7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Uleiul de oregano, cel mai puternic remediu antiviral, antibacterian si antifun­gic

Oregano este o planta medicinala extrem de fascinanta si foarte venerata ca simbol al fericirii de catre vechii greci si romani. Aceasta planta contine vitaminele A, C, E si K, dar si fibre, folat, fier, magneziu, vitamina B6, calciu si potasiu. In plus, uleiul de oregano, contine carvacol, o substanta puternica care face ca aceasta planta sa devina una dintre cele mai puternice substante antivirale, antibacteriene si antifun­gice obtinute pe cale naturala.

Iata mai jos cat de benefic este uleiul de oregano pentru organismul uman:

Uleiul de oregano distruge parazitii

Carvacolul din acest produs omoara orice fel de paraziti. Cerce­tarile arata ca aceasta substanta este asemanatoare cu tinidazolul, un medicament indicat in trata­mentul giar­diei, iar rezultatele aratat ca oregano este mai eficient decat Tinidazolul.

Cercetarile amanuntite arata ca acest ulei de oregano actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Intern, se administreaza contra virusilor, bacteriilor si parazitilor de orice fel, inclu­zand Candida, Giardia duode­nalis, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella ente­ri­ca, Staphylococcus aureus. Este, de asemenea, util, in infectii urinare si prostatita. Se poate administra si post-operatoriu, pentru a evita infec­tarea cu stafilococul auriu. Indicat in infectii pul­monare, tuse persistenta, dureri in gat. Se iau 5 picaturi, de 4 ori pe zi. Are o aroma usturatoare si de aceea este indicat sa se dizolve in putina apa. Pentru infectii pulmonare sau la sinusuri, pe langa administrarea orala, se fac si inhalatii.

Uleiul de oregano intareste sistemul imunitar

Acest ulei este considerat a fi o substanta anti-cancerigena puternica, prevenind nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci si uciderea acestora in cazul in care au prins „radacini”. Cercetatorii considera ca acest tip de ulei lupta impotriva cancerului intr-un mod mai general, prin consolidarea sistemului imunitar al organismului, apararea naturala impotriva agentilor patogeni, cum ar fi celulele canceroase.

Uleiul de oregano alunga racelile. De asemenea, oregano are rolul de a creste producerea transpiratiei ca un mod de dezintoxicare, iar ingerarea acestuia poate ajuta corpul sa elimine excesul de mucozitati din plamani.

Uleiul de oregano trateaza toxiinfectiile alimentare. Multi germeni patogeni transmisi prin alimente sunt inhibate de acest ulei.

Ulei de oregano – rol antifungic si antibacterial 

Ciuperca la picioare poate fi tratata cu ulei de oregano. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici si sa distribui uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete si pe unghii.

In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee, se fac apli­catii pe piele, cu masaje, pana la absorbtia totala a ule­iului, iar in cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

De asemenea, acest ulei este foarte eficient in afectiunile scalpului (matreata si iritatii). Se adauga cateva picaturi de oregano in sampon, inainte de spalarea parului si se lasa pe par pentru cateva minute, dupa care se clateste.

Ulei de oregano – Reteta: 

• 1 borcan

• 1 litru ulei de masline

• 400 g oregano proaspat

Intr-un mojar se zdrobesc usor frunzele de oregano si apoi se adauga in borcan. Se toarna uleiul peste oregano si se inchide borcanul ermetic, pastrandu-l la loc intunecat si rece timp de 1 luna. La final, uleiul se strecoara si se consuma.

Atentie! Oregano inhiba asimilarea corecta a fierului, iar din acest motiv, in cazul in care urmezi un tratament cu oregano pe termen lung, se recomanda administrarea unui supliment pe baza de fier.

Ceaiul de oregano, un remediu excelent pentru durere in gat, infectii ale sinusurilor si raceala

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Sursa foto: visitareimola.it

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole