10 alimente mai bogate in calciu decat laptele

10-alimente-mai-bogate-in-calciu-decat-laptele

Calciul este foarte important pentru intarirea oaselor si pentru prevenirea osteoporozei mai tarziu in viata. Laptele este o sursa buna de calciu (300 mg la un pahar de lapte), insa exista multe alte alimente cu un continut mai mare de calciu.

Cele mai bogate in calciu alimente

Migdale

Migdalele sunt incarcate cu nutrienti precum magneziu, vitamina E, fibre, mangan, magneziu, cupru, fibre, riboflavina si fosfor. Continutul ridicat de grasimi mononesaturate ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL si scade sansele de boli de inima. Este o sursa excelenta de vitamina E care actioneaza ca un antioxidant care poseda proprietati de protectie a inimii. In plus, o portie de 100 de grame de migdale crude ofera 320 mg de calciu. Astfel, doua maini de migdale pe zi ar insemna aproape doza zilnica recomandata de calciu pe zi.

Parmezan

Parmezanul este o sursa vitala de nutrienti esentiali, cum ar fi fosfor, calciu, magneziu, potasiu, vitamina B si vitamina A. Ofera cantitati mari de proteine, grasimi si colesterol. Consumul moderat de parmezan are efecte benefice asupra sistemului digestiv, sustine sistemul nervos si sustine sanatatea creierului si promoveaza nivelurile de energie.

Parmezanul ofera vitamina D, magneziu, calciu si fosfor. Toti acesti nutrienti au actiune directa asupra sanatatii oaselor. Aproximativ 100 de grame de branza parmezan contin 1184 mg de calciu, ceea ce este mai mult decat doza zilnica recomandata pentru un adult. Calciul intra in compozitia oaselor impreuna cu magneziu, fosfor, in timp ce vitamina D stimuleaza absorbtia calciului. Acesti nutrienti promoveaza oase puternice si sanatoase.

Smochine

Smochinele contin o multitudine de substante nutritive benefice, inclusiv vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor.

Smochinele au o cantitate mare de calciu, care este una dintre cele mai importante componente in intarirea oaselor si scaderea riscului de osteoporoza. Este, de asemenea, bogat in fosfor, care inspira formarea oaselor si creste regresul daca exista vatamari sau degradari ale oaselor.

Legume cu frunze verzi

Toate legumele cu frunze verde inchis sunt surse excelente de calciu. De la salata verde la spanac, acestea trebuie consumate in mod regulat, caci ofera 360 de mg de calciu pe portie.

Branza tofu

Tofu este o alta sursa excelenta de calciu, ingredient vital in formarea oaselor. Deficitul de calciu ar putea duce la osteoporoza, la formarea slaba a oaselor si la imbatranirea rapida din cauza oaselor fragile. Desi toata lumea este predispusa la imbatranire la un moment dat, ceea ce ar putea fi evitat consumand tofu care incetineste intregul proces prin mentinerea oaselor puternice.

Suc de portocale

Sucul proaspat de portocale. Sucul de portocale consta intr-o cantitate suficienta de calciu, care este excelent in protectia impotriva cavitatiilor orale, precum si a problemelor legate de oase. Este, de asemenea, o mare sursa de vitamina C, care este utila in tratarea scorbutului.

Naut

Nautul este excelent pentru toate femeile care doresc sa se pastreze tinere si frumoase mai mult timp. In plus, acesta contine 316 mg de calciu la o portie de naut fiert.

Ovaz

Ovazul este un alt aliment care nu ar trebui sa lipseasca din dieta. O portie de ovaz are 200 de mg de calciu, dar consumat alaturi de lapte de migdale, doza de calciu se dubleaza.

Seminte chia

Semintele de chia contin foarte mult calciu si pot fi adaugate in salate, in deserturi si in orice mancare doriti. 60 de grame de seminte de chia contin 537 de mg de calciu.

Sardinele

Sardinele sunt una dintre cele mai bune surse de calciu si vitamina D. Calciul, luat in mod regulat ajuta la intarirea oaselor. O cantitate buna de calciu, impreuna cu exercitiile fizice, pot intari oasele si pot preveni boli precum osteoporoza, in viitor.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...