Ei ajuta la stimularea productiei de saliva si bila, permitand in acelasi timp alimentelor si fluidelor sa treaca mai usor prin tractul gastro-intestinal. Intr-un studiu efectuat pe 24 de persoane sanatoase, administrarea a 1,2 g pulbere de ghimbir inainte de masa a accelerat golirea stomacului, reducand indigestia cu 50%.
Citeste si Apa cu ghimbir, bautura care arde grasimile!
2. Ghimbirul elimina greata
Consumarea unui ceai de ghimbir sau chiar consumarea de ghimbir brut este un remediu obisnuit si sigur pentru greata, in special in timpul tratamentului pentru cancer sau a sarcinii si a greturilor de dimineata. O revizuire a 12 studii care au inclus un total de 1.278 de femei gravide a constatat ca 1,1-1,5 grame de ghimbir a redus semnificativ greturile.
3. Ghimbirul poate ameliora durerea
Un studiu realizat la Universitatea din Georgia a constatat ca suplimentarea zilnica cu ghimbir a redus durerea musculara cu 25%. De asemenea, s-a descoperit ca ghimbirul reduce durerea in timpul ciclurilor menstruale. Cercetatorii considera, de asemenea, ca ghimbirul este eficient in reducerea progresiei zilnice a durerii musculare.
4. Ghimbirul reduce inflamatia
Osteoartrita este o problema comuna de sanatate care implica degenerarea articulatiilor in organism, provocand dureri articulare si rigiditate. Intr-un studiu cu 247 de persoane cu osteoartrita genunchiului, cei care au luat extract de ghimbir au avut mai putina durere si au necesitat mai putine medicamente pentru durere.
Consuma ghimbir timp de o luna si vezi ce se intampla in organismul tau! – scade nivelul colesterolului si previne cancerul in mod natural
5. Ghimbirul poate reduce riscul de boli de inima
Intr-un studiu recent care a implicat participanti cu diabet zaharat tip 2, cercetatorii au descoperit ca 2 grame de pulbere de ghimbir in fiecare zi au scazut zaharul din sange si au condus la o reducere globala de 10% pe o perioada de 12 saptamani. Zaharul ridicat din sange este un factor major de risc pentru bolile de inima. Cu efectele ghimbirului asupra zaharului din sange, riscul de boli de inima poate fi redus cu 10%.
Vezi si Nu consumati ghimbir daca aveti una din aceste 4 conditii de sanatate!
6. Ghimbirul poate scadea nivelul colesterolului
Un studiu de 45 de zile care a implicat 85 de persoane cu colesterol ridicat a concluzionat ca 3 grame de pulbere de ghimbir in fiecare zi au cauzat reduceri semnificative ale nivelului de colesterol. Cercetztorii considera ca ghimbirul poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la reducerea riscului de boli de inima.
7. Ghimbirul poate avea proprietati anti-cancer
O substanta din ghimbir, cunoscuta sub numele de 6-gingerol, a fost studiata ca un tratament alternativ pentru mai multe tipuri de cancer. Cercetarile asupra acestei teorii sunt inca efectuate, insa un studiu a constatat ca 2 grame de extract de ghimbir in fiecare zi au redus semnificativ moleculele de semnalizare pro-inflamatorii din colon.
8. Ghimbirul poate imbunatati functia creierului
Stresul oxadativ si inflamatia cronica sunt doi factori care pot accelera procesul de imbatranire si pot deveni un factor-cheie al bolii Alzheimer si al altor afectiuni cognitive legate de varsta. Unele studii sugereaza ca antioxidantii si compusii bioactivi din ghimbir pot inhiba raspunsurile inflamatorii care apar in creier. Intr-un studiu cu 60 de femei de varsta mijlocie, s-a demonstrat ca extractul de ghimbir imbunatateste timpul de reactie si memoria de lucru, sugerand ca ghimbirul sustine sanatatea creierului in mai multe moduri.
Te-ar putea interesa si Ghimbir, condimentul minune din bucatarie.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: