7.5 C
București
duminică, noiembrie 12, 2023

Vis implinit de Catalin Morosanu. Ce cadou a primit barbatul care a mers calare sa-si vada copilul la maternitate

O campanie de strângere de fonduri inițiată de sportivul Cătălin Moroșanu pentru familia bărbatului care a mers călare la maternitate pentru a-și vizita copilul nou-născut și nevasta s-a încheiat cum nu se poate mai fericit. Familia are acum o casă numai a ei.

În campania organizată de Cătălin Moroșanu s-au strâns 42.600 de euro. Cătălin și prietenii săi au găsit o casă la prețul de 37.000 de euro, în localitatea Valea Ursului, din Iași. Restul de 5600 de euro au rămas la dispoziția familiei, pentru a cumpăra cele necesare în noua casă.

Casa are trei camere și o bucătărie, dar și un grajd pentru calul care l-a făcut celebru pe Sergiu. Actele de vânzare-cumpărare a casei au fost deja semnate, iar familia se poate muta.

Cazul lui Sergiu Ciobotariu a devenit cunoscut la nivel național după ce soția sa a născut un băiețel la maternitatea din Iași exact la începuturile stării de urgență.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a povestit Sergiu pentru un ziar local.

Din ”Dallas” în Valea Ursului

Sergiu și soția sa mai au două fete. Bărbatul de 22 de ani și familia sa locuiau până acum la marginea orașului Iași, într-un cartier sărac, numit ironic de localnici Dallas.

După ce cazul a devenit foarte cunoscut, Sergiu a început să primească donații. Însă, din hainele primite, Sergiu a donat mai departe o parte vecinilor săi în nevoie. A ajutat și un vecin să își cumpere medicamente.

O donație și de la cei care au vândut casa: mobila

Postarea completă a lui Cătălin Moroșanu, prin care anunța ce au reușit să facă prietenii săi donatori care au făcut acest vis să devină realitate:

„Pentru că mi-am dorit să vă ofer informații concrete, pot să vă anunț că, de astăzi, Sergiu și familia lui au o casă a lor. O casă cu trei camere și bucătărie, îndeajuns pentru ca el, soția și cei trei copii să locuiască în condiții decente. Am avut în total, 42.600 de euro toți banii.

Și, ca să vedeți cum lucrează Divinitatea prin oameni. După aproape o săptămână în care am căutat o mulțime de variante pentru o casă, am găsit cea mai bună opțiune la familia Pîslaru din Valea Ursului. O familie cu 5 copii, care avea la rându-i nevoie de bani deoarece își dorea să se mute într-un alt județ.

Oameni cu credință în Dumnezeu, care aflând povestea lui Sergiu, au hotărât ca în prețul casei, de 37.000 de euro, să lase și mobilierul.

Astfel, după ce astăzi au semnat actele de vânzare-cumpărare, Sergiu și familia lui se vor muta de mâine și vor începe o viață nouă la numai câțiva kilometri de municipiul Iași.

Fiindcă nu puteam să uităm de calul care l-a dus pe Sergiu la maternitate, acesta va avea un grajd al său în grădina din spatele casei. O casă pe care noul proprietar nu are voie să o înstrăineze în următorii cinci ani. Mulțumesc Jon Păduraru și biroului notarial Iulia Păduraru pentru că ați acceptat să întocmiți actele pro bono, altfel ar fi însemnat costuri suplimentare.

Și pentru că în cont au mai rămas strânși de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), acești bani vor rămâne la dispoziția lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieți.

În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puținul lor, au arătat că românii sunt oameni puri și împreună putem reuși tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în fața voastră, oameni buni. Sergiu vă mulțumește din suflet!🙏🏻”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole