16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Ce ceaiuri sunt bune pentru curatarea colonului

Curatarea colonului ofera totodata si detoxifierea organismului, reglarea tranzitului si o mai buna functionare a metabolismului. Exista cateva ceaiuri excelente pentru a efectua aceasta curatare fara efecte secundare adverse. Iata ce ceaiuri sunt bune pentru curatarea colonului.

Ce ceaiuri sunt bune pentru curatarea colonului – cel mai puternic este ceaiul de crusin

Ceaiul de crusin. Datorita derivatilor antracenici, ceaiul de crusin are efect laxativ. Acesti derivati cresc motilitatea colonului, stimuland contractiile. Accelereaza astfel pasajul intestinal, deoarece grabesc timpul de contractie si reduc absorbtia lichidelor prin lumen. Se foloseste doar scoarta de crusin, care trebuie uscata timp de un an in mod natural sau supusa unui soc termic la 100 de grade Celsius vreme de 15 minute inainte de utilizare.

Se face ceai din 1-2 lingurite de coaja fragmentata, care se lasa intr-o cana de apa fiarta pentru 30 de minute, apoi se fierbe 15-20 de minute, completandu-se apa de evaporare. Se bea o cana de ceai seara inainte de culcare.

Foarte important!!! Cercetarile din ultimii 10-15 ani au aratat ca toate purgativele ce contin derivati antracenici favorizeaza evolutia cancerului colono-rectal. Astfel, toate preparatele pe baza de crusin sau care contin crusin nu se vor utiliza mai mult de 7 zile consecutiv pe luna si numai in cazul constipatiilor grave sau pentru a curata colonul.

Ceai de cicoare. Acesta este excelent pentru purificarea ficatului si splinei si in tratamentul imediat dupa icter, insa ajuta si la curatarea colonului, datorita proprietatilor diuretice si laxative. Se beau 2 cani de ceai din 1-2 lingurite de radacina sfaramata la o cana de apa. Este bine sa se bea in special dimineata pestomacul gol.

Ce ceaiuri sunt bune pentru a curata colonul – ceaiuri ce nu trebuie utilizate timp indelungat

Ceai de coada-calului. Se beau 2-3 cani de ceai de coada-calului, preparat din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa fierbinte.

Ceai de frasin. Ceaiul actioneaza ca diuretic, diaforetic si laxativ. Infuzia se prepara din 2 linguri de frunze la o cana de apa fierbinte si se beau 2-3 cani pe zi, proaspat preparate.

Decoct de mustar alb. Acesta se foloseste cu succes pentru actiunea semintelor care este laxativa. Se iau progresiv, incepand cu o lingurita si se ajunge pana la o lingura de seminte de mustar alb la 1/2 pahar cu apa, se lasa la inmuiat 2 ore in apa. Se consuma imediat dupa.

Ceai de porumbar. Florile de porumbar au actiune usor sedativa, diuretic-depurativa si laxativa. Se fac sub forma de infuzie, preparata din 1-2 lingurite la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi.

Alte ceaiuri: soc, volbura, nalba, patlagina, dud, amghinare, lemn-dulce, pelin, trei-frati-patati.

Vezi si:

Topul alimentelor care dauneaza colonului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole