Beneficii ale bobului. O fasole putin consumata, dar plina de nutrientiDaca nu ati mancat niciodata bob, acum este momentul sa schimbati acest lucru. Acest tip de fasole este plin de nutrienti si, prin urmare, pot ajuta la tratarea si prevenirea unei varietati de probleme legate de sanatate. De exemplu, beneficiile bobului includ reducerea riscului de hipertensiune arteriala, precum si a defectelor congenitale. In plus, bobul ofera o doza buna de energie.
Beneficii ale bobului – Reduce riscul de malformatii la nastere
1. Poate reduce riscul de defecte de nastere. Bobul contine o mare sursa de acid folic. Nu numai ca folatul este bun pentru furnizarea de energie, ci si un nutrient esential pentru femeile insarcinate. Folatul este legat de reducerea malformatiilor congenitale. De fapt, cele mai multe dintre femeile la varsta fertila (intre 15 si 45 de ani) trebuie sa ia 400 micrograme de folat zilnic pentru a reduce riscul aparitiei malformatiilor congenitale. Acest lucru se datoreaza faptului ca in multe cazuri apar probleme in primele cateva saptamani de sarcina.
Mai mult, cercetatorii din rapoartele stiintifice au constatat o asociere pozitiva intre suplimentarea cu acid folic si riscul scaderii defectelor cardiace congenitale. Studiile suplimentare arata, de asemenea, o legatura intre consumul de folat si riscul redus de defecte congenitale, inclusiv mortalitatea datorata defectelor congenitale.
2. Ajuta la prevenirea osteoporozei. Acest lucru se datoreaza continutului de mangan din bob. Bobul contine 36% din cantitatea zilnica recomandata de mangan. Manganul ajuta la cresterea masei osoase, dar ajuta si la reducerea deficitului de calciu. Consumul de mangan in asociere cu calciu, zinc si cupru poate reduce pierderea osului vertebral la femeile mai in varsta.
Beneficiile bobului – Furnizeaza energie
3. Poate scadea hipertensiunea arteriala si reduce riscul bolilor cardiace. Multi americani si nu numai ei au deficit de magneziu. Ele sunt o sursa buna de magneziu, un mineral care este crucial pentru sanatatea inimii. Studiile arata ca magneziul poate scadea tensiunea arteriala, va protejeaza corpul de consecintele unui deficit de magneziu.
4. Sprijina un sistem imunitar puternic. Beneficiile bobului se extind si la sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza cantitatii de cupru din bob. Cuprul ajuta la mentinerea celulelor albe din sange sanatoase, care ajuta la lupta impotriva bolilor. Organismul nu poate produce suficient cupru pe cont propriu, de aceea este important sa va asigurati ca va suplimentati prin alimente precum bob.
5. Furnizeaza energie. Cand aveti o cantitate mica de fier in organism, exista riscul de a dezvolta anemie. Acest lucru va face sa va simtiti obositi si lenti. Cu toate acestea, beneficiile bobului includ o doza buna de fier. O ceasca va ofera 14% din necesitatile zilnice de fier. Cu toate acestea, daca aveti o deficienta G6PD, ar trebui sa evitati bobul, deoarece contine substante chimice care sunt foarte oxidante.
6. Poate imbunatati functia creierului. Bobul are potentialul de a ajuta la controlul simptomelor bolii Parkinson. Jurnalul de Cercetare Clinica si de Diagnosticare a analizat beneficiile bobului, in ceea ce priveste controlul creierului. Ei au gasit o legatura confirmata intre bob si simptome imbunatatite in boala Parkinson.
Vezi si:
Fasole verde. Cate beneficii uimitoare se ascund intr-o pastaie
Pastaile de fasole galbena. Proprietati si beneficii
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: