Enzimele alimentare – sursa vietii

enzime

Se vorbeste putin despre enzime, desi ele sunt printre cele mai importante elemente constitutive ale organismului uman. Au fost identificate mai mult de cinci mii de enzime, fiind implicate in absolut toate functiile vitale. Fara un aport adecvat de enzime corpul se imbolnaveste repede si degenereaza.

Alimentele in stare cruda – sursa de enzime

Putini stiu ca enzimele alimentare sunt prezente numai in alimentele crude, proaspete, ele indeplinindu-si functia in mediul acid al stomacului, unde initiaza procesul de digestie a proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.

Enzimele nu pot fi sintetizate in organismul uman si sunt complet distruse in alimente prin coacere, pasteurizare, conservare, adaugare de aditivi chimici, expunere la microunde si la temperaturi mai mari de 50 de grade. Nicio vitamina, niciun mineral sau alta substanta nutritiva nu poate substitui munca acestor enzime.

In lipsa lor, alimentele gatite sau preparate industrial sunt digerate numai partial in stomac, fapt care permite bacteriilor omniprezente sa fermenteze hidratii de carbon si sa descompuna proteinele, producand tulburari digestive si alte probleme de sanatate.

Enzimele alimentare sunt muncitorii ce cladesc corpul uman

Din acest motiv, daca in meniul zilnic nu este format in proportie de 50% din alimente crude, va trebui sa adaugati suplimente de enzime alimentare la fiecare masa.

Chiar daca mancati suficiente alimente crude, este indicat sa luati suplimente enzimatice pentru ca ele maresc eficienta sistemului imunitar permitandu-i sa digere mai usor celulele bolnave sau moarte, sa elimine tumorile si chisturile, sa distruga depozitele de colesterol, bacteriile si virusurile, indepartand din organism orice alt element nedorit compus din proteine, grasimi si hidrati de carbon.

Enzimele se gasesc in fructe, legume, produse de fermentatie obtinute din boabele de soia, peste crud, carne de vita cruda. De asemenea, alimentele cu inalt continut caloric sunt bogate in enzime, de aceea bananele si mango contin mai multe enzime alimentare decat merele si portocalele, iar carnea de vita si pestele crude contin mai multe enzime decat laptucile si rosiile.

Asadar, enzimele sunt substante care fac posibila existenta vietii, ele fiind necesare oricarei reactii chimice care se desfasoara in organismul uman. Nicio substanta minerala, vitamina sau hormon nu poate lucra fara enzime. Pentru mentinerea unei stari de sanatate si vitalitate, enzimele sunt absolut necesare.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...