16.4 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Micul dejun perfect – regleaza nivelul de zahar din sange, scade colesterolul si te ajuta sa slabesti mai usor

Daca te-ai decis sa incepi ziua cu un mic dejun mai sanatos, care sa te ajute sa iti mentii silueta sau chiar sa slabesti, iata o varianta care functioneaza de fiecare data.

De ce este important micul dejun

Acest mic dejun energizeaza, iti da un bust de sanatate inca de la inceputul zilei, iar in plus ajuta la reglarea nivelul de zahar din sange, scade colesterolul rau si te ajuta sa scapi de colaceii de pe burta.

Masa de dimineata nu trebuie sarita sub nicio forma. Ea asigura vitaminele si mineralele necesare pentru intreaga zi. Daca ai un program foarte incarcat si nu iti permiti prea multe pauze, fi sigur ca iei micul dejun. Cafeaua se bea mereu imediat dupa masa, deoarece bauta la inceput, scade pofta de mancare si deshidrateaza, astfel te lipseste de tot ce ai nevoie inca de dimineata.

Semintele de chia si fulgii de ovaz sunt o combinatie foarte buna si sanatoasa, care asigura energia pentru intreaga zi. In acelasi timp ajuta la arderea grasimilor din organism, fiind de mare ajutor in curele de slabire.

Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre solubile beta-glucan, un compus ce ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange si care ajuta si la intarirea inimii. Doza de minerale, vitamine si fibre poate fi luata cu acest mic dejun care contine fulgi de ovaz.

Semintele de chia contin acizi grasi omega 3 si omega 6 in cantitati mari si au mai mult calciu decat laptele. Mai contin antioxidanti si au proprietati antiinflamatorii. Semintele de chia sunt recomandate persoanelor suferinde de artrita.

Reteta mic dejun

  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • 2 cani de apa plata sau de izvor
  • 2 lingurite de pudra de vanilie
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 2 linguri de miere
  • un praf de sare
  • 4 linguri de seminte de chia

Intr-un vas se adauga apa, vanilia si scortisoara. Se pune pe foc si se da intr-un clocot, se lasa la foc mic, apoi se pun si fulgii de ovaz. Se fierbe timp de 5 minute. Se acopera si se lasa alte 5 minute. Se pun semintele de chia cat este fierbinte, apoi la final cand este caldut se adauga mierea si sarea.

Citeste si:

Cele mai comune semne ale diabetului

Faina de secara si beneficiile sale in cazul diabetului

Ceaiuri recomandate pentru diabet zaharat

Diabetul zaharat. Ce plante te ajuta sa tii sub control „boala secolului”

Cum mentii diabetul sub control. Diete recomandate

Afinul, cea mai buna „insulina vegetala”. Planta care trateaza diareea si diabetul

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole