Cercetatorii au aflat care este cel mai bun aliment in dieta anti-imbatranire

Cercetatorii-au-aflat-care-este-cel-mai-bun-aliment-in-dieta-anti-imbatranire

Cercetatorii nutritionisti americani au convingerea ca sardinele joaca un rol esential in “dieta anti-imbatranire”. Specialistii americani au descoperit acest lucru dupa mai multi ani de studii, cand sardinele au fost testate pe persoane cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani. Primele constatari surprinzatoare ale cercetatorilor se refereau la aspectul pielii fetei.

Dupa ce subiectii au consumat timp de 1 saptamana sardine, pielea fetei lor era intinerita: mai neteda, fina si capatase o culoare trandafirie. Mai mult, oricine putea observa ca, aproape intr-o luna, ridurile, cutele inestetice si petele hepatice, care le brazdau fata, cu putin timp in urma, au disparut treptat. De asemenea, si la alte zone ale corpului s-au constatat ameliorari vizibile: de exemplu, tegumentul aspru si uscat din jurul coatelor s-a netezit si el. Totodata, dieta cu sardine a avut efecte foarte bune si asupra pacientilor cu bolicoronariene si insuficiente cardiace, pentru ca functia inimii lor s-a imbunatatit in mod vizibil. Si asupra creierului, dieta aceasta a avut efecte surprinzatoare asupra subiectilor: si luciditatea s-a accentuat, si memoria s-a imbunatatit.

Concluziile specialistilor

Aceste efecte surprinzatoare constatate de cercetatori se explica prin faptul ca sardinele contin acizi nucleici. ” Exista doua feluri de acizi nucleici care se numesc : A.R.N si A.D.N. Atunci cand celulele noastre sunt hranite cu acizii A.R.N., prin intermediul alimentelor care contin acesti acizi in cantitati importante, faptul acesta ne prelungeste viata”.

Referitor la sardine, specialistii recomanda ca acestea sa se consume de 4 ori pe saptamana. De asemenea, s-a constatat ca si alte alimente marine ( homarul, stridiile, somonul), precum si unele legume: sfecla, zarzavaturile si telina contin acizi nucleici sau substante care produc acizi nucleici.

“Cand in dieta noastra cotidiana introducem alimentele care contin acizii nucleici, atunci hrana aceasta ne ajuta sa traim mai mult, fara probleme de sanatate“, sustin cercetatorii nutritionisti americani.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

 

You may also like...