Ce poti face cu visinele din visinata

retete-cu-visine-din visinata

Visinele din visinata pot fi ingredientul perfect pentru diferite retete de dulciuri delicioase, de la tarte la bomboane. Visinele sunt excelente pentru tot felul de dulciuri, care se potrivesc cu orice masa. Iata ce poti face cu visinele din visinata.

Ce poti face cu visinele din visinata – tarta cu visine

Ingrediente:

  • 200 de grame faina
  • 100 de grame de zahar
  • 60 de ml de apa rece
  • 100 gr de untura de porc sau unt
  • 350 de gr visine din visinata
  • 250 de ml visinata
  • 1 pliculet glazura transparenta tarta

Cum se face. Pentru aluat se framanta toate ingredientele cat mai reci si se pune la frigider 10-15 minute. Intinde apoi aluatul si pune-l intr-o forma de tarta. Da-l la cuptor pentru 30 de minute. Se scot samburii de la visine si se lasa la frigider, pentru a se pastra cat mai reci cand se toarna glazura peste ele.

Se scoate aluatul din cuptor si se lasa la racit. Se pregateste glazura folosing visinata si plicul. Se amesteca bine si se lasa la foc potrivit sa dea cateva clocote pentru ingrosare si pentru ca gradul alcoolului sa mai scada. Se lasa la racit 5 minute, se asaza visinele peste tarta, apoi se toarna glazura. Se lasa la rece si se serveste.

Ce poti face cu visinele din visinata – bomboane cu visine

Ingrediente:

  • biscuiti preferati zdrobiti
  • cacao
  • zahar
  • unt
  • visinata

Se amesteca bine ingredientele pana iese un aluat cremos. Se inveleste fiecare visina in acest aluat si se trece prin ciocolata topita, cocos fulgi sau alte ingrediente preferate de ornat. Delicioase intr-un timp record.

Ce poti face cu visinele din visinata – prajitura cu visine

Ingrediente:

  • 200 de gr de zahar pudra
  • 200 de gr de faina
  • 4 oua
  • 4 lingurite apa clocotita
  • visine din visinata

Se despart galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu 200 de grame de zahar pudra. Se adauga treptat 4 lingurite de apa clocotita, apoi, tot treptat, faina cernuta si albusurile batute spuma cu 4 lingurite de zahar pudra.

Se ia o tava, se unge cu unt sau ulei, se presara faina, apoi se adauga compozitia. Peste ea, se pun cat mai multe visine din visinata fara samburi. Se lasa la cuptorul incins 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...