0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceai antibronsitic. Cum se prepara si ce efecte terapeutice are

Ceai antibronsitic. Bronsita este o inflamatie a plamanilor, in termeni populari i se mai spune si „raceala la plamani“. Acesta apare dupa o raceala, manifestandu-se ca o tuse cronica.

Afectiunile organelor respiratorii ating in primul rand mucoasa cailor de intrare (gura, nasul), dand guturaiul urmat uneori de laringita, apoi inglamarea bronhiilor – bronsitelor – care se manifesta prin tuse, expectoratie, jena in respiratie.

Principalele simptome ale bronsitei sunt: tusea, flegma, oboseala, febra usoara, respiratia zgomotoasa si greoaie si durere la nivelul pieptului.

Potrivit farmacistului Corneliu Constantinescu, exista o formula din plante medicinale foarte eficienta in caz de bronsita.

Pentru a prepara cel mai eficient ceai antibronsitic, ai nevoie de: frunze de patlagina. frunze de podbal, frunze de urzica, muguri de pin, radacina de iarba mare, radacina de ciubotica cucului si sovarf.

Toate plantele enumerate mai sus se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Din ceaiul antibronsitic se beau 2-3 pahare pe zi, de preferinta indulcite cu miere.

Frunzele de podbal si patlagina, care intra in compozitia acestui ceai, prin mucilagiile ce le contin, au proprietati emoliente, usurand starile congestive ale traiectului respirator, iar mugurii de pin, sovarful si radacinile de iarba mare au actiune antiseptica. Urzica, prin vitaminele A, C si K, are insusire cicatrizanta si antihemoragica. Pentru a usura expectoratia in formula acestui ceai s-a mai introdus si radacina de ciubotica cucului, care are proprietatea de a fluidifica secretiile bronhice, ajutand astfel eliminarea lor.

In tratamentul bronsitelor acute si cronice, uleiurile volatile, mucilagiile si saponinele din tele medicinale contribuie la vindecarea sau ameliorarea afectiunii prin actiunea lor asupra mucoasei inflamate, asupra se-creatiilor bronhice si asupra microbilor care au provocat imbolnavirea. in tratamentul bronsitelor se urmareste antisepsia cailor respiratorii, care se realizeaza prin uleiurile volatile, drenarea secretiilor si modificarea lor, precum si calmarea tusei.

Atentie! Consulta de urgenta un medic daca respiri greu si zgomotos, tusesti cu sange, ai febrs mai mare de 38 si o tuse care dureaza de mai mult de 1 luna.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Vezi si: Ceaiuri eficiente pentru tusea uscata si tusea expectoranta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole