Luna mai ne imbie mereu cu un parfum minunat si dulce de salcam, dar pe langa mireasma lor, acestea ne ofera si multiple beneficii pentru frumusete. Florile de salcam contin substante eterice si au, astfel, efect emolient si calmant asupra pielii, pe care o intineresc. Iata, asadar, cateva remedii pentru frumusete cu flori de salcam pe care trebuie sa le incerci si tu.
Remedii pentru frumusete cu flori de salcam – masti cosmetice
1.Masca pentru ten cu miere si flori de salcam
Ai nevoie de:
- 4 linguri de miere
- 4 linguri de flori de salcam proaspete (in extrasezon se pot folosi 3 linguri de flori de salcam uscate si maruntite)
Ingredientele mentionate se amesteca bine si se lasa macerat timp de 3 zile, dupa care se aplica pe fata si gat, masand usor. Se lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute, apoi se clateste cu apa rece.
Aceasta masca ofera tenului elasticitate, suplete, estomparea ridurilor si inviorarea obrazului palid.
2.Masca cu flori de salcam pentru un par stralucitor
Ai nevoie de:
- 300 g de flori de salcam proaspete
- 300 ml de ulei de masline
- 1 lingura de miere
Florile se sapcam se spala, se lasa la zvantat si apoi se maruntesc cat mai bine. Se adauga in uleiul de masline, peste care ai turnat si mierea, apoi se amesteca bine toate ingredientele.
Produsul obtinut se adauga intr-un borcan de sticla, se inchide bine si se lasa la macerat, la lumina, timp de 1 saptamana. La final, uleiul din flori de salcam se strecoara si se poate pastra la frigider. Se aplica dupa fiecare baie, aplicand putin pe parul umed.
Aceasta masca reda parului stralucirea, il regenereaza si capata vitalitatea. Vezi si: Sirop din flori de soc. Reteta si beneficii pentru sanatate
3.Masca cu flori de salcam, lapte si tarate
Ai nevoie de:
- 4 linguri de flori de salcam proaspete (sau 3 linguri flori uscate)
- jumatate de ceasca de lapte/100 ml
- tarate de ovaz sau de grau
Pentru inceput, se fierb florile de salcam, la foc mic in lapte, timp de 2-3 minute, dupa care se lasa la infuzat pentru 15 minute. La final, se filtreaza, iar laptele se amesteca cu taratele, pana se obtine consistenta unei paste. Produsul obtinut se aplica pe fata si gat, lasand sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se clateste cu apa calduta.
Aceasta masca are rolul de a curata, hrani, inviora si estompa ridurile fine.
Remedii pentru frumusete cu flori de salcam – Lotiuni cosmetice
4.Lotiune tonica cu flori de salcam
Ai nevoie de:
- 40 g flori de salcam uscate
- 100 ml alcool etilic de 40-70 de grade pentru tinctura
- apa distilata
Pentru inceput, se pregateste tinctura din flori de salcam. Se amesteca bine florile de salcam cu alcoolul si se lasa la macerat timp de 10 zile. La final, se filtreaza si amesteca in parti egale tinctura din flori de salcam cu apa distilata. Produsul obtinut se pastreaza la frigider, in sticlute inchise la culoare. Dupa curatarea foarte bine a tenului, se aplica aceasta lotiune, avand rolul de improspatare.
5.Apa din flori de salcam
Ai nevoie de:
- 4 linguri flori de salcam
- apa
Se pun la macerat, de seara, 2 linguri de flori de salcam, in 100 ml apa rece (jumatate de ceasca). A doua zi, se filtreaza si lasa lichidul deoparte. Peste florile de salcam se toarna alta jumatate de ceasca de apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat pentru 20 de minute, dupa care se strecoara. La final, se amesteca cele doua lichide (maceratul si infuzia) si se poate pastra la frigider timp de 3-4 zile.
Cu acest preparat se lotioneaza in fiecare seara tenul, gatul si decolteul. Apa de salcam are rolul de a calma, tonifica si catifela tenul. De asemenea, apa din flori de salcam este emolienta si decongestionanta, fiind recomandata si in cazul cuperozei (o afectiune a epidermei care se caracterizeaza prin spargerea vinisoarelor de sange de la nivelul obrajilor, iar pielea devine rosie-violacee).
Remedii pentru frumusete cu flori de salcam – Uleiuri cosmetice
6.Ulei din flori de salcam
Ai nevoie de:
- flori de salcam proaspete sau uscate
- ulei (floarea soarelui, susan sau masline – presat la rece)
Se umple o sticla cu flori de salcam, apoi se toarna uleiul, pana le acopera. Se inchide bine sticla si apoi se lasa la macerat pentru 2 saptamani, la lumina. La final, se filtreaza, iar uleiul rezultat se adauga in sticlute de culoare inchisa si se pastreaza in frigider. Acest ulei, aplicat pe piele, are actiune emolienta, hranitoare, protectoare, antiinflamatoare si cicatrizanta. Se foloseste si pentru grabirea vindecarii ranilor si a arsurilor.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: