7.2 C
București
miercuri, martie 6, 2024

Cercetatorii de la Oxford confirma: barbatii se maturizeaza mai greu decat femeile

Cercetatorii de la Oxford au vrut sa afle daca este adevarat sau nu ca femeile se maturizeaza mai rapid decat barbatii. Dincolo de confirmarea acestei suspiciuni, acestia au concluzionat ca domnii manifesta adesea o intarziere in dezvoltarea prelungita a retelelor cognitive.

Nu de putine ori am auzit spunandu-se despre barbati ca, desi ajung la varsta adulta, continua sa se comporte ca niste copii. Ba mai mult, sunt voci care sustin ca femeile dau maturitate relatiei, desi acest lucru nu este deloc pe placul domnilor. Plecand de la aceste date, oamenii de stiinta au decis sa afle care este adevarul, scrie Brightside.me.

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford arata ca maturizarea creierului uman se distinge printr-o dezvoltare prelungita a proprietatilor functionale si structurale ale retelei, care se extinde la varsta adulta. Aceasta cercetare a avut ca obiectiv sa descopere care sunt caracteristicile care se transforma in timpul maturizarii si care raman aceleasi. Oamenii de stiinta au examinat creierul a 121 de participanti cu varste cuprinse intre 4 si 40 de ani, prin imagistica creierului. De asemenea, au urmarit modificarile diferitelor functii, luand in considerare varsta si sexul participantilor.

Rezultatele acestui experiment au relevat faptul ca, desi creierul atat al barbatilor, cat si al femeilor ajunge sa dezvolte aceleasi capacitati de a opera in viata de zi cu zi, barbatii manifesta adesea o intarziere in dezvoltarea prelungita a retelelor functionale in comparatie cu femeile. Acesta este si motivul pentru care se spune ca barbatii se maturizeaza mai tarziu decat femeile.

Eduardo Calixto, profesor de fiziologie si farmacologie la Facultatea de Medicina la UNAM, a explicat intr-o analiza recenta ca, desi creierul barbatilor este mai mare decat cel al femeilor, doamnele au o memorie mai buna, mai multe conexiuni neuronale si o perceptie detaliata a culorii si a aromei. Calixto a explicat ca toate acestea au origini hormonale.

Sursa: adevarul.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole