20 C
București
sâmbătă, octombrie 26, 2024

5 bauturi racoritoare pentru vara

Vara este excelenta pentru ceaiuri racoritoare, eventual cu un pic de gheata si miere. Iata, asadar, 5 bauturi racoritoare pentru vara.

Bauturi racoritoare pentru vara – Racoreste-te si hraneste-te

Hibiscus. Ceaiul de hibiscus este excelent pentru a ne racori in verile calde. In plus, este excelent pentru mentinerea sanatatii inimii. Un studiu efectuat pe barbati intre 30-65 de ani a aratat efectele pe care le are aceasta planta asupra tensiunii arteriale. Primul grup a primit 250 de ml de ceai de hibiscus dupa un mic dejun bogat in grasimi, iar celalalt grup (placebo) a primit doar un pahar cu apa. Barbatii din primul grup au avut imbunatatiri la nivelul tensiunii arteriale, in timp ce grupul placebo nu a sesizat nicio schimbare.

Suc de capsuni.  Fructul dulce contine vitamina C si vitamina A, care actioneaza pentru a intari sistemul imunitar si pentru a reduce nivelul de inflamatie din organism. Antioxidantii din capsuni ajuta la protejarea organismului de imbatranirea prematura, cancer, boli de inima, diabet si tulburari neurologice. Datorita antioxidantilor puternici pe care ii contin, beneficiile capsunilor includ capacitatea de a proteja inima de boli. Consumul de capsuni ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul bolilor cardiovasculare. Antioxidantii din capsuni afecteaza inflamatia si lupta impotriva oxidarii, care reprezinta un factor major de risc pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Capsunile sunt bogate in flavonoide care ajuta la imbunatatirea cunoasterii si reduc rata declinului cognitiv. Prin scaderea inflamatiei si a stresului oxidativ, capsunile pot ajuta la protejarea creierului de pierderea memoriei, dementa si boala Alzheimer. Capsunile mai contin folat, o vitamina B care joaca un rol vital in cresterea tesutului si in formarea celulelor. Folatul este necesar pentru o sarcina sanatoasa. Acesta poate ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale, precum si a anemiei.

Sucuri racoritoare pentru vara cu pere si ananas

Suc de pere. Banuindu-se ca este originar din Asia Occidentala, parul si-a facut aparitia in Europa inca din epocile indepartate. Parul este unul dintre arborii cei mai cultivati in lume. Para este hranitoare, laxativa si diuretica, la fel ca si marul, ea are calitati deconstipante. Ea este bogata in vitaminele A, B, C si contine fier, magneziu, potasiu si lupta impotriva artritei si reumatismului, caci acidul tanic si potasiul pe care le contine lupta la dizolvarea acidului uric pe masura ce se formeaza.

Infuzii si sucuri de pere

– Infuzia cojilor a doua pere, timp de un sfert de ora are efecte diuretice.
– Frunzele de par utilizate in decoct (100 de grame la jumatate de litru de apa) sunt diuretice si sunt recomandate in caz de cistita.
– Pentru a obtine un suc de fructe savuros, taiati patru mere si doua pere in bucati si introduceti-le in storcator. Acestui amestec adaugati-i si un pic de suc de lamaie.

Citeste si: 11 bauturi cu miere si alte ingrediente naturale care fac minuni pentru sanatate

Fragii. Dintre toate fructele de padure, fragii sunt cei mai parfumati, aromati si gustosi. Aceste fructe sunt bogate in vitamina A, acid salicilic si saruri minerale. Consumate proaspete, ele sunt reconfortante pentru organism. Medicina stiintifica le atribuie proprietatea de a elimina acidul uric din sange, fapt pentru care se recomanda folosirea lor in tratarea gutei si a bolilor de rinichi. Frunzele uscate contin tanin, un fenol (fragarina), flavone, putin ulei volatil, vitamina C, substante minerale si zahar. Sub forma de ceai (1-2 lingurite la o ceasca cu apa), frunzele se recomanda ca astringent in tratamentul diareei si ca diuretic in diferite boli de rinichi. De asemenea, datorita fragarinei, ele au proprietati dezinfectante.

Suc de ananas. Ananasul proaspat contine bromelaina, o enzima care descompune proteinele (similara cu papaina). Bromelaina ajuta digestia, asa ca ananasul  este un desert foarte potrivit dupa orice mancare grea cu carne. Aceasta enzima folositoare este, de asemenea, un dusman al bacteriilor care se furiseaza in organismul nostru. O ceasca cu suc de ananas proaspat contine 70 mg de vitamina C si 95 mg de vitamina A, furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de amenintarea radicalilor liberi, ce favorizeaza aparitia cancerului, si vindeca celulele deteriorate.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole