5 beneficii importante pe care le au macesele pentru sanatatea omului

beneficii-macese

Macesele au un continut ridicat de vitamina C, care ajuta la prevenirea si tratarea gripei, racelilor si deficientei de Vitamina C. Vitamina C gasita in macese este, insa, distrusa in timpul uscarii si procesarii. Macesele sunt utilizate pentru a trata afectiuni ale stomacului, cum ar fi spasme, ulcere, iritatii ale stomacului si deficiente de acid stomacal. Sunt utile si pentru multe alte afectiuni. Afla care sunt cele mai importante beneficii ale acestora.

Renumita pentru ridicarea spiritelor, aceasta regina a florilor este folosita in folclor ca afrodisiac. Folosite de romani in festivitatile in care au fost consumate sub diferite forme, macesele au fost apreciate mai tarziu in gradinile monahale atat spiritual, ca simboluri ale sangelui lui Hristos, cat si pentru puterile lor de vindecare.

Folosite in mod traditional ca antidepresiv – medicul arab din secolul I Avicenna a pregatit apa de masece, in timp ce herbalistul britanic din secolul al XVI-lea John Gerard a spus: „Apa de macese este buna pentru intarirea inimii si pentru racorirea spiritelor. ” Macesele au fost folosite ca sedativ in medicina pe baza de plante si uleiul esential este folosit in aromaterapie ca antidepresiv, sedativ si pentru ameliorarea durerii in artrita.

Macesele includ componente vitale precum vitamina A, C, E, complexul B si minerale precum fier, calciu, mangan, seleniu, fosfor, magneziu, siliciu, sulf si zinc. Mai mult, contin compusi organici, cum ar fi pectina, licopen, beta-caroten si luteina, care sunt esentiali pentru organism. Macesele sunt capabile sa scada simptomele artritei reumatoide, sa previna cancerul, sa amelioreze nivelul respirator, sa scada colesterolul, sa creasca urinarea, sa gestioneze diabetul, sa impulsioneze sistemul imunitar, sa construiasca oase mai puternice si sa promoveze circulatia.

Trateaza diabetul

Extractul metanolic de macese prezinta continut total de fenol si flavonoide. Pe langa antioxidanti, este capabil sa retina digestia amidonului pe calea inhibarii enzimelor digestive. Rezultatele arata ca extractul metanolic de macese ajuta la inhibarea α-amilazei cu un grad mai mare de inhibare. Extractul de macese ar putea intarzia digestia amidonului, care urmeaza consumul de carbohidrati de masa densa. Infuzia de macese este utila pentru combaterea diabetului.

Previne cancerul de colon

Macesele contin proprietati antioxidante si antiproliferative pe liniile de celule canceroase umane. Compusii testati au fost vitamina C, extract total, polifenoli acidi si polifenoli neutri. Extractele au prezentat o concentratie ridicata de citotoxicitate atat la concentratii mici, cat si la cele ridicate dupa 72 de ore. O analiza a citometricelor de flux a aratat ca fractiunile produc tulburari ale ciclului celular duc la o moarte concomitenta a celulelor pe cale apoptotica. Expunerea celulelor la peroxid de hidrogen in prezenta fractiunilor plantelor si reducerea productiei de specii de oxigen reactiv (ROS). Datele au indicat ca extractele de macese actioneaza ca antioxidanti puternici care produc efect antiproliferativ in celulele Caco-2. Aceste rezultate arata viitorul promitator pentru Rosa Canina. Aceasta planta ar putea fi o componenta eficienta pentru alimentele functionale, care se adreseaza carcinomului colorectal.

Actioneaza ca antioxidant

S-au facut cercetari pentru identificarea compusilor biochimici gasiti in fructele de macese. S-a raportat ca fructele contin un continut ridicat de acid ascorbic, continut de flavonoide si fenolice, actiuni anticarcinogene, antimutagenice si antioxidante. Studiul a fost realizat pentru evaluarea principalelor substante fitochimice, cum ar fi polifenoli totali, vitamina C si continutul total de flavonoizi si activitatea antioxidanta. Continutul de fructe de Vitamina C variaza in functie de altitudine si biotip. Continutul de antioxidanti si polifenol sunt parametrii de calitate pentru macese pentru proprietatile sale biologice.

Trateaza artrita reumatoida

Studiul arata ca pacientii care consuma macese au avut imbunatatiri mai mari in conditiile artritice. Pulberea extrasa din macese a scazut durerea in articulatii, solduri si genunchi. Acest studiu a fost realizat pe 300 de pacienti cu artroza. Contine GOPO acid gras care ar putea contribui la proprietatile anti-artritice in acest fruct. Pilula de macese ajuta la scaderea durerii artritice cu 90%. LitoZin, care este un medicament popular artritic, este preparat din macese macinate. O alta calitate importanta este aceea ca nu contine efecte ulcerogene precum alte medicamente.

Sanatatea pielii

Uleiul extras din fructele de maces este folosit pentru a promova sanatatea pielii. Vitamina C favorizeaza productia de colagen si scade aspectul liniilor fine si a ridurilor. Vitamina A imbunatateste umiditatea pielii. Acest ulei ajuta la combaterea daunelor UV cauzate de soare. Antioxidantii ajuta la promovarea tonului si texturii pielii si, de asemenea, trateaza pigmentarea. Acest ulei are acizi grasi esentiali, care impiedica cicatrizarea si favorizeaza regenerarea pielii. Dar nu trebuie aplicat direct pe acnee. Uleiul de macese este capabil sa regenereze celulele pielii noi si este util in tratarea arsurilor si acneei. Rehidrateaza pielea si pastreaza umiditatea. Beti ceai de macese in mod regulat pentru a obtine beneficii pentru piele.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...