14.7 C
București
marți, octombrie 29, 2024

8 beneficii ale consumului de capsuni

Beneficii ale consumului de capsuni. Ca si alte fructe de padure, capsunile sunt incarcate cu antioxidanti. Capsunile contin vitamina C, vitamina A, vitamina K, mangan, folat, potasiu si magneziu. Datorita acestor substante nutritive si altor antioxidanti antiinflamatori puternici, beneficiile capsunilor includ capacitatea de a proteja organismul de cancer, boli de inima, leziuni ale pielii si boli neurodegenerative.

Consumul de capsuni este, de asemenea, legat de imbunatatirea sanatatii ochilor, scaderea nivelului de inflamatie si scaderea durerii artritei.

Beneficii ale consumului de capsuni – Protejeaza impotriva bolilor cardiace

1 – Ofera organismului antioxidanti. Fructul dulce contine vitamina C si vitamina A, care actioneaza pentru a intari sistemul imunitar si pentru a reduce nivelul de inflamatie din organism. Antioxidantii din capsuni ajuta la protejarea organismului de imbatranirea prematura, cancer, boli de inima, diabet si tulburari neurologice.

2 – Protejeaza impotriva cancerului. Cercetarile au aratat ca compusii din capsuni sunt capabili sa blocheze initierea formarii celulelor canceroase. Consumul de capsuni, de asemenea, functioneaza pentru a suprima progresia tumorilor canceroase. Studiile au aratat ca beneficiile capsunilor includ un risc mai scazut de cancer de san, colon, prostata si piele.

3 – Apara impotriva bolilor cardiace. Datorita antioxidantilor puternici pe care ii contin, beneficiile capsunilor includ capacitatea de a proteja inima de boli. Consumul de capsuni ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul bolilor cardiovasculare. Antioxidantii din capsuni afecteaza inflamatia si lupta impotriva oxidarii, care reprezinta un factor major de risc pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

4 – Protejeaza pielea impotriva daunelor. Beneficiile capsunilor includ capacitatea de a proteja pielea de daunele cauzate de o dieta saraca, de expunerea la soare si toxine din mediu. Antioxidantii din capsuni ajuta la incetinirea imbatranirii prin combaterea inflamatiei care poate provoca acnee si alte afectiuni ale pielii. Vitamina A din capsuni poate contribui, de asemenea, la imbunatatirea pielii prin promovarea hidratarii, combaterea ridurilor si imbunatatirea elasticitatii.

Capsunile, surse excelente in cura de detoxifiere

5 – Beneficii pentru sanatatea creierului. Capsunile sunt bogate in flavonoide care ajuta la imbunatatirea cunoasterii si reduc rata declinului cognitiv. Prin scaderea inflamatiei si a stresului oxidativ, capsunile pot ajuta la protejarea creierului de pierderea memoriei, dementa si boala Alzheimer.

6 – Ajuta la detoxifiere. Fibra din capsuni ajuta la promovarea regularitatii digestive, la combaterea sindromului lent al intestinelor si la restabilirea echilibrului intestinal. Vitamina A si vitamina C lucreaza pentru a reduce daunele provocate de radicalii liberi, pentru a lupta impotriva inflamatiei si a elimina toxinele.

7 – Ofera corpului mangan. Datorita manganului, beneficiile de capsunilor includ mentinerea sanatatii sistemului nervos si a creierului. Corpul utilizeaza mangan pentru prevenirea tulburarilor neurologice cum ar fi boala Parkinson. Manganul joaca, de asemenea, un rol in formarea osoasa, coagularea sangelui si productia de hormoni.

8 – Mentine o sarcina sanatoasa. Capsunile contin folat, o vitamina B care joaca un rol vital in cresterea tesutului si in formarea celulelor. Folatul este necesar pentru o sarcina sanatoasa. Acesta poate ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale, precum si a anemiei.

Remedii pentru frumusete cu capsuni

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole