Vertijul nu este o boala, ci un simptom. In comparatie cu ameteala, un termen nespecific pe care il folosim pentru a descrie senzatii variate (cap tulbure, vedere incetosata, dezechilibru, nesiguranta in mers), vertijul este senzatia iluzorie de miscare a corpului sau a incaperii in care te afli (senzatie este de rotire, senzatia ca iti fuge pamantul de sub picioare).
Printre senzatiile de ameteala, pot aparea si senzatia de greata, varsaturi in cazurile grave, pierderea concentrarii si dezechilibru.
Daca vertijul este episodic si de scurta durata, puteti incerca una dintre variantele de mai jos. Daca se repeta, mergeti la doctor, caci poate fi un semn al unei boli grave, cum ar fi sindromul Meuniere, poate fi secundar unui accident vascular de la nivelul urechii interne, necesitand astfel spitalizare urgenta.
Iata cateva remedii contra vertijului episodic:
-Infuzie cu izma (frunze, 30 g), verbina (frunze, 30 g). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute, Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la vindecare.
-Capsule gelatinoase (gelule) de paducel sau melisa. Luati 2 capsule la pranz si sera, dupa mese, pana la ameliorare.
-Ulei esential de busuioc (2 picaturi), ulei esential de lavanda (3 picaturi), ulei esential de izma (2 picaturi). Luati dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.
Cititi si:
Remedii naturiste care alunga ameteala
Semnele deficitului de vitamina B12
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: