Iarna rece si aspra nu afecteaza doar sistemul imunitar, ci si pielea. Nicio cantitate de crema sau lotiune nu va poate hidrata pielea, lasand-o sa para lipsita de viata si foarte uscata. Chiar daca sunteti adeptii unor produse de infrumusetare scumpe, exista sansa ca acestea inrautateasca tenul si pielea mai mult pe termen lung. Substantele chimice din aceste produse pot face ravagii in echilibrul pielii; motiv pentru care cel mai bine este sa le evitati. Deci, cum sa restabiliti stralucirea si stralucirea pielii? Ei bine, pentru a va pastra sanatatea pielii si in timpul iernii, trebuie sa va modificati putin dieta.
Consumati alimentele specifice anotimpului pentru mentinerea pielii sanatoase
Consumul de fructe si legume bogate in antioxidanti, impreuna cu grasimi sanatoase din peste, seminte si nuci, va pot mentine pielea moale si supla chiar si pe vreme apriga.
Unul dintre principalele motive pentru care pielea devine uscata este umiditatea scazuta in timpul iernii. Potrivit Scolii de Medicina Harvard, pielea este un strat exterior care tinde sa reflecte nivelul de umiditate din jurul ei. Cand umezeala este scazuta in aer, iti afecteaza si pielea, facandu-o si mai uscata. Iata ce alimente sa aveti in vedere pentru a va pastra stralucirea tenului si pielii chiar si in timpul iernilor geroase.
Vezi si: Remedii naturale ayurvedice pentru un ten stralucitor toata ziua
Morcovi
Morcovii sunt o sursa bogata de vitamina C, un antioxidant care ajuta corpul sa produca colagen, care este o proteina vitala pentru mentinerea elasticitatii pielii. Mai mult, aceste delicii crocante sunt bogate in vitamina A, un alt antioxidant care ataca celulele care dauneaza radicalilor liberi, prevenind in continuare ridurile si liniile fine.
Sfecla rosie
Consumul unui pahar de suc de sfecla rosie ajuta la purificarea sangelui si eliminarea toxinelor, lasand pielea sanatoasa si stralucitoare. Aplicarea acestuia locala poate face, de asemenea, minuni pe piele. Ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, facand pielea sa arate mai moale si supla. Consumul de sfecla rosie coapta alaturi de hrean ras are numeroase beneficii, atat pentru piele, cat si pentru imunitate si curatarea sangelui. Nu evitati sa faceti exces de sfecla rosie in timpul zilelor friguroase.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze, cum ar fi spanacul, varza si altele, sunt toate bogate in vitamina K care hraneste pielea si se lauda, de asemenea, cu proprietati antiinflamatorii. Legumele cu frunze verde-inchis au un continut ridicat de sulf, care poate ajuta la reducerea roseatei pielii.
Vezi si: Sucul de ananas sporeste fertilitatea, ingrijeste pielea si da energie
Cartofii dulci
Cartofii dulci ajuta la blocarea umezelii, confera pielii o stralucire sanatoasa si o protejeaza de daune datorita abundentei lor de vitamina A. Vitamina A poate ajuta la reinnoirea pielii si la scaderea pielii uscate si descuamate. Cartofii dulci sunt o optiune excelenta in timpul iarnii. Medicii dermatologi recomanda, de asemenea, cartofi dulci deoarece, pe langa beneficiile nutritionale si estetice, continutul ridicat de vitamina C ajuta la combaterea racelilor de iarna.
Nuci si seminte
Nucile si semintele sunt alimente puternice care gazduiesc acizi grasi omega-3, vitaminele A, B si E, grasimi monoinsaturate, minerale si antioxidanti. Alimentele pline de vitamina E, cum ar fi nucile ajuta la pastrarea umezelii si la intarirea barierei cutanate. Se recomanda, de asemenea, nuci si seminte datorita densitatii lor nutritionale, capacitatii de hidratare a pielii, promoveaza elasticitatea acesteia, ajuta la regenerarea celulelor si protejeaza impotriva poluantilor si a radicalilor liberi.
Oua
Ouale sunt bogate in proteine, favorizeaza regenerarea celulara si furnizeaza sulf si luteina, care hidrateaza pielea si elasticitatea. De asemenea, au un continut scazut de grasimi. Studiile au constatat ca omiterea grasimilor sanatoase gasite in alimente precum oua, nuci si avocado, dietele bogate in grasimi cresc sansele de a dezvolta riduri.
Citrice
Citricele contribuie la furnizarea vitaminei C, care favorizeaza formarea colagenului si incetineste efectele radicalilor liberi, ajutand la mentinerea pielii ferme si tinere. Grapefruitul roz ofera, de asemenea, licopen, un antioxidant care ajuta pielea sa ramana rezistenta si neteda.
Catina
Catina este hrana preferata pentru hidratarea pielii uscate. Daca doriti o piele luminoasa, luati in considerare si aceste fructe de padure foarte sanatoase. Atat combinatia de catina cu miere, cat si piureul de catina simplu este bogat in ulei omega-7, beta-caroten si vitamina C, toate acestea ajutand afectiunile pielii asociate cu pielea uscata.
Peste
Consumul de alimente bogate in acizi grasi omega-3 este una dintre cele mai bune alegeri pentru a combate pielea uscata si pentru a mentine pielea bine hidratata. Pestii de apa rece, care provin din salbaticie, sunt o sursa excelenta de Omega 3. Cele mai bune alegeri includ somonul; mancati pielea plina de substante nutritive; sardine, hering si macrou. Pestii de crescatorie sunt in general hraniti cu cereale, de unde si motivul pentru care pestii crescuti in ferma nu sunt in general imbibati cu aceiasi nutrienti ca pestii salbatici.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] 9 alimente de iarna care mentin pielea sanatoasa si stralucitoare […]