10 semne care arata ca ai un ficat nesanatos

simptomele unui ficat nesanatos

Ficatul este cel mai mare organ din corp si indeplineste numeroase functii vitale. Acesta este considerat un organ tacut pentru ca nu produce simptome evidente, insa exista cateva semnale de alarma care indica aparitia unui ficat nesanatos.

Productia ficatului se numeste bila (fiere), un lichid amar care intre mese se stocheaza in colecist, iar de aici este eliberata la mese pentru a ajunge in duoden, ajutand la digestia grasimilor, absorbtia vitaminelor si eliminarea toxinelor din organism. Ficatul are peste 500 de functii, unele atat de complexe, incat fara ficat nu se poate trai.

Iata mai jos care sunt semnele unui ficat nesanatos:

  1. Crestere brusca in greutate si balonarea;
  2. Icterul (coloratia galbena a pielii si a mucoaselor). Ficatul marit insotit de icter se intalneste in hepatitele virale acute, dar si in hepatite cronice, ciroza, abces hepatic, neoplasme sau in icterul mecanic de diverse cauze;
  3. Durere in parte dreapta a abdomenului;
  4. Probleme ale sistemului digestiv (constipatie, hemoroizi, sindrom de colon iritabil);
  5. Aparitia cearcanelor si a umflaturilor sub ochi;
  6. Prezenta unor pete maro bruste pe piele;
  7. Aparitia rapida a vanatailor in caz de lovire;
  8. Dureri musculare si dureri articulare;
  9. Respiratie urat mirositoare si schimbarea mirosului intregului corp;
  10. Senzatia de ameteala.

Iata mai jos doua remedii naturiste folosite in bolile de ficat:

  • Pasta de sunatoare cu miere

Ai nevoie de: 100 g flori de sunatoare, 100 g miere si 100 g ulei de masline. Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita si se pastreaza la frigider. Se consuma 1 pana la 3 lingurite pe zi pentru copii sau 1 pana la 3 linguri pentru adulti, intre mese.

  • Tinctura de anghinare chiar la dumneavoastra acasa:

Ameste­ca 10 linguri de anghinare uscata, trans­for­mata in pulbere, cu o ceasca de alcool de 40-65 de grade. Lasa preparatul la macerat, intr-un recipient de sticla inchis erme­tic, timp de 10 zile, dupa care strecoara lichidul si depoziteaza-l intr-un loc intu­ne­cos si rece. Din aceasta tinc­tura de anghinare iei de 3 ori pe zi, cu un sfert de ora inainte de me­se, cate o lingurita, amestecata cu 100 ml de apa (jumatate de pahar).

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...