5 metode simple care te scapa rapid de palpitatiile inimii

Palpitatiile sunt o anomalie a batatilor inimii si se produc atunci cand inima bate prea incet sau prea repede si poate dura de la cateva secunde pana la cateva ore.

Aceste palpitatii pot indica o problema serioasa la inima, dar de regula sunt cauzate de oboseala, griji, boala sau stres.

Trebuie sa stiti ca exista cateva modalitati prin care puteti tine sub control palpitatiile inimii. Iata mai jos ce e de facut:

1 – In primul rand, trebuie sa va calmati starea de neliniste: primul pas este acela de a sta jos si poi sa va ridicati picioarele. Respirati incet si adanc, lasandu-va abdomenul sa se dilate la fiecare respiratie. Concentrati-va pe o respiratie inceata si regulata. In acest fel, pulsul va reveni la ritmul normal.

2 – Apelati la manevra valsava: tot ce trebuie sa faceti este sa va tineti de nas, sa inchideti gura si sa incercati sa expirati. Acest lucru duce la cresterea temporara a tensiunii arteriale care apare ca rezultat al acestei manevre si care ar trebui sa determine resetarea inimii.

3 – Tusiti: aceasta metoda va normalizeaza bataile inimii deoarece tusea induce o presiune pe piept.

4 – Controlati-va respiratia: respirati adanc si incet. Doar asa veti putea incetini bataile rapide ale inimii.

5 – Beti apa rece: se spune ca apa rece poate face minuni. Trebuie doar sa beti cateva guri cu apa rece deoarece aceasta determina esofagul sa apese pe inima, iar acest imbold restabileste ritmul cardiac.

Atentie!

Aceste metode doar amelioreaza simptomele, insa nu va vindeca de palpitatii. Consulti un medic specialist!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...