Vin de macese. Cum se prepara si ce efecte terapeutice are

Macesele sunt fructe cu un larg spectru de folosire, atat in scop terapeutic, cat si in scop alimentar. Din macese se pot prepara de la dulceturi la otet sau vin. Astazi ne-am gandit sa ne oprim la reteta cu vin de macese. Acesta are un gust dulce-acrisor si o nuanta incantatoare, fiind considerat o bautura tonica excelenta, recomandata in diferite afectiuni.

Vin de macese – Reteta

Ingrediente:

  • 1 kg macese (fructe proaspete)
  • 1 kg zahar
  • 2 litri apa

Preparare:

Se culeg macesele bine coapte, se spala si se taie marunt.  Se pun intr un borcan steril. Separat, se fierbe apa, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce se raceste, se toarna peste fructe, se pune capacul si se lasa borcanul la temperatura camerei, timp de 3 luni. Dupa acest interval de timp, produsul va capata o culoare auriu-galbuie, iar fructele sunt asezata la fundul borcanului. Se strecoara vinul si se depoziteaza in sticle. Se mai lasa 4 saptamani la fermentat, la loc rece, dupa care se poate consuma si savura.   

Se administreaza cate 80-100 ml de vin, indicat cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Vin de macese – Efecte terapeutice

Consumat cu moderatie, vinul de macese are rol in mentinerea si cresterea sistemului imunitar, in combaterea mult mai rapida a racelilor, in tratarea diferitelor afectiuni renale si hepatice, in sinteza colagenului natural al pielii, creste pofta de mancare, detoxifica colonul, combate radicalii liberi din organism, este util si in curele de slabire (accelereaza metabolismul si grabeste arderea grasimilor).

Vin de macese – Contraindicatii

Acesta este contraindicat in caz de hipertensiune arteriala severa, in insuficienta hepatica sau ficat gras, in insuficienta renala, in boli ale pancreasului.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...