Ce contine mancarea de la McDonald’s – 10 ingrediente toxice

ce-contine-mancarea-de-la-mcdoland's

Toata lumea stie ca McDonald’s are una dintre cele mai grave reputatii ale oricarui restaurant in randul expertilor in sanatate. Dar majoritatea oamenilor nu stiu de ce.

Obezitatea este doar unul dintre motive. In realitate, exista mai multe motive care nu ar trebui sa fie o surpriza daca ati aruncat o privire la unele dintre ingredientele continute de produsele McDonald’s.

Sa aruncam o privire la cele 10 ingrediente ale lui McDonald, care ar trebui sa va rastoarne apetitul pentru totdeauna.

1. Sulfat de amoniu. Sulfatul de amoniu este o sare anorganica. Obiectivul principal? Ingrasamant. Iata un alt fapt ce trebuie stiut – sulfatul de amoniu este, de asemenea, in ignifuga! Efectele consumului de sulfat de amoniu includ distrugerea hormonilor.

Ce contine mancarea de la McDonald’s – 10 ingrediente toxice – antigel

2. Ulei de silicon. Acelasi material folosit pentru a face lentile de contact este folosit in McNuggets. Cunoscut sub numele de dimetilpolysiloxan sau ulei de silicon, acesta este un chimical, de asemenea, utilizat in cerneluri, lubrifianti si chituri.

Uleiul de silicon nu este biodegradabil, iar utilizarea acestuia a scazut in cazul implanturilor mamare din cauza preocuparilor legate de siguranta. S-a constatat, de asemenea, ca scurgerile de substante chimice, precum uleiul de silicon in ape dauneaza vietii marine.

3. TBHQ. TBHQ, nu stiu de ce ar vrea cineva sa manance ceva cu un nume suficient de lung pentru a justifica un acronim de patru litere. Cu toate acestea, TBHQ se gaseste in multe alimente comerciale, de la biscuiti pana la chipsuri si, bineinteles, fast-food. Este de asemenea utilizat in produse cosmetice, lacuri de lemn si rasini.

In ciuda referirii la TBHQ ca fiind „in totalitate sigur”, FDA a stabilit o limita stricta in ceea ce priveste cantitatea de substante care pot fi introduse in alimente. Studiile au aratat ca un consum excesiv de TBHQ pe termen lung poate duce la agravarea simptomelor ADHD, a cancerului de stomac si a ADN-ului deteriorat.

Si avand in vedere ca multi oameni (in mod eronat) isi asuma hrana de tip fast-food ca fiind singurul lucru pe care si-l pot permite sa manance, este corect sa spunem ca exista o gramada de oameni care au mancat McDonalds regulat pentru o vreme indelungata.

4. Propilenglicol. Va place cumva sa mancati antigel? Antigelul este de preferat sa fie pus in masina in locul mancarii din farfurie. Propilenglicolul este substanta chimica care face ca antigelul sa absoarba apa. Este, de asemenea, utilizat in tratamentul arsurilor, dar poate avea efecte negative grave daca este tinut in jurul corpului prea mult timp.

Cei cu afectiuni oculare, afectiuni ale pielii si alergii (in principiu, majoritatea populatiei) au sensibilitate crescuta. De asemenea, poate provoca depresia sistemului nervos central.

5. Acid carminic. Acidul carminic este produs de insecte pentru a descuraja pradatorii. In mod evident, totusi, nu este vorba de un factor de descurajare pentru oameni, care zdrobesc literalmente insectele si le pun in produse alimentare ca pe un mijloc de colorare a alimentelor.

Aproximativ 70.000 de insecte sunt ucise, zdrobite si inmuiate in alcool pentru a produce un kilogram de colorant. Si daca intreaga o mie de insecte zdrobite in masa nu va deranjeaza, nu va faceti griji – acidul carminic a fost, de asemenea, legat de astm, diaree si de o serie de alte afectiuni.

Ce contine mancarea de la McDonald’s – 10 ingrediente toxice – cisteina-L si nisip industrial

6. Celuloza. De asemenea, cunoscuta sub numele de pulpa prelucrata din lemn, celuloza se gaseste in aproape orice produs de fast-food. E in branza, in salata, in briose, in sirop de capsuni.

Celuloza este unul dintre principalele ingrediente din alimentele cu continut scazut de carbohidrati. Este un ingredient ieftin, deoarece face parte din substanta acestor alimente. Deci, da, din punct de vedere tehnic, nu mancati o multime de carbohidrati din burger, dar mancati o gramada de lemn indigestibil.

7. Nisip industrial. Mai formal cunoscut sub numele de silice, nisipul industrial este utilizat pentru fabricarea sticlei, a fibrelor optice si a cimentului. Restaurantele tip fast-food cum ar fi McDonald’s, de asemenea, arunca acest ingredient in carnea lor pentru a preveni aglutinarea.

8. Cisteina-L. Cisteina-L este un aminoacid sintetizat din parul uman si pene de rata. Este folosit pentru a aroma carnea si inmuiat painea si alte produse de patiserie. WebMD raporteaza ca poate provoca varsaturi, diaree, constipatie, eruptii cutanate, febra, cefalee, somnolenta, tensiune arteriala scazuta si probleme hepatice.

9. Medicamente. Exista o cantitate alarmanta de medicamente pe baza de prescriptie medicala in hrana pentru pui, inclusiv antidepresive si chiar si unele medicamente interzise. Un studiu de la Universitatea Johns Hopkins a constatat ca, fara indoiala, aceste medicamente interzise vin in produse de pui din restaurantele de fast-food.

10. Dimetilpolisiloxan. Aceasta este o substanta chimica utilizata in mod obisnuit in chiturile proaste si implanturile mamare. De asemenea, contine formaldehida, o substanta chimica cunoscuta ca fiind cancerigena.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.