Usturoiul. Alimentul medicament

Usturoiul-Alimentul-medicament

Usturoilu este o planta comestibila, utilizata ca aliment si condiment. In timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase.

In medicina populara, usturoiul este considerat un adevarat medicament, datorita continutului bogat de vitamine si substante minerale.
S-a dovedit faptul ca usturoiului, in combinatie cu mierea sau alte produse naturale, este benefic in prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburarilor digestive, sau a pneumopatiilor, dar are si un efect antihelmintic (contra parazitilor intestinali).

Mai jos va vom enumera cateva dintre cele mai importante beneficii ale usturoiului:

-usturoiul intareste sistemul imunitar si ajuta la combaterea infectiilor respiratorii. Iarna, usturoiul este ideal de consumat deoarece tine la distanta raceala si gripa (un remediu popular spune sa mananci un catel de usturoi inmuiat in miere inca de la primul simptom de raceala);

-usturoiul contine un nivel ridicat de iod, fiind eficient si in tratamentul de hipertiroidism;

-usturoiul este folosit si pe post de antibiotic natural si cea mai buna parte este ca acesta nu distruge bacteriile sanatoase;

-usturoiul are efecte benefice si asupra pielii. Consumul regulat de usturoi tonifica pielea si o face neteda, iar unghiile devin mai tari. Un alt avantaj este ca usturoiul poate tine sub control matreata;

-bolile cardiovasculare pot fi reduse prin ingerarea usturoiului;

-usturoiul poate ajuta si la prevenirea mai multor tipuri de cancer (cancerul de vezica urinara, cancer de prostata, cancer de san, cancerul de colon si cancerul de stomac);

-tine sub control diabetul. Usturoiul regleaza zaharul din sange, deoarece mareste nivelul de insulina in sange;

Usturoiul ar trebui sa fie nelipsit in alimentatia zilnica. Sub forma cruda, tinctura, suc, ulei sau macerat, usturoiul este o binefacere pentru sanatatea noastra.

Tinctura de usturoi, de exemplu, este tonic cardiac, adjuvant in hipertensiune arteriala, nevroza cardiaca, hiperlipidemie, hiprecolesterolemie, ateroscleroza.

Folosit ca uz intern, este foarte eficient ca adjuvant in hipertensiune arteriala, nevroza cardiaca, ateroscleroza, profilactic si curativ in gripa, infectii respiratorii, rinite, astm bronsic, pneumonii, varice, hemoroizi, diabet, profilaxia cancerului gastric, parazitoze intestinale (ascarizi, oxiuri, giardia, tenie), intoxicatii cu plumb, guta, artrita, reumatism.

Folosit ca uz extern ajuta la calmarea durerilor reumatismale, micoze ale pielii si ale unghiilor.

Puteti comanda Tinctura de Usturoi accesand acest link.

tinctura-de-usturoi

 

 

 

 

 

 

 

Puteti comanda Sirop Garlic accesand acest link.

sirop-garlic

 

 

 

 

 

 

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

De ce e bine sa mananci usturoi pe stomacul gol

Cele mai bune antibiotice naturale din camara ta

Reteta naturista pentru prevenirea caderii parului si a matretii

 

You may also like...