4.5 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

7 medicamente ce pot fi inlocuite cu turmeric

Medicamente ce pot fi inlocuite cu turmeric. Turmericul a fost subiectul a aproape 6.000 de studii biomedicale revizuite si publicate. Acest condiment este studiat deja de cativa ani cu mare interes.

Datorita acestor studii, s-a ajuns la concluzia ca turmericul detine proprietati deosebite pentru sanatatea omului. Ingredientul activ din turmeric, curcumina, este extrem de puternic si poate inlocui medicamentele alopate cu succes, fara a da efecte secundare negative.

Iata, asadar, ce medicamente pot fi inlocuite cu turmeric:

Medicamente inlocuite cu turmeric

1 – Medicamente pentru colesterol (Lipitor/Atorvastatin)

Intr-un studiu din 2008, cercetatorii au descoperit ca o preparare standard a curcuminoidelor din turmeric a dat rezultate mai bune decat substantele din medicamentele pentru colesterol. Turmericul s-a dovedit a fi mult mai eficient in reducerea inflamatiilor si stresului oxidativ la pacientii cu diabet de tip II.

2 – Medicamente cu steroizi (Corticosteroizi)

Un studiu publicat in revista Pytotherapy Research a aratat ca substanta activa din turmeric, curcumina, s-a dovedit a fi mult mai eficienta in lupta cu boli de ochi inflamatorii, decat medicamentele cu steroizi. Un alt studiu, publicat in Critical Care Medicine, a dovedit ca curcumina este mult mai buna in reglarea genelor inflamatorii decat steroizii.

3 – Medicamente antidepresive (Prozac)

Potrivit unui studiu din 2011, publicat in Acta Polonie Pharmaceutica, curcumina a fost mult mai eficienta decat substanta din Prozac si alte doua medicamente antidepresive (Fuloxetine si Imipramine) in reducerea comportamentului depresiv la animale.

Medicamente ce pot fi inlocuite cu turmeric – Antidepresivele

4 – Medicamente pentru diluarea sangelui (Aspirina)

Studiile au aratat ca curcumina are efecte antiplachetare, ceea ce indica faptul ca turmericul este mult mai sigur decat aspirina, mai ales pentru pacientii predispusi la tromboza vasculara.

5 – Medicamente pentru diabet (Metformin)

Intr-un studiu din 2009, cercetatorii au descoperit ca curcumina poate activa enzima AMPK, enzima ce creste absorbtia glucozei. Potrivit studiului, curcumina a fost de 500 pana la 100.000 deori mai eficienta in activarea enzimei decat medicamentul Metformim.

6 – Medicamente pentru chimioterapie (Oxaliplatin)

Un studiu publicat in Jurnalul International de Cancer, in 2009, a aratat ca curcumina a fost mai eficienta ca agent antiproliferativ in liniile celulare colorectale, in comparatie cu medicamentul pentru chimioterapie Oxialiplatin. Alte studii sustin ca substanta activa din turmeric vizeaza mai multe tipuri de cancer, precum cancer de plamani, melanom, cancer mamar, cancer ovarian si cancer gastrointestinal.

7 – Medicamente anti-inflamatorii

Potrivit unui studiu publicat in revista Oncogene, turmericul s-a dovedit a fi o alternativa foarte eficienta la medicamentele anti-inflamatorii. Studiile au aratat ca curcumina poate fi folosita cu incredere in loc de: Aspirina, Ibuprofen, Naproxen, Sulindac, Diclofenac, Celecoxib.

Vezi si

Laptele de aur cu turmeric, sofran si cardamom. Reteta celui mai bun elixir natural

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole