8 trucuri simple si foarte utile pentru gospodine

Va vom arata in acest articol 8 trucuri simple care va vor fi de un real ajutor:

1. Cat dureaza fierberea oualor in functie de preferinte

Introduceti ouale intr-un vas cu apa si lasati-le la fiert. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca, opriti focul. Lasati apoi ouale sa stea in apa fierbinte in functie de preferintele de mai jos, iar apoi mutati-le intr-un bol cu apa rece pentru aproximativ 2 minute:

oua

2. Cum sa obtineti mai mult suc dintr-o lamaie
 Introduceti lamaia in cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde si apoi scoateti-o si lasati-o sa stea aproximativ 1 minut. Taiati lamaia pe jumatate si stoarceti. Veti vedea cat de usor iese sucul din lamaie.
 Cum sa obtii mai mult suc dintr-o lamaie
3. Cum sa pastrati bananele proaspete mai mult timp
 Pentru ca bananele cumparate sa reziste mai mult timp proaspete, trebuie sa desprindeti fiecare banana in parte si sa le infasurati coditele lor intr-o bucata de folie de plastic. Folia blocheaza eliberarea unui gaz din tulpina si astfel fructul va rezista mai mult timp.
  Cum sa pastrezi bananele mai mult timp
4. Cum sa decojiti rapid ouale fierte

Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa. In asa fel, oul se va decoji mult mai rapid.

Cum sa decojesti rapid ouale fierte
 5. Cum curatati o tigaie din fonta
 Aveti nevoie de un cartof crud taiat pe jumatate. o lingurita cu sare, 1-2 lingurite cu ulei de gatit, o lingura plata din lemn (spatula) si un prosop de hartie.
Presarati sarea in tigaie si apoi frecat cu cartoful toata suprafata. Utilizati un prosop de hartie umed si stergeti sarea din tigaie. O data ce sarea a fost inlaturata, se toarna uleiul. Stergeti apoi tot excesul de ulei si introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, timp de 1 ora. Dupa ce tigaia s-a racit, stergeti excesul de ulei si gata.
  Cum cureti o tigaie din fonta
6. Cum va dati seama de prospetimea unui ou

Adaugati apa intr-un pahar si introduceti oul in el. In functie de pozitia acestuia, va veti da seama cat de proaspat sau de vechi este oul:

 Cum iti dai seama de vechimea unui ouvechime-oua
 7. Bunele maniere dupa terminarea mesei
 Cand mergeti la un restaurant sau sunteti invitat la un eveniment important, trebuie sa stiti cum se asaza tacamurile in farfurie:
-in prima imagine: semnifica pauza
-in a doua imagine: pregatit pentru felul doi
-in a treia imagine: mancarea a fost excelenta
-in a patra imagine: am terminat de mancat
-in ultima imagine: nu mi-a placut mancarea
tacamuri

8. Cum asezati tacamurile la masa

Atunci cand vreti sa organizati o masa festiva, trebuie sa stiti cum se aranjeaza tacamurile. Iata detalii in poza de mai jos:

-imaginea 1: micul dejun

-imaginea 2: pranzul

-imaginea 3: cina

-imaginea 4: european

-imaginea 5: formal

-imaginea 6: brunch (o masa care combina micul dejun cu pranzul)

Cum se aseaza o masă cu tacamuri

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...