16.1 C
București
miercuri, octombrie 30, 2024

9 beneficii pentru sanatate ale piperului negru, un super-condiment

Originar din Asia tropicala, piperul negru este probabil una dintre cele mai timpurii plante recunoscute in bucatarie din lume. Folosit macinat sau chiar ca boabe de piper integral, aceasta aroma deosebit de puternica are o istorie de secole de utilizare, precum si de cultivare. Cunoscut si sub numele de „regele mirodeniilor”, piperul negru este intr-adevar o boaba extrasa din fructul de piper, din familia piperaceae.

Denumita biologic ca Piper nigrum, boabele de piper negru se obtin prin smulgerea fructelor atunci cand sunt pe jumatate coapte si pur si simplu pe punctul de a se inrosi, lasandu-le la soare sa se usuce pana se micsoreaza si se innegresc.

Celelalte tipuri de piper negru sunt piperul verde, ale caror boabe sunt selectate atunci cand sunt inca necoapte si de culoare verde, in timp ce boabele de piper albe sunt culese la maturitate si puse in saramura, pentru a elimina pielea lor neagra inchisa si pentru a pune semintele de piper alb.

Cele mai importante beneficii ale piperului negru

Beneficiile de combatere a cancerului. Includerea piperului negru in dieta poate ajuta la indepartarea cancerului. Piperina din piperul negru afecteaza proliferarea celulelor si combate proliferarea celulelor canceroase rectale, in conformitate cu un sondaj publicat in „Patologie experimentala si moleculara” in 2013.

Cercetarea a descoperit, de asemenea, ca piperina dezvaluie celulele canceroase rectale la specii reactive de oxigen – substante chimice toxice care ucid celulele canceroase. Un studiu suplimentar, din numarul din ianuarie 2013 al „Journal of Nutritional Biochemistry”, relateaza ca piperina din piperul negru impiedica cresterea de noi vase de sange in tumori, stopand cresterea acestora.

Curata nasul infundat si amelioreaza tusea. Datorita calitatilor sale anti-bacteriene, piperul negru este un remediu natural extrem de eficient pentru a evita racelile si tusea. Aroma sa calda si picanta, de asemenea, ajuta la eliminarea flegmei, precum si la reducerea nasului infundat. Incercati sa stropiti piper proaspat macinat pe ciorba fierbinte. Acest lucru va va elimina imediat flegma, care va va ajuta sa respirati mai usor.

Stimuleaza apetitul. Pe langa faptul ca da gust alimentelor, promovand in acelasi timp digestia, piperul negru functioneaza ca un posibil stimulant al apetitului. Cercetarile au relevat ca piperul negru ajuta la cresterea poftei de mancare prin stimularea olfactiva. Acest lucru il va face un remediu fantastic, simplu pentru persoanele cu un apetit inadecvat.

Un remediu ayurvedic, in special in acest scop, cere consumul unui amestec de o jumatate de lingurita de piper negru si o lingura de pulbere de jaggery (gur). Luati acest remediu in mod regulat pana cand veti vedea imbunatatiri.

Ulcere peptice. Numeroase cercetari indica faptul ca piperul negru ar putea avea efecte benefice asupra afectarii mucoasei gastrice, precum si a ulcerelor peptice, din cauza antioxidantilor, precum si a calitatilor antiinflamatorii. Mai multe studii stiintifice sunt inca realizate cu privire la acest aspect al efectelor piperului negru asupra sanatatii.

Ajuta persoanele cu anorexie. Piperul negru ar putea imbunatati digestia, precum si stimularea papilelor gustative. Datorita acestei proprietati, acesta este un remediu natural excelent pentru persoanele cu anorexie (o conditie in care individul nu mananca), ajutandu-l sa-si recapete pofta de mancare. Adaugand doar putin piper la mancarea lor, va functiona in mod considerabil in rezolvarea anorexiei.

Astmul si tuse convulsiva. Piperul este un remediu excelent pentru afectiuni respiratorii, datorita proprietatilor sale expectorante, alaturi de puternicele sale proprietati antiinflamatorii.

Rezolva probleme articulare. Consumul frecvent de piper negru aduce beneficii persoanelor care se confrunta cu probleme precum reumatismul sau artrita. Este intr-adevar incalzire si stimulare naturala si, prin urmare, va ajuta sa imbunatatiti circulatia. Drept urmare, este eficient pentru a oferi alinare pacientilor care se confrunta cu reumatism, precum si cu artrita. Indepartarea acidului uric extrem prin corp ofera ameliorare de durere in reumatismul cronic si artrita.

Sanatate dentara. Piperul negru este considerat a combate cariile dentare, precum si a cavitatilor si incurajeaza dintii puternici sanatosi. Piperul negru poate vindeca durerile dintilor, precum si reduce durerile. Un remediu obisnuit pentru durerile de dinti impreuna cu piperul negru recomanda combinarea a 3 lingurite de pudra de piper negru impreuna cu un varf de sare in putina apa si folosirea usoara spre zona dureroasa sau chiar spre cavitate. Practicat de doua ori pe zi, acest remediu special garanteaza gingii si dintii sanatosi pentru intreaga viata.

Tensiunea arteriala. Piperul negru are principalii compusi care gestioneaza nivelul tensiunii arteriale in corpul nostru. In plus, contine vitamina C, care va ajuta la evitarea hipertensiunii arteriale prin imbunatatirea excretiei de plumb din corp. Cantitatile mari de minerale esentiale la fel ca potasiul, calciul si fierul din piperul negru sunt in general compusi reducatori ai tensiunii arteriale. Motivul principal de baza pentru hipertensiune arteriala ar putea fi legat de niveluri ridicate de sodiu in organism. Piperul negru contine o cantitate semnificativa de potasiu, care este foarte puternic in reducerea efectelor nivelurilor mai mari de sodiu din organism.

Vindecarea de Vitiligo. Vitiligo este intr-adevar o afectiune a pielii care determina pielea sa se depigmenteze in unele zone. Ori de cate ori pielea isi pierde pigmentarea naturala, se transforma in alb. Exista numeroase terapii pentru aceasta afectiune a pielii, dar majoritatea includ consumul de substante chimice dure. Numerosi oameni apeleaza acum la piperul negru ca la un leac. In conformitate cu mai multi cercetatori de la Londra, Piperina prezenta in piper incurajeaza fabricarea pigmentarii in piele, oferind o optiune sigura, naturala pentru tratamentele pe baza de substante chimice.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole