Vremea florilor incantatoare s-a dus si au ramas in urma lor frunzele verzi si riguroase. Asa cum putina lume cunostea beneficiile florilor de liliac, tot asa, sunt putini oameni care stiu faptul ca aceste frunze de liliac au numeroase beneficii pentru sanatate.
Proprietatile frunzelor de liliac:
Frunzele de liliac contin substante amare, rezine, glucozoizi si amidon, care confera plantei efect antireumatic, stomahic, tonic si astringent, motiv pentru care pot fi folosite in numeroase remedii naturiste.
Remedii naturiste cu frunze de liliac:
Frunzele de liliac ajuta in bolile inflamatorii ale rinichilor
– intr-o cana cu apa se adauga 2 linguri de frunze zdrobite de liliac si se lasa la fiert. Apoi se ia de pe foc si se infuzeaza lichidul invelit in patura/plapuma, timp de o ora. Se strecoara si se stoarce. Luati apoi o lingura de 4 ori pe zi, inainte de mese. O cura dureaza 2 saptamani.
Frunzele de liliac sunt eficiente in plagile purulente
– batranii foloseau frunzele proaspete de liliac in tratamentul tesutului cutanat. Pentru spalarea ranilor, foloseau infuzie din frunze. Puneau 2 linguri de frunze uscate la fiert cu 200 ml apa, si lasau la infuzat timp de 2-3 ore. Apoi strecurau si aplicau pe zona cu probleme, sub forma de spalaturi si comprese.
Frunzele de liliac amelioreaza senzatia de raceala si febra
– preparatele din liliac au proprietati antiinflamatorii si sudorifice, iar la primele simptome aparute se prepara o infuzie din 2 linguri de frunze tocate marunt peste care se toarna 1 cana cu apa clocotita. Se lasa timp de o ora la infuzat si apoi se bea cate o ceasca de 3-4 ori pe zi, putin incalzita.
Frunzele de liliac reprezinta un bun remediu in caz de guta
– Se amesteca parti egale de flori si frunze uscate de liliac. Doua linguri de amestec se macereaza in 200 ml de alcool de 70 gr. sau tuica, timp de o saptamana, la intuneric, agitand o data pe zi. La sfarsitul saptamanii se strecoara si se beau cate 20-30 de picaturi de tinctura pe baza de alcool, sau 50 de picaturi pe baza de tuica, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Frunzele de liliac amelioreaza artrita, reumatismul si durerile lombare
– se amesteca 2 linguri de frunze de liliac tocate marunt, 300 ml suc de ridiche neagra, 200 g miere de albine si 100 ml tuica. Amestecul se lasa timp de 24 de ore intr-un borcan inchis bine, la intuneric, apoi se foloseste pentru frectii. Inainte de folosire, preparatul se amesteca bine.
Fiertura din frunzele de liliac combate durerea de dinti
– taie cam 10 frunze de liliac foarte marunt si toarna peste ele o jumatate de litru de apa calda. Lasa vasul acoperit timp de o ora. Apoi, strecoara apa si foloseste-o pentru clatirea gurii de cateva ori, pana cand durerea dispare.
Frunzele de liliac trateaza pielea iritata
– decoctul preparat din frunze de liliac fierte in lapte poate fi folosit pentru spalarea fetei si pentru curatarea tenul de pete. In cazul pielii iritate, inrosite sau arse de soare, frunzele de liliac strivite si inmuiate in apa calda calmeaza, invioreaza si redau supletea.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] 7 remedii mai putin cunoscute cu frunze de liliac […]
[…] Extractele de liliac ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi dispepsia, flatulenta (excesul de gaze) si diareea. Dispepsia este o afectiune in care exista o durere persistenta si recurenta in abdomenul superior. Medicina populara recomanda mestecarea frunzelor de liliac pentru a ameliora problemele digestive. Vezi si: 7 remedii mai putin cunoscute cu frunze de liliac […]
[…] 7 remedii mai putin cunoscute cu frunze de liliac […]