18.9 C
București
duminică, octombrie 27, 2024

6 retete delicioase de sucuri naturale pentru diabetici

Diabetul este o boala frecventa in care corpul uman devine incapabil sa produca un nivel optim de insulina, rezultand niveluri ridicate de glucoza in sange (niveluri de zahar din sange) si metabolism anormal al zaharului sau glucidelor.

Exista diferite tipuri de diabet care includ tipul 1, tipul 2 si diabetul gestational. Fiecare dintre acestea este cauzat de diferiti factori, cum ar fi genele, factorii de mediu, stilul de viata, obiceiurile alimentare, istoricul familiei etc.

Tipuri de diabet

Diabetul de tip 1 apare atunci cand sistemul imunitar al corpului ataca celulele care produc insulina. De ce se intampla acest lucru este inca neclar, dar majoritatea medicilor cred ca se datoreaza unor motive genetice.

Diabetul de tip 2 este cauzat de utilizarea ineficienta a insulinei in corp, ducand la cresterea glicemiei. Acest tip de diabet apare mai ales la persoanele care au un stil de viata sedentar si o dieta dezechilibrata. Pacientii cu diabet zaharat de tip 2 sunt de obicei obezi.

Diabetul gestational apare doar la femeile gravide si este cauzat de gene, obezitate, sindromul ovarului polichistic etc.

In timp ce diabetul a fost considerat doar o boala a persoanelor in varsta, acesta a devenit frecvent la adolescenti si persoane de varsta mijlocie in zilele noastre. Diabetul de tip 1 este comun in randul adolescentilor, in timp ce tipul 2 apare la persoanele cu varsta peste 40 de ani.

Simptome diabet

Diabetul are o multime de simptome pe care le puteti observa cu usurinta. Odata ce observati simptomele, nu trebuie sa le ignorati si sa solicitati ajutor de la medic cat mai curand posibil. Simptomele frecvente includ sete excesiva, urinare frecventa, probleme cu rinichii, foamete excesiva, crestere in greutate sau pierdere in greutate, senzatie de oboseala tot timpul, schimbari de dispozitie, vedere incetosata si greata.

Diabetul poate duce, de asemenea, la infectii ale pielii si ranile pot dura mai mult decat de obicei pentru a se vindeca si intuneca pielea din anumite zone ale corpului. Vezi si: C60 combate obezitatea, bolile de inima si diabetul

Odata ce diabetul este diagnosticat, trebuie tratat serios, altfel poate duce la probleme grave de sanatate pe termen lung. Glicemia ridicata este daunatoare pentru sanatate, deoarece duce la boli de inima pe termen lung.

Alte complicatii care pot aparea includ hipertensiunea arteriala, boli de rinichi, neuropatie si infectii cu candida. Diabetul este o problema foarte grava si ar trebui sa adoptati un stil de viata sanatos pentru a evita imbolnavirea.

Cum sa preveniti diabetul

  • Evitati sa consumati alimente care contin exces de zahar, cum ar fi bomboane de ciocolata, prajituri, inghetate etc.
  • Evitati sa beti sucuri ambalate si bauturi gazoas
  • Dormiti suficient
  • Exercitii zilnice
  • Verificati greutatea
  • Consumati fructe si legume pentru beneficii de sanatate

Pentru persoanele care sufera de aceasta boala, exista numeroase alternative sanatoase pentru a se mentine in forma. Puteti folosi oricand cateva retete de sucuri pentru diabetici, care pot ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si, astfel, la reducerea posibilitatii de boli de inima in viitor.

Suc de spanac si telina

Pentru a va controla nivelul zaharului din sange puteti consuma spanac. Spanacul are aproape zero calorii si este una dintre cele mai bune legume care pot stabiliza glicemia. Telina poate ajuta la gestionarea greutatii si are oxidanti care scad nivelul glicemiei.

Ambele ingrediente pot fi amestecate impreuna pentru a face un suc de fructe delicios. Aceasta este una dintre cele mai frecvente retete de sucuri pe care diabeticii le urmeaza. De asemenea, puteti adauga morcov si mere daca doriti. Asigurati-va ca ati curatat merele si morcovii.

Reteta castraveti amari

Castravetii amari pot fi folositi si pentru scaderea nivelului de glucoza din sange. Puteti amesteca castravetii cu diferite fructe si legume pentru a face sucul proaspat mult mai bun.

Puteti folosi doar castrevti amari la reteta, insa daca vreti sa fie mai buna, folositi si castraveti normali cu putina lamaie. Sucul va fi mult mai usor de consumat. Puteti adauga mere verzi in reteta cu castraveti amari, castraveti si lamaie. Merele verzi au multe fibre care ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza.

Suc de cartofi dulci

Oamenii cred adesea ca diabeticii trebuie sa evite cartofii dulci. Aceasta este o conceptie gresita, cartofii dulci sunt cel mai bun tip de cartofi pe care diabeticii il pot consuma, deoarece au un indice glicemic scazut (GI) si un continut ridicat de fibre. Pentru aceia dintre voi care nu stiu ce este IG, este un clasament al nivelurilor de carbohidrati din alimente si modul in care acestea cresc sau scad nivelul glicemiei. Diabeticii ar trebui sa consume alimente cu un IG scazut, deoarece corpului uman ii trebuie mai mult timp pentru a le digera, provocand o crestere mai mica a nivelului de zahar din sange.

Puteti amesteca un cartof dulce cu un mar verde de dimensiuni medii pentru a face sucuri proaspete de fructe. De asemenea, puteti adauga una sau doua tulpini de telina pentru a creste continutul nutritional. Puteti adauga ghimbir si scortisoara pentru un gust mai bun.

Suc de broccoli

Broccoli este o leguma excelenta pentru tratarea diabetului de tip 2. Broccoli este bogat intr-o substanta chimica cunoscuta sub numele de Sulforaphane. Sulforafanul este testat si oamenii de stiinta au descoperit ca scade glicemia la pacientii diabetici. Sulforafanul scade sensibilitatea celulelor care produc enzime care cresc productia de glucoza.

Puteti lua o capatana de broccoli si o puteti amesteca cu morcov si mere. Puteti varia numarul de morcovi si mere folosite in functie de gustul fiecaruia. Morcovul este un indulcitor foarte sanatos, astfel incat sa puteti adauga cat mai multe in functie de preferinte.

Suc de rosii

Rosiile sunt bogate in substante nutritive precum vitamina C, vitamina A, potasiu. Rosiile sunt, de asemenea, sarace in carbohidrati si au un antioxidant care va poate ajuta sa va protejati de bolile de inima.

Antioxidantul este cunoscut sub numele de licopen si este, de asemenea, util in evitarea cancerului. Puteti consuma rosii sub diferite forme. Puteti sa-l mancati in salate, sandvisuri si il puteti folosi si ca topping pentru pui, paste etc. Puteti face si suc de rosii.

Luati 4 rosii, asigurati-va ca sunt coapte. Taiati-le in bucati si indepartati toate semintele. Se amesteca feliile de rosii cu salata verde. Salata verde are un IG scazut si, prin urmare, este foarte utila pentru mentinerea zaharului din sange normal.

Suc de ardei gras

Ardeiul gras, in special ardeiul rosu, este bogat in licopen, care este un antioxidant care scade nivelul de zahar pe care il aveti in sange. Ardeiul gras are fibre solubile si vitaminele A si C, care sunt bune pentru inima.

Puteti face suc diabetic sanatos si delicios amestecand doar cateva ingrediente usor accesibile. Amestecati spanac, ardei gras rosu, telina si kiwii impreuna pentru a forma un suc gustos.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole