10 aplicatii ”verzi”. Faci o poza sau un video, iar ele identifica plantele din imagini

aplicatii-identificare-plante

Identificarea unei plante este de interes pentru toti iubitorii de plante, fie ca vorbim despre plante de casa, plante din gradina sau despre cele pe care le gasiti intr-o plimbare pe munte, din flora spontana. Identificarea corecta a plantelor ne aduce informatii cu privire la cum le putem ingriji cat mai bine. Tehnologia ne vine in ajutor, caci exista numeroase aplicatii pentru identificarea plantelor si florilor pentru cunostinte rapide despre acestea.

Lista cu ele mai bune optiuni pentru aplicatiile de identificare a plantelor

Am creat aceasta lista cu cele mai bune optiuni pentru aplicatiile de identificare a plantelor, atat pentru dispozitivele Android cat si pentru dispozitivele IOS.

PlantNet este o aplicatie de identificare a plantelor care se descrie ca un „proiect de stiinta cetateneasca privind biodiversitatea.”

Aceasta aplicatie grupeaza peste un milion de imagini in „proiecte”:

  • geografic, care acopera plantele de pe tot globul;
  • tematice, care ar include plante ornamentale si cultivate;
  • micro-proiecte, cum ar fi flora specifica a unei anumite regiuni si detalii despre flora locala.

Cum functioneazã? Aceasta aplicatie de identificare a plantelor poate identifica doar o planta a carei imagine a fost deja partajata de catre un utilizator si, prin urmare, adaugata la baza de date a acesteia. Aceasta sustine ca are peste 20.000 de specii in baza sa de date, care creste de fiecare data cand se face o noua identificare.

Ca toate aplicatiile de identificare a plantelor, pozitia si calitatea fotografiei sunt critice.

PlantSnapp. Aplicatia PlantSnapp este ideala pentru acei gradinari care ar dori sa cumpere o planta pe care nu o recunosc. Mai intai faceti o fotografie cu planta, apoi aplicatia va face tot posibilul sa o recunoasca. Odata recunoscut, acesta va oferi detalii despre nume, informatii despre ingrijire si chiar unde / cand trebuie sa fie plantata. Dar ce este mai inteligent la aceasta aplicati este faptul ca dupa ce ati aflat care este planta pe care nu o recunoasteti, o puteti cumpera direct prin aplicatie de la unul din magazinele lor certificate HTA. Aplicatia PlantSnapp este disponibila doar pentru Apple.

LikeThat Garden. LikeThat Garden este o aplicatie extrem de simpla, disponibila doar pentru Apple. Este un proces usor care implica utilizatorul care fotografiaza planta in cauza si aplicatia care trece prin baza de date pentru a gasi potrivirea.

Aplicatia ofera, de asemenea, detalii despre plante cu aspect similar pentru a va inspira pentru ornarea gradinii, precum si informatii despre ingrijire. Disponibil din App Store.

FlowerChecker. Aplicatia FlowerChecker foloseste botanisti adevarati pentru a identifica plante necunoscute, muschi, ciuperci si chiar lichen, devenind, prin urmare, cea mai exacta dintre aplicatii. Disponibil din App Store si pentru Android.

FlowerChecker este un tip diferit de aplicatie de identificare a plantelor. In loc sa fie bazat pe computer, Flower Checker are o echipa de experti care primesc fotografia unui utilizator, o analizeaza si posteaza o identificare in aplicatie.

Din cauza implicarii umane, exista o taxa mica pentru fiecare raspuns corect (nu se percepe nicio taxa daca echipa nu este in masura sa identifice). Primele trei identificari sunt gratuite. Mai multi utilizatori din App Store se bucura de aplicatie si o recomanda.

Aplicatii simple pentru identificarea florei din jur

Plantifier. Disponibil din App Store si pentru Android, Plantifier are, de asemenea, o echipa de oameni in spatele ei de la mygarden.org, care ajuta la identificarea plantelor necunoscute.

Leafsnap. Dezvoltat de Universitatea Maryland, Smithsonian Institute si Columbia University, Leafsnap identifica speciile de copaci prin frunzele lor. Pentru aplicatia din Marea Britanie, Leafsnap s-a asociat cu Muzeul de Istorie Naturala pentru a crea o banca de imagini si pentru a ajuta la identificarea copacilor complicati. Disponibil din App Store.

NatureGate. Disponibil pentru Android si din App Store, NatureGate va permite sa identificati plante cu o baza de date de 700 de specii. Pe langa aceasta, ajuta si la identificarea pasarilor, a pestilor si chiar a fluturilor.

iPflanzen. In loc sa folositi fotografii pentru a recunoaste plantele / florile, iPflanzen necesita introducerea criteriilor precum forma frunzelor sau culoarea fructelor pentru a descoperi despre ce planta este vorba. Impreuna cu celelalte aplicatii – iGarten si iForest – informatii extrem de detaliate si interesante pot fi gasite cu usurinta.

PictureThis. PictureThis este una dintre cele mai noi aplicatii de plante. Puneti o imagine cu o floare, planta, fructe de padure, orice. Aplicatia foloseste apoi fotografia pentru a o identifica cat mai rapid. Spre deosebire de FlowerChecker, acesta foloseste algoritmi de computer. Astfel, exista cateva erori pe ici pe colo.

Cu toate acestea, in general, aplicatia pare sa functioneze destul de bine. Dispune de o baza de date cu mii de plante, coloane de sfaturi si multe altele.

What’s That Flower este una dintre cele mai populare aplicatii de identificare a florilor. Nu se bazeaza pe lucruri precum incarcarea fotografiilor. In schimb, incepe cu un chestionar de baza. Trebuie sa specificati culoarea, ce fel de petale are, mediul sau alte informatii despre floare sau planta. Aplicatia va va spune apoi ce ar putea fi. Acest lucru este excelent pentru florile sau plantele pentru care nu aveti o fotografie. Aplicatia accepta peste 600 de tipuri diferite de flori.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...